Ha,malo duža pauza u mom javljanju!
Situacija se mijenjala iz dana u dan što se tiče mog jadranskog akvarija.
U međuvremenu je došao i lijep primjerak pirke i fratra. Problem je što je pirka po prirodi predator pa je napravila malo nereda po akvariju. Nestalo je par malih glamaca,a imao sam i jedan primjerak mladog raka grancigule (tamno smeđa boja crvenih kliješta).Predivan primjerak,ali mi je napravio takvu pustoš u akvariju da me dovelo do ludila. Pirka pojela nekoliko riba,a grancigula mi je na proste faktore raznijela morske zvijezde. A ostatak riba je zbog tog šoka završilo na psihijatriji!

Sad je situacija takva da je unutra malo jato špara (njih 6) i jedan knez koji je još malo šokiran od proživljene pustoši pa se malo skriva u dnu akvarijskog kamenja i žala.
Ribe sam hvatao na udicu i to ciljano,skočim u more,maska i disalica na lice i ciljaš s tunjom i udicom ribu koju želiš. Sad je situacija mirna. Jučer sam zamalo uhvatio pica kapitalca (nije ribarska priča).Predivan primjerak,ali na žalost,nije uspjelo.
Mijenjam 30% mora svaka tri dana.
Za hranu im dajem priljepke i morske puževe koje mi ovdje zovemo nanari,a povremeno ubacim i tetrinu suhu hranu za morske ribe.
Pošto mi je poprilično divlji bežični internet,jako mi je zafrkano poslati slike na forum,ali pokušat ću uskoro.