Ma OK je sve to, i naravno da volim pogledati dobar Aquascape, ali kao što sam rekao, Aquascapera bi mogao uporediti sa npr. slikarom.
Treba i za to imati smisla, tako da ne ponižavam nikoga, (gornji sam post napisao u šaljivom tonu); ali ogromna je razlika između Akvariste i Aquascapera.
Puno su mi draži recimo akvariji poput ovoga:
https://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=46935.0 ili sličnih, nego li neke obrijane travice i uradcima u tom stilu.
Naj lijepša kombinacija je kad umjetnik ima obe grane ovog hoby-a u srcu, tek onda skidam kapu, ali kad vidim da majstor složi "Scape" i nakon mjesec dana u istom akvariju vidim drugu sliku sa potpuno drukčijom postavom; to me ostavlja relativno indiferentnim...
Smatram da svako sa dovoljno dubokim dzepom i nula znanja, može složiti dobar Scape i predstaviti ga, bilo to uživo ili na slici, dok je sasvim drukčija pjesma kad sa relativno malo novaca složiš akvarij koji će funkcijonirati mjesecima-godinama... takav zavređuje divljenje i sve komplimente koji mi padnu napamet ... tu se vidi znanje, veza sa biljkama i razmišljanje svojom glavicom

...no takvih majstora nema puno, ali tako valjda treba biti.
ps.
pošto je tema "London art gallery" više manje ispucana, nadam se da se Karlo neče srditi ako nastavimo u ovakvom tonu ...
Cheers!