eto, odavno sam i ja htjeo postati ovakvu temu, zasto ciklidi, sta vas je privuklo njima???!!!
necu mnogo razvlaciti, ali mislim da se ljudi koji imaju ciklide mogu podijeliti u vise skupina ,ja cu izdvojiti dvije.
1. oni koji samo zele imati sarene ribice i lijep akvarij.
2. oni koji su usli malo dublje u ciklidistiku i cjene kvalitetu ribe, te malo opseznije se bave ribama.
vjerujem da 50% ljudi iz prve skupine vremenom pripadne drugoj skupini, i to je dobro.
istina tu je i razlika u novcu izmedju te dvije skupine. vec u startu ove teme me razocaralo ono " mbune su lakse nabavljive " za razliku od hapsova. pa neznam bas dali je tako, ima li u hr netko koju petrotilapiu (koja je isto mbuna) ima li netko tropheopse? (isto mbune) ??? NEMA. znaci da su lako nabavljive ribe koje su ucestale u trgovinama ili kod uzgajivaca, ali dali bas zelitmo imati ono sto svi imaju??? meni to nije fora, i ja sam to spreman platiti, radije cu imati 10 rijedjih riba i i biti ponosan ako ih uspijem izmrijestiti te na osnovu svog osobnog iskustva napisati neka svoja zapazanja vezana uz ponasanje istih. na kraju krajeva nemoj misliti da te odvlacim od mbuna (dapace) ali iskoristi kapacitet akvarija u koji stanu puno vece i karakternije ribe. jer sto je ciklid veci i karakter mu je "veci" ! ciklid power ili kako Bojko kaze : snaga ciklida !!!!