Srpanj 21, 2025, 22:59:26 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Zasto bas ciklidi?  (Posjeta: 3563 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline tomek1221

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški  
Odg: Zasto bas ciklidi?
« Odgovori #25 u: Studeni 19, 2010, 19:03:28 poslijepodne »
mabune jesu malo na spedu.ali isto tako lako nabavljive.gledam po se bi nije mi lako iskesirat recimo cca 2000 kn za ribe.a malo kome danas i je.pocecu sa njima jer su mi opcenito ciklidi velika nepoznanica.a do sad sam imo ribe koje su samo levitilare po akvariju tako da cemi i pasat da nesto non stop pliva :)

Offline 206turbo

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
  • Hrvatska udruga ciklidofila
« Odgovori #26 u: Studeni 19, 2010, 20:27:38 poslijepodne »
eto, odavno sam i ja htjeo postati ovakvu temu, zasto ciklidi, sta vas je privuklo njima???!!!
necu mnogo razvlaciti, ali mislim da se ljudi koji imaju ciklide mogu podijeliti u vise skupina ,ja cu izdvojiti dvije.

1. oni koji samo zele imati sarene ribice i lijep akvarij.
2. oni koji su usli malo dublje u ciklidistiku i cjene kvalitetu ribe, te malo opseznije se bave ribama.

vjerujem da 50% ljudi iz prve skupine vremenom pripadne drugoj skupini, i to je dobro.
istina tu je i razlika u novcu izmedju te dvije skupine. vec u startu ove teme me razocaralo ono " mbune su lakse nabavljive " za razliku od hapsova. pa neznam bas dali je tako, ima li u hr netko koju petrotilapiu (koja je isto mbuna) ima li netko tropheopse? (isto mbune) ??? NEMA.  znaci da su lako nabavljive ribe koje su ucestale u trgovinama ili kod uzgajivaca,  ali dali bas zelitmo imati ono sto svi imaju??? meni to nije fora, i ja sam to spreman platiti, radije cu imati 10 rijedjih riba i i biti ponosan ako ih uspijem izmrijestiti te na osnovu svog osobnog iskustva napisati neka svoja zapazanja vezana uz ponasanje istih.  na kraju krajeva nemoj misliti da te odvlacim od mbuna (dapace) ali iskoristi kapacitet akvarija u koji stanu puno vece i karakternije ribe.  jer sto je ciklid veci i karakter mu je "veci"  !  ciklid power ili kako Bojko kaze :  snaga ciklida !!!! 
nas četvorica, pojeli smo 2 cijela janjeta i popili 50 litara gemišteka, i mi da krenemo susjed, kad oni iz kafane za nama........

Offline tomek1221

• Punopravni član
« Odgovori #27 u: Studeni 19, 2010, 20:46:59 poslijepodne »
sve to stoji sta si reko.ja kako sam reko rado bi ove druge ali situacija je takva kakva je.a i neznam nikoga ko ih ima osim mastina.da ste barem blize da se mozemo sjest ko ljudi  :up:mbune su mi ok jer kako kazes mogu se nabavit lagano i dosta ljudi oce pomoc pa poklonit one koje imaju viska.i dodje se do riba dosta jeftino tako.a opet kako kazes imam dosta veliki akvari

Offline tomo147

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • haj
« Odgovori #28 u: Studeni 19, 2010, 20:50:08 poslijepodne »
reci cu samo jedno ... kad ih jednom stavis u akvari  vise ninepomisljas na neke druge vrste ....
 ocaraju te ... a kad te vide masu repom od veselja ... :D :D :D
sala mala ... al ovo citiram opet ...kad ih jednom stavis u akvari  vise ninepomisljas na neke druge vrste ...

Offline tomek1221

• Punopravni član
« Odgovori #29 u: Studeni 19, 2010, 20:57:43 poslijepodne »
mene opcenito ocara sve sta pliva za razliku od ovih do sad sta sam imo u akvariju.a tomo tvoj akvac je vrh zbog njega sam i odlucio prec u ciklidase :up:

Offline tomo147

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • haj
« Odgovori #30 u: Studeni 19, 2010, 21:21:39 poslijepodne »
mene opcenito ocara sve sta pliva za razliku od ovih do sad sta sam imo u akvariju.a tomo tvoj akvac je vrh zbog njega sam i odlucio prec u ciklidase :up:
tenx frende  :up: