Srpanj 10, 2025, 06:26:40 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: hexamita-pitanje  (Posjeta: 860 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline pinko

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
    • http://www.del-bianco.net
hexamita-pitanje
« u: Studeni 23, 2005, 08:44:00 prijepodne »

uf, i nije neko pitanje...mozda samo ono...razmisljanje, naime...pozalio sam se jednom prijatelju(koji je 'kao' iskusni akvarista) da mi diskusi jaaaaako sporo(gotovo nikako) ne rastu....iako, po mom vidjenju, jedu uredno 2-3 puta na dan, granule, telece srce(mix po receptu akva...net-a) smrznute crvene crve....veselo izgledaju i plivaju, nikakvih znakova bolesti ne vidim......uglavnom...on mi je savjetovao kuru metazolom(ili tako nekako) jer kaze...trebalo bi ubiti xehamitu u njima jer...sigurno je to razlog njihovog sporog razvoja...pa...eto....zelio sam cuti jos poneko misljenje o temi.....unaprijed hvala

P.S.

naravno...trazio sam po proslim temama, no, nigdje nisam nasao na ideju lijecenja iako ne postoje znakovi bolesti.....
Pula / Hrvatska://www.del-bianco.net
Na svijetu su samo dvije svari beskonaene, svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam bas siguran. EINSTEIN

Offline HRVOJE

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
hexamita-pitanje
« Odgovori #1 u: Studeni 24, 2005, 09:21:00 prijepodne »
..ako nisu prestari(veliko oko u odnosu na tijelo),akvarij nije premali,a vršena je redovna izmjena vode,i hranjeni su sa kvalitetnom proteinskom hranom(beef hart mix),moguće da je hexamita u pitanju,i ja savjetujem jedan tretman dizanja temperature...
....moguće i da je Capillaria,također parazitski crvići koji parazitiraju probavni trakt ribe,ali tada neće pomoći temperaturni tretman,već flubenol 5%...determinira se mikroskopskim pregledom uzmeta(pozdano),a vidljiva je i prostim okom kako viri iz analnog otvora ribe,izgleda poput dlake...engl.hair worm..

Offline pinko

• Punopravni član
hexamita-pitanje
« Odgovori #2 u: Studeni 24, 2005, 09:37:00 prijepodne »

hrvoje...hvala na odgovoru....puno hvala, znaci da, istina...zaboravio sam navesti da redovno vrsim izmjenu vode....akvarij je 220 lit i njih je 6 unutra.....oni definitivno nisu prestari(omjer oko i tijelo)...nego...eto...jednostavno ne rastu........

gledam ih stalno....te...analni im je otvor uredan(ako kazes da se prostim okom moze vidjeti) ja bi i to iskljucio.....

znaci...tvoj je savjet(ako sam dobro razumio) samo podizanje tem. bez lijekova?
Na svijetu su samo dvije svari beskonaene, svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam bas siguran. EINSTEIN

Offline HRVOJE

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
hexamita-pitanje
« Odgovori #3 u: Studeni 25, 2005, 09:09:00 prijepodne »
..ne,mora se dodati i metronidazol kako bi tretmaan bio potpun,a moja preporuka je ponoviti nakon dva tjedna...

Offline pinko

• Punopravni član
hexamita-pitanje
« Odgovori #4 u: Studeni 25, 2005, 09:13:00 prijepodne »
ok....to je u biti ono sto sam trazio...jos jedno misljenje......iako(strah me je jako) mislim.....mislim da cu se upustiti u tu akciju nadajuci se da ce sve proci kako treba......Hrvoje, hvala na interesovanju i odgovorima