Kolovoz 04, 2025, 05:54:38 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Početak  (Posjeta: 1107 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline igy

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Početak
« u: Studeni 15, 2010, 18:11:47 poslijepodne »
Zdravo
ja sam novi na forumu,kao i u akvaristici :blushing:....želio bih početi s akvarijem od 240l (100x60x40) pa je li mi to prevelika litraža i koja bi bila idealna?s kojim bi ribicama trebao početi?koji je vanjski filter najbolji?
svi su savjeti dobrodošli

Offline igy

• Novi član
  • *
Odg: Početak
« Odgovori #1 u: Studeni 15, 2010, 20:08:48 poslijepodne »
ajmo ljudi....šta ste se ušutili???? :'(

Offline crveni borac

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
« Odgovori #2 u: Studeni 15, 2010, 20:31:42 poslijepodne »
Pozdrav! Moj savijet ti je ovo:
1. pročitaš priručnik za početnike
2. kupiš akvarij koliki možeš i želiš (ja osobno imam tri al jedan je kao što ti želiš 240litara,i nebi od njega bježao jer sa njim imaš puno mogućnosti a ne da kupiš mali pa za koji mjesec ga prodaješ pa ispoćetka sa većim)
3.kad pročitaš priručnik malo proučiš o ribama i biljkama (ima tema na netu koliko želiš) i odlučiš koju vrstu riba želiš (živorotke,ciklidi...)
4. tek sad kad si to napravio kreneš sa slaganjem akvarija (pozadina,bilje,grane il šta već želiš ), i cikliranje a za to vrijeme dok se ciklira obiđeš trgovine i pokušaš nać nekog uzgajivača jer je kod njih riba i bilje i zdravije i jeftinije nego u pet shopovima
5. i za kraj kad te nešto zanima pitaj netko će ti dat odgovor
a šta se tiće filtera ja imam u tom od 240litara protočnu pumpu i spužvasti filter ja sam zadovoljan al će ti mnogi savijetovat fluvala 405 il neznam koje filtere koji su možda i bolji al dosta,dosta skuplji odlući sam po svojim financijskim mogućnostima
6. samo polako i strpljivo  :up: :up: :up:

Offline igy

• Novi član
  • *
« Odgovori #3 u: Studeni 15, 2010, 22:01:45 poslijepodne »
hvala na inf..
a što se tiče akvarija odlučio sam se za DIY varijantu...a što se tiče ribica odlučio sam se za ciklide...i čim sam vidio diskuse odmah su mi se svidjeli...ali oni si ipak prezahtjevni,pa koji mi je vaš savjet za ciklide....

Offline crveni borac

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
« Odgovori #4 u: Studeni 16, 2010, 19:11:01 poslijepodne »
nemam baš iskustva sa njima nisam ih imao ja držim živorotke i nekoliko bettana malo prošvrljaj po forumu u podforumu ciklidi i tamo postavi pitanje dobit ćeš bolje odgovore o njima  :up: