Srpanj 10, 2025, 13:24:29 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: kozice u filtru  (Posjeta: 3318 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline piromanx

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Lokacija: Borovo
Odg: kozice u filtru
« Odgovori #25 u: Studeni 25, 2010, 12:31:09 poslijepodne »
Dešavalo se i meni, kod svakog čišćenja nađem ih u filteru, ali akozice se relativno brzo razmnožavaju pa i ako koju usmrtiš, doći će druga samo zaštiti filter sa nečim da ne uvuče kozice.  :)

Offline Iris

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Floccinaucinihilipilification
« Odgovori #26 u: Studeni 29, 2010, 13:36:30 poslijepodne »
kad čistim filtar onda se prikelje na filtru ne vidim ih. Crna mi je kanta pa obavezno par kom nestane i cijeli stan zaserem dok sve sredim.
dosta je čiščenje složenije sa njima čak i usisavanje je složenije cijev ih usisa.

Evo kak ti je to kod mene s usisavanjem- na prozirnu cijev sam nabila uski nastavak (od filtera) koji je nalik ovome:

i ne usišem kozice - u 300 L imam i par kozica, al' usisavam samo po dnu- s ovim se detaljno može proroštati po podlozi i kutevima akvarija, a u malom od 12 L usisavam s jako tankom cijevi po podlozi pa usis nije dovoljno jak da ih potegne, koliko god one male bile. S filterom za sada niej bilo nikakvih problema - tvornički je došao sa zaštitom koja je izgleda dovoljno djelotvorna...

Mislim da bi mrežica za komarce bila bolje rješenje od najlonke...

Offline baco

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
« Odgovori #27 u: Studeni 29, 2010, 13:44:07 poslijepodne »
imam i ja JBL vanjski i nasa sam jednu dosta veliku u filteru  ;) tako da ih i ti garant imas........ neznam na kakvu zastitu mislis? Koliko sam ja primjetia JBL nema nikakvu "zastitu"

Offline Iris

• Punopravni član
« Odgovori #28 u: Studeni 29, 2010, 14:36:29 poslijepodne »
Do sada nisam ništa našla... A na usisnom ulazu je ova kapica s rešetkama koje imaju razmak od cca 1.5 mm pa mislim da je to sasvim dovoljno. Mogu za probu staviti mrežicu pa vidjeti hoće li biti zaglavljenih- al' u 300 L mislim da imaju pametnijih skrovišta od područja oko filtera. Gibaju se fakat supersoničnom brzinom tako da ne strahujem za njih.

Offline baco

• Punopravni član
« Odgovori #29 u: Studeni 29, 2010, 16:37:52 poslijepodne »
Iris evo da te razuvjerim maloprije sam iz filtera izvadia 5-6 malih ancistrusa......... Kad skines "kapu", u 1 kutiji imas predfilter uglavnom tu zaglave  :up:

Uglavnom mogu uci, a ti si imala srece  ;)

Offline Iris

• Punopravni član
« Odgovori #30 u: Studeni 29, 2010, 16:46:14 poslijepodne »
Tu imam samo malo ljige, al' rano mi je još za čišćenje filtera... Jednu spužvu sam maknula pa imam bio-zrnca unutra, pored keramike i 2 spužve na vrhu.  Hm... ok, onda za svaki slučaj ide neka mrežica direkt na cijev, pa onda kapa preko. Imam par kozica u velikom i nešto mlađi (endleri), al' svi se oni drže kornjačama ispod kopna i u rogolistu... Nije mi jasno kak' ti je ancić uspio unutra ući...  :nerd: tu i tamo mi se koji, al' moj najmanji ima 5 cm, popne uz cijev, al' nitko ne visi oko usisa osim botija, i to rijetko... One ih valjda rastjeraju... Kaj se bebe ancići ne drže roditelja dok ne stasaju..?

Offline baco

• Punopravni član
« Odgovori #31 u: Studeni 29, 2010, 16:49:05 poslijepodne »
pa i ne bas uglavnom nisam primjetia ovo je drugi mrijest..... Anciji su samostalno proplivali ima 3-4 dana imaju oko 1cm........ Nego endleri kazes  :D imas sta za prodat?

Offline Iris

• Punopravni član
« Odgovori #32 u: Studeni 29, 2010, 17:03:29 poslijepodne »
pa i ne bas uglavnom nisam primjetia ovo je drugi mrijest..... Anciji su samostalno proplivali ima 3-4 dana imaju oko 1cm........ Nego endleri kazes  :D imas sta za prodat?

Imam 5 generacija - kakve hoćeš? Koji standard? Koje boje? Imam 2 alfa para koji ostatak dovode u red i ti nisu na prodaju. :) Inače mijenjam ih, ne prodajem. Na PP molim :)

Offline hrvach

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb - Trešnjevka
« Odgovori #33 u: Prosinac 03, 2010, 18:13:45 poslijepodne »
Ja sma stavil na usis filtera ovakvu spužvu:
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=220587625503

I mogu reći da super funkcionira!!  :klap:
Juwel Rio 125 + Fluval 205