Srpanj 31, 2025, 01:45:11 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: sta staviti u filter  (Posjeta: 2087 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline aranha

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
sta staviti u filter
« u: Rujan 07, 2010, 20:58:51 poslijepodne »
pozdrav,  sta treba stavit u filter iza  osim vate ? nekakav ugljen ?? a da ne pozuti vodu,molim pomoc
ҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸   ♥ †  уσυ äя мιи  † ♥   ҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳ

Offline nikica1978

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 46
Odg: sta staviti u filter
« Odgovori #1 u: Rujan 07, 2010, 22:30:52 poslijepodne »
možeš staviti npr keramićke valjčiće  , grubi spužva filter a ovo šta ti je požutila voda nema previše veze s tim voda može izgledati žuta od više stvari u akvariju npr boja pijeska refleksija svijetla panj koji otpušta boju...

Offline aranha

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Rujan 07, 2010, 22:42:15 poslijepodne »
hvala za odgovor,znaci ti keramicki valjcici i spuzva je dovoljno ili treba jos nesto ?

Offline nikica1978

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #3 u: Rujan 07, 2010, 22:59:54 poslijepodne »
ma to t i je sasvim dovoljno staviš keramiku na dno pa onda grubu spužvu i na vrh staviš vatu da pokupi i onu najsitniju prljavštinu samo nemoj to prenatrpavat da ti ne smanji protok znači napuni tako da popuniš prostor a da to nije jako nabijeno

Offline Marko_Sp

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 67
« Odgovori #4 u: Rujan 07, 2010, 23:01:16 poslijepodne »
filtriranje može biti
1. mehaničko - vata i spužva, to je prvi sloj i čisti se čim se zaprlja i začepi

2. biološko - neki medij koji ima veliku površinu - spužva ili keramički valjčići, "bioballs" - na njega se naseljavaju "dobre bakterije", pere se rijetko i to u akv. vodi kako bi bakterije ostale aktivne

3 .kemijsko - aktivni ugljen koristi se samo kad se želi ukloniti npr. lijek, žutu boju vode i ne smije dugo biti u filteru, ako je stalno mora ga se često mijenjati jer postoji mogućnost da otpusti ono što je pokupio ukoliko se pojavi nešto s većim afinitetom. postoje i smole koje uklanjaju  nitrate i fosfate.

mnoge ribe vole tamnu boju vode koja potjeće od mangrovog panja ali žutilo dolazi i od produkata raspadanja - fenola i drugih otrova.

Offline nikica1978

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #5 u: Rujan 07, 2010, 23:05:21 poslijepodne »
filtriranje može biti
1. mehaničko - vata i spužva, to je prvi sloj i čisti se čim se zaprlja i začepi

2. biološko - neki medij koji ima veliku površinu - spužva ili keramički valjčići, "bioballs" - na njega se naseljavaju "dobre bakterije", pere se rijetko i to u akv. vodi kako bi bakterije ostale aktivne

3 .kemijsko - aktivni ugljen koristi se samo kad se želi ukloniti npr. lijek, žutu boju vode i ne smije dugo biti u filteru, ako je stalno mora ga se često mijenjati jer postoji mogućnost da otpusti ono što je pokupio ukoliko se pojavi nešto s većim afinitetom. postoje i smole koje uklanjaju  nitrate i fosfate.

mnoge ribe vole tamnu boju vode koja potjeće od mangrovog panja ali žutilo dolazi i od produkata raspadanja - fenola i drugih otrova.
svaka čast odličan odgovor za naučit iz njega puno toga

Offline Nuclear

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38

Offline aranha

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Rujan 08, 2010, 20:33:06 poslijepodne »
hvala na pomoci,na kraju sam kupio te keramicke valjcice,vatu i nekakave ''tresetne filter granue aquavital ''  koje omeksavaju vodu.  kupio sam cjeli paket a nigdje na upustvima ne pise kolko se toga stavlja,sta da stavim otprilike da pokrije dno po duzini u filteru ?  inace akvarij mi je od 200 l

i jos jedno pitanje, kupio sam biljke koje su u maloj vazi i omotane u staklenoj vuni ako se ne varam...dali da posadim sa svime time ili da odvojim pa sadim samo golu biljku ?

Offline nikica1978

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #8 u: Rujan 08, 2010, 22:13:28 poslijepodne »
hvala na pomoci,na kraju sam kupio te keramicke valjcice,vatu i nekakave ''tresetne filter granue aquavital ''  koje omeksavaju vodu.  kupio sam cjeli paket a nigdje na upustvima ne pise kolko se toga stavlja,sta da stavim otprilike da pokrije dno po duzini u filteru ?  inace akvarij mi je od 200 l

i jos jedno pitanje, kupio sam biljke koje su u maloj vazi i omotane u staklenoj vuni ako se ne varam...dali da posadim sa svime time ili da odvojim pa sadim samo golu biljku ?
evo da ti odgovorim za biljke . Obavezno ih izvadi van iz košarice s korijenja očisti vatu i ako imaš više stabljiki u toj košarici lijepo si ih razdvoji i posadi kako želiš

Offline bura2

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
  • 092 10000 36
« Odgovori #9 u: Rujan 11, 2010, 07:31:53 prijepodne »
Ja sam imao vatu na vrhu filtera i morao sam je mijenjati svakih par dana jer se nakupilo puno zmazanoče pa se jako smanjio protok.
Prvo si stavi grubu spužvu,onda staviš finu spužvu i onda idu biološki filter materijali(keramika i bio ballsi)
A što se tiče bilja,izvadi ih iz košarice,skrati im korijenje i možeš im odrezati stare listove i onda ih posadiš

Offline igorkljajic

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
« Odgovori #10 u: Rujan 14, 2010, 05:00:34 prijepodne »
a što se tiče filter materijala....što više to bolje...

Offline lawfrik

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #11 u: Studeni 06, 2010, 19:10:31 poslijepodne »
ja u filetru imam spužvu , valjčiće i zeolit što je nešto kao zamjena za ugljen. nakuplja negativne tvari na sebe