Srpanj 28, 2025, 21:05:58 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Eheim - zablokirala poluga za regulaciju protoka  (Posjeta: 8151 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline acies

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Lokacija: zg
  • zagreb
Odg: Eheim - zablokirala poluga za regulaciju protoka
« Odgovori #25 u: Svibanj 04, 2010, 15:33:47 poslijepodne »
oboružana informacijama i činjenicom da u ovoj državi moraš biti svoj doktor i pravnik a ponajviše automehaničar da bi mogao skužit tko te hoće smuljat i izđibelarit, otišla sam do zoo hobbya danas...on je uvoznik eheima za hrvatsku,  imaju i servis.

morala sam odrezati cijevi da mogu odvojiti glavu filtera...ljubazni djelatnik me primio s već prenesenom telefonskom  informacijom...vrlo smireno sam mu objasnila da mi je akvarij sa stotinjak riba trenutno bez filtracije i da je jako bitno da čim prije uklone kvar ako ne budu morali naručivati rezervne dijelove iz njemačke..on mi je isto tako smireno odgovorio da nema problema i da će pogledati u četvrtak o ćemu se radi :D :D

onda sam spomenula temu garancije...naime, na jamstvenom listu izdanom od istog  zoo hobbya piše na hrvatskom jeziku da je garancija 24 odnosno 36 mjeseci, no ljubazni gospodin mi je smirenim glasom objasnio da to vrijedi samo za zemlje EU  a da mi ostatak imamo jednogodišnju garanciju koju očito nisu smatrali ni potrebnim istaknuti :D :D naravno da to nije u skladu sa zakonom jer sam se konzultirala sa društvom za zaštitu potrošača i državnim inspektoratom koji je nadležan..
kad sam upitala zašto piše "nevažeće" dvogodišnje odnosno trogodišnje jamstvo, gospodin mi je rekao da se radi o tiskarskoj greški prodavača, u mom slučaju zoo vilija gdje je filter kupljen...

a taj isti list je tiskao zoo hobby i vilijevog imena nema nigdje :D

možda vam sve ovo  zvuči komplicirano no nažalost zemlja u kojoj se još uvijek zdrpi, smuljaj, zbriši smatraju vrlinom nije zaslužila da ima ni pošteni odnos spram krajnjeg klijenta..stoga sam napisala mail u njemački eheim pa možda švabe urgiraju..obavijestila sam i vili.

jedva čekam  poziv iz zoo hobbya u četvtak ;)

Offline zeki972

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
« Odgovori #26 u: Svibanj 04, 2010, 15:40:31 poslijepodne »
ja jedva čekam da dobiješ mail od švaba... i što će oni na to reći..ako se posreći zbog takvih sranja  trebali bi ovi  gadovi i izgubiti licencu.. >:(

Offline acies

• Punopravni član
  • zagreb
« Odgovori #27 u: Svibanj 04, 2010, 15:53:49 poslijepodne »
nemoj tako zeki ;) ovi "gadovi" se ponašaju onako kako im svi mi dopuštamo...  naime, htjela sam tu moju situaciju riješiti tiho bez pisanja po forumu ali kad mi je na telefon počeo objašnjavati koliko je ili nije važeča garancija rekoh nek se zna kako se radi..

ima i krasnih primjera...mali off topic da ne bu sve negativno
kupila sam u zoo cityu atmanov akvarij 320 sa podnim filterom...ubrzo je prestala raditi pumpa koja pogoni filter i nazvala sam istoimenu trgovinu...zamolili su me da donesem pumpu da ju mogu poslati na servis..otišla sam do zoo citya predala pokvarenu pumpu i gospodična je skinula novi unutarnji filter s police i dala mi ga kao zamjenski dok ne poprave moju pumpu :up:na

no ovi potonji su ipak kinezi od par desetaka kuna... briga našeg distributera kaj bu u međuvremenu filtriralo moju baru...imala sam i takav ovlašteni servis za auto...danas imam drugi kojeg je briga ;)

Offline acies

• Punopravni član
  • zagreb
« Odgovori #28 u: Svibanj 06, 2010, 09:54:28 prijepodne »
četvrtak...stigao je poziv iz zoo hobbya  s konstatacijom da je zaista pukla osovina na kojoj je ta poluga i da to ne podliježe garanciji te da se taj dio mora naručiti i platiti..garanciji navodno podliježe samo prestanak rada motora i procurivanje...

u međuvremenu sam dobila odgovor i od gosp. volfganga koji mi kaže da mi šalju novi dio....sad ću vidjeti jel se radi o besplatnoj zamjeni ili su usklađeni sa zoo hobbyem..poslala sam upit.

Offline acies

• Punopravni član
  • zagreb
« Odgovori #29 u: Svibanj 06, 2010, 11:59:05 prijepodne »
 ;)

Dear Martina,

we will send this part free of charge.

Mit freundlichen Grüßen / Best regards

Wolfgang Rüdiger
Ordermanagement
Sales & Customer Care

EHEIM GmbH & Co. KG
Plochinger Str. 54
73779 Deizisau
GERMANY

Tel./phone: 0049 (0) 7153 7002 143
Fax: 0049 (0) 7153 7002 10
mailto: [email protected]
internet: www.eheim.de

Offline smileyzg

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #30 u: Svibanj 06, 2010, 12:19:58 poslijepodne »
svaka čast!

vidi se da švabi stalo do kupca/korisnika  :up: da su i naši malo poduzetniji... di bi nam kraj bio...

"It's your road, and yours alone! Others may walk it with you, but no one can walk it for you..."

Offline acies

• Punopravni član
  • zagreb
« Odgovori #31 u: Svibanj 06, 2010, 12:46:09 poslijepodne »
mislim da boli švabu guza za korisnika...on je mudar pa zna da negativna reklama ne ide u korist njegovom  filteru odnosno prodaji..njega interesira njegova guza ;)

moram priznati da sam očekivala ovakvu njihovu reakciju.
« Zadnja izmjena: Svibanj 06, 2010, 18:56:20 poslijepodne od acies »

Offline TITO

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • ..:: Viva Chelonia ::..
    • www.Kornjace.com - Divni Svijet Kornjaca
« Odgovori #32 u: Svibanj 06, 2010, 13:08:07 poslijepodne »
njega interesira njegova guza ;)
A koja tvrtka/poduzetnik vrsi servis prema musterijama/kupcima samo iz ljubavi prema bliznjem svom ?
... i kad me nema, ja sam tu ...

Offline dori

• Punopravni član
« Odgovori #33 u: Svibanj 06, 2010, 14:58:38 poslijepodne »
Acies, baš mi je drago  :), sigurno ćeš dobiti u kratkom roku..najvjerojatnije taj dio u nabavi košta manje od ledo sladoleda na štapiću, pa nije neko iznenađenje da eheim pošalje for free. da je neka kvaliteta ne bi se u toliko slučajeva kvario  :roll:
meni je kod eheima najveći plus što je posebno tih, sad koliko je sama filtracija kvalitetnijau odnosu na ostale filtere..
evo primjerice meni je akvarij 10-ak dana filtrirao samo Juwelov interni filter, nije bilo problema, sve ribe sretne i zadovoljne, mrijest uredan :D

Offline mbogdan

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
    • Diskusari
« Odgovori #34 u: Svibanj 06, 2010, 15:06:57 poslijepodne »
Acies, baš mi je drago  :), sigurno ćeš dobiti u kratkom roku..najvjerojatnije taj dio u nabavi košta manje od ledo sladoleda na štapiću, pa nije neko iznenađenje da eheim pošalje for free. da je neka kvaliteta ne bi se u toliko slučajeva kvario  :roll:

S ovim se ne slazem,imao sam 2076e i nikad mi ta poluga nije zastekala,samo treba dobro utisnuti taj dio da dobro legne i da brtve dobro zadihtaju,a poluga ide super lako,ali ako ga silite,pa normalno da ce puknuti!
I taj dio ne kosta manje od ledo sladoleda,ali eheim brine o korisnicima,samo sto su kod nas uvoznici malo ...
Znam o cemu pricam tako da se ne radi o losoj kvaliteti izrade!
Taj kanister filter je odlican i ima najbolju izradu od svih ostalih kanistera,fluval,tetra,stariji eheimi...
Eto od mene za kraj:sve najbolje o Eheim-u (od kvalitete,do brige o korisnicima i ljubaznosti).

Offline Marko_Sp

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 67
« Odgovori #35 u: Svibanj 06, 2010, 15:34:50 poslijepodne »

Taj kanister filter je odlican i ima najbolju izradu od svih ostalih kanistera,fluval,tetra,stariji eheimi...

Vjerovatno je tako, ali kao što se vidi iduća će serija će vjerovatno biti još bolja...ne valja sve adute potrošiti odjednom, Dovoljno je biti korak ispred ;)

Offline dori

• Punopravni član
« Odgovori #36 u: Svibanj 06, 2010, 21:29:06 poslijepodne »
Ma sve fine dečki, nije da ja sad pljujem po Eheimu, ..samo što mi se javilo brdo ljudi koji su imali identičan problem s tim filterom,  konkretno s tim dijelom filtera, sve ljudi koji su duže u akvaristici od mene . Da i nije loša kvaliteta bilo materijala, principa rada..što već - ali je definitvno osjetljivija točka filtera, inače se ne bi bilo toliko ljudi javilo s istim problemom... Ja osobno znam kak sam s tom polugom postupala i nije bilo nikakve šanse da je zbog upitnog načina korištenja došlo do kvara, u što me uvoznik pokušao uvjeriti.. Možda ni Eheim ne šalje taj dio bezveze, bez puno pitanja te ikakvih troškova, možda su svjesni da dio nije idealan..nevermind, stoji i dalje da je filter super i drago mi je da smo i Acies i ja dobile pozitivan odgovor i da se ista stvar neće tak skoro ponoviti.. Lp svima, Eheim obožavatelji nek se ne ljute na moje komentare :)

Offline acies

• Punopravni član
  • zagreb
« Odgovori #37 u: Svibanj 06, 2010, 21:34:55 poslijepodne »
dori, kako si ti riješila taj problem...i tebi su slali dio iz njemačke ili su uspjeli popraviti u zoo hobbyu?

Offline mbogdan

• Punopravni član
    • Diskusari
« Odgovori #38 u: Svibanj 06, 2010, 22:35:15 poslijepodne »
Ma sve 5,drago mi je da ste postupili kako sam predlozio da kontaktirate eheim,ja sam imao problem s pumpicom za prvi start,pukla mi je rucica,poslali su mi cijeli dio s shemom kako jju izmjeniti takodjer free of charge,tako da mislim da i oni znaju da malo stekaju stvari s uvoznikom u Hr?
Kupio sam ga u Njemackoj cim je izisao i garancija jje 3 god,kod nas jos nije bio ni u planu za uvoz.Meni su uvoznici rekli da je garancija na taj filter 2 god u Hr,a ja pitao eheim i oni mi kazu 3 god u cijelom svijetu,tako da smatram da su uvoznici malo nezainteresirani i neinformirani!
Jednog clana s foruma takodjer za doticni dio (polugu) vuku za nos jos od bozica,tako da najbolje stupiti u direktni kontakt s eheim-om!

Offline acies

• Punopravni član
  • zagreb
« Odgovori #39 u: Svibanj 06, 2010, 23:14:43 poslijepodne »
mislim da nije eheim tako nevin...nekako sam mišljenja da i on ima svoje prste u načinu rada našeg distributera.. naime, logično bi mi bilo da ako se požalim na njihovog hr uvoznika da taj eheim kontaktira dotičnog i raspita se o problemu i eventualno prevenia za budučnost... ako nama svima šalju besplatno rezervne dijelove ne vidim u čemu je problem da to isto obavljaju preko distributera odnosno servisa..

danas me nazvao čovijek iz zoo hobbya da mi kaže da potrgani dio moram platiti  jer ne podliježe garanciji,a onda pet minuta mi volfgang iz njemačke šalje mail da mi šalju dio besplatno..

pa sad, ili ovi u zagrebu muljaju ili švabe uopće boli dupence za bilo kakvu organizaciju kod nas pa igraju sistemom pasivnog riješavanja problema.

jebate led...raspisala se u ovoj temi kao da doktorat pišem

Offline dori

• Punopravni član
« Odgovori #40 u: Svibanj 07, 2010, 12:54:40 poslijepodne »
dori, kako si ti riješila taj problem...i tebi su slali dio iz njemačke ili su uspjeli popraviti u zoo hobbyu?

Ko bi znao -? ..anyway, iz zoo hobya su mi javili da su nakon mnogo muke i truda popravili taj dio. Obzirom da im obećala da ću sačekati njihov "konačan" odgovor, nisam ni pisala Eheimu, i nakon 10 danas sam dobila popravljeni dio vraćen u zoo villi. Meni izgleda kao novi, dakle zamjena, a ne popravak. A navodno taj dio nije ni poredmet jamstva.. pa sad ti skuži ko koga gdje kako koliko puta  :D

Offline mbogdan

• Punopravni član
    • Diskusari
« Odgovori #41 u: Svibanj 07, 2010, 13:02:55 poslijepodne »
kod Eheima skoro sve te sitnice podljezu garanciji!To su njemci,znaju kad jednom kupis njihovu stvar da ces ju stalno kupovati,ako budes zadovoljan,ja 90% aparature imam eheim i jager,tako da  :up: eheim zauvijek!!

Offline acies

• Punopravni član
  • zagreb
« Odgovori #42 u: Svibanj 18, 2010, 14:51:27 poslijepodne »
stigao dio iz njemačke(bez naknade)..filter ponovo u funkciji :up:

Offline dori

• Punopravni član
« Odgovori #43 u: Studeni 06, 2010, 09:22:08 prijepodne »
Uffff.... ponovo imam istu situaciju, opet mi filter ne radi... :( :( :( i to se naravno mora dogoditi baš u subotu..