oboružana informacijama i činjenicom da u ovoj državi moraš biti svoj doktor i pravnik a ponajviše automehaničar da bi mogao skužit tko te hoće smuljat i izđibelarit, otišla sam do zoo hobbya danas...on je uvoznik eheima za hrvatsku, imaju i servis.
morala sam odrezati cijevi da mogu odvojiti glavu filtera...ljubazni djelatnik me primio s već prenesenom telefonskom informacijom...vrlo smireno sam mu objasnila da mi je akvarij sa stotinjak riba trenutno bez filtracije i da je jako bitno da čim prije uklone kvar ako ne budu morali naručivati rezervne dijelove iz njemačke..on mi je isto tako smireno odgovorio da nema problema i da će pogledati u četvrtak o ćemu se radi
onda sam spomenula temu garancije...naime, na jamstvenom listu izdanom od istog zoo hobbya piše na hrvatskom jeziku da je garancija 24 odnosno 36 mjeseci, no ljubazni gospodin mi je smirenim glasom objasnio da to vrijedi samo za zemlje EU a da mi ostatak imamo jednogodišnju garanciju koju očito nisu smatrali ni potrebnim istaknuti

naravno da to nije u skladu sa zakonom jer sam se konzultirala sa društvom za zaštitu potrošača i državnim inspektoratom koji je nadležan..
kad sam upitala zašto piše "nevažeće" dvogodišnje odnosno trogodišnje jamstvo, gospodin mi je rekao da se radi o tiskarskoj greški prodavača, u mom slučaju zoo vilija gdje je filter kupljen...
a taj isti list je tiskao zoo hobby i vilijevog imena nema nigdje

možda vam sve ovo zvuči komplicirano no nažalost zemlja u kojoj se još uvijek zdrpi, smuljaj, zbriši smatraju vrlinom nije zaslužila da ima ni pošteni odnos spram krajnjeg klijenta..stoga sam napisala mail u njemački eheim pa možda švabe urgiraju..obavijestila sam i vili.
jedva čekam poziv iz zoo hobbya u četvtak