Kolovoz 04, 2025, 18:13:46 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Par pitanja - Eheim 2213  (Posjeta: 1043 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Godfish

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
Par pitanja - Eheim 2213
« u: Listopad 29, 2010, 08:11:57 prijepodne »
Pozdrav.
Nedavno sam kupio rabljeni Eheimov filter,2213,te ga mislim staviti u pogon ovaj vikend,a pošto do sad nisam koristio vanjske filtere,trebam par informacija čisto da nešto ne zeznem.Švrljajući po netu,svugdje sam našao da je za pokretanje filtera potrebno odvrnuti-zavrnuti poluge dvostrukih ventila.Problem je u tome što te ventile nemam.Shvaćam princip spajanja, (kaže da može i bez ventila),ali bih molio ako je netko imao takav slučaj da mi pojasni startanje bez istih.
Pitanje dva:gdje kupiti filter materijal za gore navedeni filter ?(u ovih par pet shopova gdje sam bio - nemaju)
Pitanje tri: čemu služi ono malo kratko plastično koljeno (cca dužine 5 cm),koje je sa donje strane šuplje ???
 :bc:  :g050:
- :a042:

Offline Antimon

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
    • www.minigo.info
Odg: Par pitanja - Eheim 2213
« Odgovori #1 u: Listopad 29, 2010, 09:08:07 prijepodne »
a zašto si kupio tu staru kantu? zato jer se zove Eheim, jel tako?

dakle kad si već uzeo zastarjeli filter, onda start ode ovako;
usis u akvarij, a drugi kraj u usta i vuci,... da sebi u budućnosti olakšaš život, uzmi ventile,..imaš orginal eheim ili neke u vrtnom centru. Bitno je jedino da su plastični i da odgovaraju promjeru cijevi.

2. možeš koristiti bilo kakav filter materjal (skrojena plava spužva, keramika, bioballs) ali preporučam i neki sintetički zbog male zapremine filtera, dakle easylife symbionit ili eheim substrat
3. samo s jedne strane je šuplje i zelene boje? obično služe za usmjeravanje mlaza.

Offline Godfish

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Listopad 29, 2010, 11:17:10 prijepodne »
"a zašto si kupio tu staru kantu? zato jer se zove Eheim, jel tako?" :D :D
 djelomično,ali nije sve loše što je staro ;),dosta pozitivnih stvari sam našao o tom filteru,a i baš mi fino paše u otvor na ormariću na kojem stoji akvarij :D

Koljeno je šuplje cijelom donjom dužinom,tako da mi više liči na neki držač crijeva,možda na spoju sa akvarijem da se isto ne nagnječi -? ?
A što se sisanja cijevi tiče  :D i mislio sam si da je tako, al rekoh da provjerim,u svakom slučaju hvala na odgovoru :up:

Offline Neve

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Listopad 29, 2010, 12:03:36 poslijepodne »
To koljeno je tu da ti napravi luk za crijevo kad ulazi u akvarij.
Pula
hrvatskakolonija.blog.hr

Offline tonkovic.kreso

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
« Odgovori #4 u: Listopad 31, 2010, 15:22:13 poslijepodne »
istinada je zastario dizajnom,samo što još uvjek radi bolje nego 50% ovih novih naručito kineza ništa se ti kolega nesekiraj ja takav imam na 180l i nežalim vidim ga 2-3 puta godišnje kad ga čistim malo je kompliciran za odvojiti ali kad skužiš sistem ide bez problema .Ako ti je filter u regalu bez brige bitno da regal nije zastario

Offline Godfish

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Studeni 02, 2010, 08:54:53 prijepodne »
Evo samo da javim,filter materijal kupljen,sve spojeno, pokrenuto bez ikakvih problema , radi savršeno i potpuno nečujno :up: