Kolovoz 03, 2025, 21:23:30 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Voda i FCM  (Posjeta: 1730 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline ChichazZ

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
  • Long Live Rock n Roll
Voda i FCM
« u: Prosinac 01, 2010, 21:19:11 poslijepodne »
U subotu je proslo 14 dana od kao sam ostavio AQ da se ciklira i vodu u AQ pripremio sa nekim JBL safe startom sto se tice bakterija a sto se tice vode stavio sam JBL BIOTOPOL sto bi trebalo da spremi vodu. I voda je prosla sve faze bijeljenja i bila je kristalno cista u subotu kad sam na nagovor prijatelja inace iskusnog akvariste vodu tretirao FCM po uputstvima sa bocice prvi dan 15 kapi po litru a sutra uplo manje uglavnom od tada je voda ponovo blago zabijelila i konstantno je iste boje svaki dan, U subotu sam i stavio 20-ak ciklida pa mi je malo frka sto se voda ponovo zabijelila pa ne znam sta da radim?
Svakim danom što više upoznajem ljude to svakim danom sve više volim svoje akvarijume...

Offline Strippy

• Punopravni član
  • Dob: 45
Odg: Voda i FCM
« Odgovori #1 u: Prosinac 01, 2010, 23:32:27 poslijepodne »
kad sam na nagovor prijatelja inace iskusnog akvariste vodu tretirao FCM po uputstvima sa bocice prvi dan 15 kapi po litru a sutra uplo manje uglavnom od tada je voda ponovo blago zabijelila i konstantno je iste boje svaki dan,

mislis na FFM?
Split / Hrvatska

Offline Ikota

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Zagreb, Sv. Duh 0959152157
« Odgovori #2 u: Prosinac 02, 2010, 10:38:22 prijepodne »
Neznam kaj da ti velim -?
Ak je ribama ok onda nema straha ;), Ja bi zamjenil 30% i dalje bi vidio šta se dešava, mada bi se voda trebala nakon izmjene "očistit"
Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-)

Offline ChichazZ

• Punopravni član
  • Long Live Rock n Roll
« Odgovori #3 u: Prosinac 02, 2010, 10:39:25 prijepodne »
Ustvari zove se FMC i ne znam ni ko proizvodi pise samo kako dozirati. Sinoc promijenio 30ak litara vode i nista...stanje isto. Jedino da je ovo unistilo sve dobre bakterije pa se one nanoo stvaraju.
Svakim danom što više upoznajem ljude to svakim danom sve više volim svoje akvarijume...

Offline Nuclear

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
« Odgovori #4 u: Prosinac 02, 2010, 14:45:43 poslijepodne »
A jel piše čemu služi taj FCM?  :D

Offline ChichazZ

• Punopravni član
  • Long Live Rock n Roll
« Odgovori #5 u: Prosinac 02, 2010, 19:19:43 poslijepodne »
Doslo je do greske u pisanju pa je umjesto FCM ustvari FMC...sorry a pise da sluzi za dezinfekciju vode. I ne mogu da vjerujem da sam 2 puta pogrijesio dok sam pisao...sva sreca pa se ne uspanicim kad je neka frka... :-[

Offline mbogdan

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
    • Diskusari
« Odgovori #6 u: Prosinac 02, 2010, 20:04:36 poslijepodne »
Oprezno s tim to je metilen plavo+malahit zeleno+  40%-tni formalin
Nepravilnom upotrebom dolazi do uginuća riba,STOGA OPREZ!
Najbolje rezultate daje u  kombinaciji s nekim antibiotikom,ali uz jako aeriranje vode,jer pri upotrebi ovoga voda cesto je osiromasena kisikom,pa cesto dodje do pomora stanovnika akvarija i flore i faune!
Ovaj preparat se koristi samo u slucaju pojave bolesti ribica,ako nemas bolesti ovo nemoj koristiti :up:
Moguce da je proizvodjac dajana pet ili je netko sam smuckao,ako ima navedene sastojke!
« Zadnja izmjena: Prosinac 02, 2010, 20:11:22 poslijepodne od mbogdan »

Offline ChichazZ

• Punopravni član
  • Long Live Rock n Roll
« Odgovori #7 u: Prosinac 02, 2010, 21:55:28 poslijepodne »
Izgleda da je neko sam smuckao a ne mogu da vjerujem da mi je prijatelj ovo preporucio za tek zaciklirani AQ...poooludit cu  :roll: a ja jos gori poslusam ga...nemam iskustva sa hemijom ali ni sa ciklidima pa reko da poslusam covjeka ipak 10 god. drzi ciklide...ribe su sad za sad OK imam jednu koja je stigla malo mrsava pa se nadam da im nece nista biti...mijenjao sam u 2 dana po 50 L na 250 ukupno a danas sam zamijenio jos 20 sa zacikliranom vodom iz drugog AQ...ako ima savjeta pozurite jer cu poluditi  :roll:  :roll:  :roll:

Offline mbogdan

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
    • Diskusari
« Odgovori #8 u: Prosinac 02, 2010, 22:32:05 poslijepodne »
ubaci dobre bakterije tipa jbl filter start,sera nitrivec ili nutrafin cycle te se strpi radi tjedno izmjene vode od 50l i to je to,trebalo bi bjelilo proci,a gledaj sto manje lijekova i fmc ne ubacuj! :up:
Ako  je netko sam muckao ovo bi trebali biti sastojci:
3.5g metilen plavo
3.5g malahit zeleno
1000ml 40%-tnog formalina
Dodaje se do 2 ml na 100 l. Izuzetno je djelotvoran za skoro sve bolesti riba :up:
« Zadnja izmjena: Prosinac 02, 2010, 22:44:44 poslijepodne od mbogdan »

Offline ChichazZ

• Punopravni član
  • Long Live Rock n Roll
« Odgovori #9 u: Prosinac 02, 2010, 22:54:33 poslijepodne »
Posle 2 izmijene vode bijelilo polako prolazi samo se nadam da ribama nece biti nista...u Aq vracam vodu iz svog drugog Aq a ne sa pipe...sutra cu ubaciti jednu bocicu bakterija...i ostaje mi samo da se nadam. Hvala na pomoci!!!

Offline ChichazZ

• Punopravni član
  • Long Live Rock n Roll
« Odgovori #10 u: Prosinac 02, 2010, 23:18:44 poslijepodne »
Sad sam mijerio PH od 6,5 do 7, a KH isto oko 7 s tim da nikad nisam mijerio KH a i pise da je istekao rok trajanja preparata pa nisam siguran ,boju mi je promijenilo sa 6 na 7 kapljicu.

Offline Mastino

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
    • AVOID HYBRIDS!
« Odgovori #11 u: Prosinac 03, 2010, 00:51:47 prijepodne »
nadam se da je doslo do tipfelera i da ti je frend preporucio FFM a ne FMC kao u ovom slucaju...

kolege su ti vec napisale sta bi bio i ja, tako da nema sta za dodati... ;)

ubuduce kad ti netko nesto preporuci bolje da priupitas na forumu jer ce se sigurno netko od iskusnijih javiti i savjetovati te kako spada...

sretno...

Offline ChichazZ

• Punopravni član
  • Long Live Rock n Roll
« Odgovori #12 u: Prosinac 03, 2010, 00:59:18 prijepodne »
nadam se da je doslo do tipfelera i da ti je frend preporucio FFM a ne FMC kao u ovom slucaju...

kolege su ti vec napisale sta bi bio i ja, tako da nema sta za dodati... ;)

ubuduce kad ti netko nesto preporuci bolje da priupitas na forumu jer ce se sigurno netko od iskusnijih javiti i savjetovati te kako spada...

sretno...

Siguran sam da mi je preporucio FMC posto mi je donio par riba i FMC kao jako pozeljan i skoro obavezan na startu...a sto se tice PH i KH jesu li oni OK? Cini mi se da mi je PH malo nizak kako ga mogu podici?