Kolovoz 02, 2025, 04:13:04 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Diy Co2  (Posjeta: 1486 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline moke

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
Diy Co2
« u: Listopad 26, 2010, 00:46:23 prijepodne »
Poz...evo malo o diy Co2...pa da vidimo koliko kome izgura, ... smjesa: germa i secer (solja secera od caja i kesica germe digo na 2 litra vode )..sa dvije flase od 2 litra. U jednoj je smjesa u drugoj je voda, sa brojacem  mjehurica izmedzu dvije flase je nepovratni ventil, koji omogucava da se desava reakcija u flasi sa smjesom i ako ne tece plin na ljestvama kada ga zatvorim preko noci.. dok se skladisti u boci sa mjeracem...a za regulator protoka Co2 sam uzeo  sistem za infuziju sa  ventilom, sve spojeve i materijal uzeo sam od infuzije te sam pospajao na flase i poljepio sekundarnim ljepilom DRZI PROVJERENO :up:... tako da mogu regulisati dotok gasa na ljestve.. po jedan mjehuric ili po potrebi vise. Ovo sam napravio u novo formiranom akvariju...pa me zanima koliko moze gurat jedna smjesa inace u praksi, Isplatili se ovaj sistem i koliko je pouzdan sto se tice stabilnosti PH i trajnosti smjese u opste.. :question:.... Eh sada sam experimentisao malo..kada smanjim protok na ventilu automatski se smanji i reakcija u flasi sa smjesom, i smanji se broj mjehurica u brojacu, u drugoj flasi sa vodom.... ili pojaca kada otpipim ventil do kraja,.pa me zanima dali sam produzio vijek smjesi jer je racionalno koristim.... ili nisam nista uradio, smjesa ce regulisao ja protok potrosnje ili ne, -? jednostavno propasti nakon nekoliko  dana.
Pa me zanimaju licna misljenja ako se neko zezao sa ovim na ovaj nacin u opste.. u glavnom ima milion tema sta i kako sa Diy Co2 varijantama...pa evo jos jedna pa mozda i upali ova sva budalastinja..lp.

« Zadnja izmjena: Listopad 26, 2010, 09:05:47 prijepodne od moke »
spasavaj se ko moze  :aaa:

Offline moke

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
Odg: Diy Co2
« Odgovori #1 u: Listopad 26, 2010, 11:25:24 prijepodne »
sistem od juce sljaka nema nikakvih promjena, sinoc sam izgasio Co2 malo prije ga ukljucio...sad zasad  :up: koliko ce gurat to ostaje da vidimo..
spasavaj se ko moze  :aaa:

Offline cann

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
Odg: Diy Co2
« Odgovori #2 u: Listopad 26, 2010, 12:26:28 poslijepodne »
evo ti ovdje novela o tome..zassad vodi hento :D
https://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=38362.60