Srpanj 27, 2025, 13:18:49 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Cryptoheros nigrofasciatus  (Posjeta: 1466 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline livnjak

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Cryptoheros nigrofasciatus
« u: Siječanj 26, 2011, 18:40:52 poslijepodne »
ja sam novi i mene zanima kod razmnozavanja sta im treba davat jest i jeli trebam odvojit pra u drugi akvari koliko ce ih nalec i vide li se jaja

Offline bojan.c

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
  • No bike - No life
Odg: Cryptoheros nigrofasciatus
« Odgovori #1 u: Siječanj 26, 2011, 22:37:15 poslijepodne »
Ne trebaš im išta davati. Sami će se pobrinuti za sve. U vrijeme mrijesta postaju agresivni i kod mene su zauzeli metar dužine akvarija. Kad se krenu mrjestiti možeš očekivati mrijest svaka 2 tjedna. Jaja su vidljiva i izlegnu se za 2-3 dana. Nezahtjevne su ribe.
Što još držiš s njima?
Znam da alkohol škodi, al' u vodi utjehe nema!
Sve dobre stvari dolaze u paru: 2 sise i V2

Offline Dejan Saulosi

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 47
  • Najlepši je ciklid!
« Odgovori #2 u: Siječanj 26, 2011, 23:00:32 poslijepodne »
Srećno sa nigrosima, tačnije njihovim potomcima! Ja sam upravo zbog hiperprodukcije malaca kod nigrosa odustao od gajenja istih, jer ih bude i po više stotina u roku od mesec dana! Možda ružno zvuči, ali kod nas u Srbiji ih neki akvaristi nazivaju "korov ciklidi"  ili "zečevi ciklidi" jer se stvarno vrlo brzo i uspešno razmožavaju. Ako ništa drugo, biće ti zanimljivo da gledaš kako roditelji požrtvovano (neko vreme, tj. do sledećeg mresta) čuvaju svoju dečicu... ;)
Riba što pliva u dva pravca

Offline alen_zgb

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
  • " ZOO VILI TEAM "
« Odgovori #3 u: Siječanj 26, 2011, 23:36:04 poslijepodne »
Evo da i ja upisem stogod :)
bas sam i ja prosao tu fazu mrijesta nigrica, trenutno ih vise nemam, sve sam ih razdjelio.. napokon! ;)
sto se njih tice, decki su ti vec napisali sve. Ja sam imao mrijest u 10 mjesecu prosle godine, izleglo se oko 180 malaca, malce sam odvojio od roditelja nakon 2 tjedna.. Malce nemoras hraniti na pocetku dok izađu iz jajasaca, ali kad ih roditelji izvedu, mozeš im davati zivu hranu, artemiju.. imas ju za kupiti u zoo shopovima, otiđi pa pitaj koja bi bila najbolja.. Uzivaj u lijepom prizoru njihovih roditelja i njih kada izađu!  :up:

Sretno ti s njima i ako gdje zapnes, pitaj.. tu smo da pomognemo!  ;)

imas ovdje nesto o njima, pa si procitaj... http://www.ciklidi.com/ciklidi/archocentrus/ciklidi_archocentrus_nigrofasciatus.shtml
« Zadnja izmjena: Siječanj 27, 2011, 02:06:40 prijepodne od alen_zgb »

Offline livnjak

• Novi član
  • *
« Odgovori #4 u: Siječanj 27, 2011, 14:28:32 poslijepodne »
ej hvala vam svima i koliko se puta godisnje legu a kakve znakove jos imaju prije nego sto izlezu jaja moji ko ludi kopaju rupe velike

Offline Tiii

• Trade Count: (+13)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • Shrimp noob
« Odgovori #5 u: Siječanj 27, 2011, 14:36:51 poslijepodne »
Racunaj,svaki dva tjedna znaci mjesecno bar 2 puta,osim ako im maknes jaja onda znaju i cesce
Ja sam svojima uvijek krao malce kad bi tek se izlegli i odvajo ih u posebne posude di sam ih hranio
Ubrzo ces se zasititi tih mrijestova vidjet ces,i neces imati kuda sa malcima,ja sam znao kad bi nakupio malce albina i tigrasti,onda sam odrasle znao maknuti i pustiti malce u njihov akvarij,i onda je ciklus ponovo pocinjao od odrastanja pa pokusaja mrijesta,pa do uspijesnog i onda opet odvajanja malca hranjenja i ponovo uklanjanja odraslih,i tako stalno,jer njih jednostavno ne mozes sprijeciti da se mrijeste,a kad to rade pol drugih nigrica pati i budu izgrizeni
Idealno ti je da uzmes samo jedan par u akvarij di ce se moci mrijestiti a niko im nece smetati,a sta ces u konacnici sa malcima ne znam,samo nemoj ih nigdje pustati  ;)

Offline livnjak

• Novi član
  • *
« Odgovori #6 u: Siječanj 27, 2011, 17:40:07 poslijepodne »
ej hvala ti puno  :) i ja cu tako
 cim male vidim nakon 2 dana pofatat cu ih i stavit u drugi akvari i hranit arterijama koje cu ozivljavat ima to vakmo kod nas kupit
sta jos ti imas od riba ja imama u akvariju 2 maticna para i jos 4 koji nisu upareni jeli bi valjalo da ove viskove izbacim i da ostavim samo 2 maticna para

Offline livnjak

• Novi član
  • *
« Odgovori #7 u: Siječanj 27, 2011, 17:42:09 poslijepodne »
moze li neko stavit slike da vidim otprilike kako bi uredio akvari za njih :)

Offline Tiii

• Trade Count: (+13)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • Shrimp noob
« Odgovori #8 u: Siječanj 27, 2011, 17:48:28 poslijepodne »
Ma kakva artemija,uzmes hranu za odrasle i usitnis kao brasno,i to je to,samo nemoj pretjerivati sa hranom,ja sam ih znao odhraniti u pol litre sa tom ustnjenom hranom,sa tim da mijenjam skoro svu vodu u tih pol litre sa akvarijskom svaki dan,i kad im se pocme definirati malo tijelo,onda idu u vece posude
stvarno ih je bilo lakoca uzgajati za razliku od neki drugi riba

Akvarij kao i za svakog ciklida,puno kamenja i skrovista,i jedino bitno je da ne naslanjas krupno kamenje na staklo,niti krupno stavljati na podlogu jer znaju prokopati ispod pa ti moze kamen zveknuti od staklo,onda nije dobro

Offline livnjak

• Novi član
  • *
« Odgovori #9 u: Siječanj 27, 2011, 18:51:55 poslijepodne »
ej moji su ciklidi bjeli i  ja sam im stavio veca kamenja i kokosov orah
nasta su se tvoji legli jeli se vide jaja kad ih nalezu

Offline Dejan Saulosi

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 47
  • Najlepši je ciklid!
« Odgovori #10 u: Veljača 02, 2011, 11:01:10 prijepodne »
Evo nekoliko ideja koje sam nasao preko sajtova, a mozes pogledati i ovako preko YouTube.

Riba što pliva u dva pravca