imam cf1200 vise od godinu dana mogu samo pohvaliti
radi dobro, dosta je tih
imao sam problem jer je slinila/kapala voda na jednom od dva spoja s crijevom, ali mi je trgovac zamjenio i od onda nikakvih problema
cini mi se da je efikasnos nesto manja u odnosu na ostale filtere iako nisam mjerio potrosnju ni protok
onako od oka se cini da Eheim 2028 koji trosi 20W ima bolji protok od Atmana koji trosi 30W,
a i sporije se zaprlja na istom akvariju
uzeo bi opet
kolega je isto uzeo neki slabiji i stariji model i isto je zadovoljan
imao sam konkretno i Fluvala 304 isto dobar filter ali me je razocarao sto se nepopravljivo pokvario
zapekao je impeler (kako i zasto ne znam) i motor se toliko grijao dok se plastika oko njega nije istopio i posavijala
naravno da se to dogodilo dok sam bio na godišnjem pa je time stvar bila gora (na sreću nije bilo problema sa strujom)
mislio sam ga koristiti s vanskom pumpom ili samo kao pre ili post filter, ali obzirom da se plastika motora posavijala nemogu ga vise koristiti ni tako
nakon fluvala sam uzeo Eheima 2028 htio saznat jednom kako je to imati "najbolje",
također OK filter, ali nije besuman i nije bezgresan u 3 godine u radu je pukla keramicka osovina impelera (filter je i dalje radio normalno jer je pukla na dijelu unutar impelera pa je on sam odrzavao ravninu
i pokidala mi se jedna od 4 ručkice prilikom čišćenja (3,5 ručkica je dovoljno da voda ne curi)
rezervne djelove je moguće ali tesko nabaviti u HR
kod sva tri start sustav nije nesto predobro rjeseno ali to ionako trebam jednom i nikad vise dok nemjenjam akvarij/filter
jednom se namucim dok pokrenem, kasnije kod ciščenja nema problema s pokretanjem jer sva 3 imaju dobar nacin prekida na cijevima (kod Eheima je najbolje rjeseno i najbrze se moze rastaviti/sastaviti)