Kolovoz 04, 2025, 15:31:05 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Problem sa mahovinom  (Posjeta: 1479 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline zlatko__hr

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 29
  • No Turbo,No Fun!
Problem sa mahovinom
« u: Listopad 14, 2010, 19:17:16 poslijepodne »
Na mahovini mi se počela pojavljivati na nekim tim lisovima ili granama nešto smeđe znači jedan cijela ona jedna je smeđa a druga zelena,koja je to alga i kako je se rijesiti..?

ETO OVO-samo meni ima malkice više toga smeđega
« Zadnja izmjena: Listopad 14, 2010, 20:05:10 poslijepodne od zlatko__hr »
-Slavonija- :d032:-Istra-

Offline zlatko__hr

• Punopravni član
  • No Turbo,No Fun!
Odg: Problem sa mahovinom
« Odgovori #1 u: Listopad 14, 2010, 20:04:20 poslijepodne »
Itko zna,hitno je ,bi easy carbo pomogao?

Offline Neve

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Listopad 14, 2010, 22:28:24 poslijepodne »
Mahovina je biljka koja je kod mene rasla bez ikakvih problema u bilo kakvim uvijetima. Samo u jednom tanku sada imam problema, mada imam problema sa svim biljkama u tom akvariju.

Podrazumijevam da imaš normalnu količinu svjetla, grijač na normalnoj temperaturi i filter u tom akvariju. U tom slučaju, moguće je da nema dovoljno hranjivih elemenata u vodi i da zato mahovina umire. Dodavanje CO2 će ti još više ubrzati trošenje tih elemenata iz vodenog stuba što će ti vjerojatno uzrokovati dodatne probleme.

Da je kod mene taj problem, a nebih htio gnojiti, ja bi trpao malo više hrane u akvarij, držao svjetlo na nekih 8 sati na dan i mjenjao 2xmjesečno 50% vode.
Pula
hrvatskakolonija.blog.hr

Offline zlatko__hr

• Punopravni član
  • No Turbo,No Fun!
« Odgovori #3 u: Listopad 15, 2010, 12:34:19 poslijepodne »
Mahovina je biljka koja je kod mene rasla bez ikakvih problema u bilo kakvim uvijetima. Samo u jednom tanku sada imam problema, mada imam problema sa svim biljkama u tom akvariju.

Podrazumijevam da imaš normalnu količinu svjetla, grijač na normalnoj temperaturi i filter u tom akvariju. U tom slučaju, moguće je da nema dovoljno hranjivih elemenata u vodi i da zato mahovina umire. Dodavanje CO2 će ti još više ubrzati trošenje tih elemenata iz vodenog stuba što će ti vjerojatno uzrokovati dodatne probleme.

Da je kod mene taj problem, a nebih htio gnojiti, ja bi trpao malo više hrane u akvarij, držao svjetlo na nekih 8 sati na dan i mjenjao 2xmjesečno 50% vode.

Hvala puno,budem pokušao,imam onu običnu sijalicu,reflektoricu koja je malo zamračena,a od hrane samo one listiće za sada!

Offline lp

• Punopravni član
    • HAS - HrAquascape.org
« Odgovori #4 u: Listopad 15, 2010, 14:08:25 poslijepodne »
Na mahovini mi se počela pojavljivati na nekim tim lisovima ili granama nešto smeđe znači jedan cijela ona jedna je smeđa a druga zelena,koja je to alga i kako je se rijesiti..?

Jedva sam ti pročitao post...daj koristi malo interpunkcije više.   :D

Meni to ne izgleda kao nikakva alga...već kao da ti se taj dio mahovine osušio zbog manjka svjetla. Da ti pojasnim, zna se to desit kad mi naraste previše mahovina, da tako izgleda donji dijelovi mahovine koji nisu imali pristup svjetlu. Koliko vidim iz tih smeđih grančica ti rastu nove zelene grančice, tako da se ja na tvom mjestu, ne bi brinuo oko toga uopće. Gnojenje za mahovinu ti nije potrebno, gledaj neke druge biljke koje brže rastu, da li im šta fali.
« Zadnja izmjena: Listopad 15, 2010, 14:18:32 poslijepodne od lp »

Offline cigo

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
« Odgovori #5 u: Listopad 15, 2010, 14:36:29 poslijepodne »
kolko sam ja skužio ovo uopće nije fotka mahovine iz tvog akvarija. Ajde stavi fino jednu iz svog akvarija.

Offline zlatko__hr

• Punopravni član
  • No Turbo,No Fun!
« Odgovori #6 u: Listopad 15, 2010, 15:49:21 poslijepodne »
kolko sam ja skužio ovo uopće nije fotka mahovine iz tvog akvarija. Ajde stavi fino jednu iz svog akvarija.

Ne mogu jer nemam digitalac,a da slikam s mobitelom nebi se vidjelo ni 3%(našao sam sliku na netu a meni je ovo isto samo imam više tih smeđih)...I iz tih smeđih grančica meni ne raste ništa,a budemo vidjeli,staviti cu svijetlo da gori vise sati,ali sam ja za svaki slučaj kupiosada cemo vijeti kako bude sve napredovalo,ako ne to vidio sam Tetra PlantMix koji u sebi ima makroelemente koji služe za rast i razvoj biljaka pa kupim i to možda

Offline hento

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
« Odgovori #7 u: Listopad 16, 2010, 08:50:51 prijepodne »
mala preporuka: nemoj stavljat kemijske alga-ubojice u akvarij.  :-X češ si sve.
Never underestimate the power of the Dark Side

--- Koprivnica ---

Offline zlatko__hr

• Punopravni član
  • No Turbo,No Fun!
« Odgovori #8 u: Listopad 16, 2010, 12:14:07 poslijepodne »
Piše da nije štetno za ribe i biljke,znaci ja stavim 10ml na 20l

Offline hento

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
« Odgovori #9 u: Listopad 16, 2010, 12:17:05 poslijepodne »
da ali uz štetne alge će ti pobit i dobre bakterije, akvarij će ti se ponovo poćet ciklirat i za dva tjedna češ opet imat alge... stoga radije nabavi nekog algojeda, puža ili kozice. I ne vjeruj svemu kaj piše na ambalaži.
Never underestimate the power of the Dark Side

--- Koprivnica ---