Lipanj 28, 2025, 01:06:20 prijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: latelarilisi  (Posjeta: 1162 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline mergudin

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Lokacija: split
latelarilisi
« u: Listopad 11, 2010, 23:06:24 poslijepodne »
jel mi moze neko rec opcenito o njima(ukratko) kako se drze(podloga.posuda u kojoj se drze,uzgoj)  :a034s:

Offline ozi

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
Odg: latelarilisi
« Odgovori #1 u: Listopad 11, 2010, 23:32:24 poslijepodne »
nista osobno ali OMG dajte otvorite jednu temu "koja je ovo živina" "totalni početnik u svemu" i "uzgoj hrane" jer tjedno se preklapaju po 2,3 iste iste teme....

Offline toncek12

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 33
« Odgovori #2 u: Listopad 12, 2010, 09:03:11 prijepodne »
nista osobno ali OMG dajte otvorite jednu temu "koja je ovo živina" "totalni početnik u svemu" i "uzgoj hrane" jer tjedno se preklapaju po 2,3 iste iste teme....

nepratiš ti onda svaki dan te teme...pa zna se ponekad otvorit u jednom danu 2-3 iste teme  :D  Ne bi htio davat nikakve savijete i pametovat..al kaj nebi bilo bolje da se naprave naprimjer u paučnjaci i insekti   pod teme...posebno o žoharima i ostalim stvarima za koje se najčešče otvaraju nove teme...   

Offline ozi

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Listopad 12, 2010, 10:53:59 prijepodne »
pa to i kažem, teme koje se najčešće otvaraju da se koncentriraju u jednu....neznam "moje živine" "šta je ovo" itd:)

nisam moderator i necu se petljati, čisto sugeriram zbog sve veće entropije ovdje

Offline ozi

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Listopad 12, 2010, 14:06:24 poslijepodne »
onda u ime svih molim moderatore da razmisle o prijedlogu :up:

Offline BoO

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Osijek
« Odgovori #5 u: Listopad 12, 2010, 15:06:07 poslijepodne »
Neznam zašto sad tolko pametujete,očito dečko nije dobro vidio. Stvar admina i moderatora oće napraviti to ili ne.. Odgovoriš i oke...
ugl... stavi ih u neku duboku kutiju,ovisi kolko ih imaš,najbolje nekih 30*30*40-45-50....D*Š*V...unutra nabacaš dosta kortona od jaja,izbušiš im dosta rupica za ventilaciju da ti se nebi nakotili drugi neželjeni organizmi,hraniš suhom hranom i raznim voćem i povrćem,također temeratura treba biti nešto višlja, oko 35°C.

Offline Ante777

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #6 u: Listopad 12, 2010, 16:05:20 poslijepodne »
Imas pod teraristickim clancima , isto ti sve vrijedi kao i za B.Dubie.

Offline toncek12

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Listopad 12, 2010, 18:43:39 poslijepodne »
Neznam zašto sad tolko pametujete,očito dečko nije dobro vidio. Stvar admina i moderatora oće napraviti to ili ne.. Odgovoriš i oke...
ugl... stavi ih u neku duboku kutiju,ovisi kolko ih imaš,najbolje nekih 30*30*40-45-50....D*Š*V...unutra nabacaš dosta kortona od jaja,izbušiš im dosta rupica za ventilaciju da ti se nebi nakotili drugi neželjeni organizmi,hraniš suhom hranom i raznim voćem i povrćem,također temeratura treba biti nešto višlja, oko 35°C.

Imas pod teraristickim clancima , isto ti sve vrijedi kao i za B.Dubie.

Nije to nikakvo pametovanje :down: ...nije jedini koji nije dobro vidio a o tome se pričalo u više tema...i opet se otvorila nova tema,i opet će doć netko tko neće vidjet pa će otvorit novu...a kad bi se napravile pod teme uzgoj žohara-crva...i još neke koje se često postavljaju ..U temi Paučnjaci i insekti i da takve teme budu uvijek na vrhu sa crnim slovima podebljani naslovi onda bi to bilo super...ljudi bi to uočavali i u toj temi o uzgoju bi se raspravljalo o tome...a nebi se otvarale nove teme...moje mišljenje je da je to puno bolje nego za svaku sitnicu otvarati novu temu...

isto šta bi bilo dobro napraviti...složiti nekoliko glavnih tema primjer za paučnjake i insekte- 1.tema Tarantule  --u toj temi opet posebno razvrstat..opčenito o paucima i održavanje..uzgoj...itd..

2.tema npr. Leptiri..

3.tema... itd..

znam da modertori nemaju vremena za takve zafrkancije itd...al kad bi se tako napravilo nebi bilo toliko razbacano i kad bi nešto tražio određeno šta ti treba lakše bi pronašao..

Offline ivborosa

• Moderator
  • Punopravni član
« Odgovori #8 u: Listopad 12, 2010, 20:06:58 poslijepodne »
aha mos si mislit....

onaj ko zeli trazit naci ce temu i bez te podjele a onaj koji ne zeli trazit ce otvorit novu temu pa bas da cijeli forum prica o istim problemima koje on ima...istina da je ovak malo raspašoj jer su podforumi stvarno jako opceniti....no nema šanse da ce nam ovi akvaristicki nastrojeni admini dat vise prostora jer ih ionako vec uvelike rasturamo naspram njihovih ribica  :D no polako, shvatit ce i oni, vidite da nam se glavni dernek zove akTER dakle imam 1/5 imena vise od njih a vjerujem da se situacija mjenja iz dana u dan....ko zna mozda za godinu-dve ovo postane teraristika.net :D :D :D

U mentalitetu ljudi je da idu linijom manjeg otpora, pa zasto se potrudit kad mos lagano doc do odgovora, a pocetnu stranicu uredno svi preskacu jer je po meni pre pre malo aktivna iako ima jako kvalitetnih iskustava iz prve ruke i jako zaniljivih clanaka (onih teraristickih :P)

A sad u vezi pitanja da odgovorim iako je vec sve receno....daj im sto vise prostora a s kartonima od jaja im mozes povecat povrsinu po kojoj ce hodat....doslovce jedu sve, ja ih osobno hranim s hranom za pse + voće, salata, i iz travnjaka razne trave....podlogu netrebas imat nikakvu jer ce ti bit lakse cistit....
kljuc uspjeha ti je visoka temperatura 35C i onda se stvarno mnoze ko ludi, sta se tice vlage nisu zahtjevni, ja im stavim samo posudicu s namocenom vatom i imam hrpu malaca i normalno mi se radjaju (dok kod dubia sam imo puno bolje rezulatate u jako vlaznom terariju)....iz onih "cahura" se izlijezu nakon 2-3 tjedna ovisno o temperaturi...

Mislim da sam ti odgovorio na sve kaj si zelio znat....

Akvaristika u srcu, teraristika u (cenzura) =) =)

Offline ozi

• Punopravni član
« Odgovori #9 u: Listopad 12, 2010, 21:50:58 poslijepodne »
vjerujem da se uloge moderatora prihvatio netko tko ima 5 min dnevno za šaranje forumom

Offline Njofra

• Punopravni član
« Odgovori #10 u: Listopad 12, 2010, 22:10:57 poslijepodne »
Bezveze je pametovati novim članovima,....neki iz ove teme neka pogledaju svoje prve postove.....začudit če se.....,.....zato molim lijepo....
U redu je onda dati čovjeku link na temu i sve ok.  I ja sam bio svakakav,.....kao i svi mi ,...i ja i vi i oni,.....,..i svi mi skupa :) 
Nije sramota pitat,......i svi su na početku zbunjeni.........a poslije,....ehhhhhh
I\'VE WATCHED THE MOON GROW OLD

Offline ozi

• Punopravni član
« Odgovori #11 u: Listopad 13, 2010, 08:49:26 prijepodne »
onda ce se ovo pretvoriti u forum za početnike u teraristici i akvaristici. ne vrijeđam nikoga ali ako će se vrtiti samo teme "koja podloga" "bijele bubice" i "koji je ovo pauk" onda nevidim smisla da velika većina nas posjećuje forum....
svakako cijenim svačiju želju da krene sa ovim (ili bilo kojim drugim hobijem) ali nekakav red bi trebao biti. sistematika što bi linnaeus rekao:).....
kad se otvore pauci i kukci da se odmah može pročitati sve što nas zanima, a ako toga nema onda pitati.  ne kažem da ne treba pitati ali forum je postao monoton i pun podjednakih pitanja...

opet napominjem ovo je moja subjektivna sugestija, nebih želio ikoga vrijeđati ni na nikoga aludirati. ja sam ovdje aktivan član što je moj osobni izbor... :up:

Offline mergudin

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Lokacija: split
« Odgovori #12 u: Listopad 13, 2010, 14:01:28 poslijepodne »
sta ste se mene uvatili dimite ca