Srpanj 28, 2025, 17:35:09 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: filter prominija raspoloženje  (Posjeta: 1463 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline smallbutmighty

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 39
filter prominija raspoloženje
« u: Rujan 05, 2010, 19:15:47 poslijepodne »
.imam eheim 2008 unutarnji.star je tri tjedna i do prije dva dana nije prilikom filtriranja puštao nikakve balunčiće, samo je lagano mreška vodu...prilikom manjeg micanja počeo je puštati već spomenute balunčiće :clown: pa me zanima jeli ima ko sličnih iskustava? hvala

Offline Tanit

• Trade Count: (+4)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 34
Odg: filter prominija raspoloženje
« Odgovori #1 u: Rujan 05, 2010, 19:34:34 poslijepodne »
ništa strašno,samo izbacuje zaostali zrak van  :)

Offline ZliBrka

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #2 u: Rujan 05, 2010, 20:06:20 poslijepodne »
Kod njega imas onu cevcicu koja se natakne gore na onaj izvod na vrhu filtera i sluzi za dovod zraka. Na kraju cevcice imas onaj plasticni regulator kojim mozes otvoriti ili zatvoriti zrak.
"Dišemo slobodno jedino kad nas s drugima povezuje zajednički cilj koji nadilazi naše JA."  Zemlja Ljudi

Offline smallbutmighty

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #3 u: Rujan 05, 2010, 20:20:16 poslijepodne »
Kod njega imas onu cevcicu koja se natakne gore na onaj izvod na vrhu filtera i sluzi za dovod zraka. Na kraju cevcice imas onaj plasticni regulator kojim mozes otvoriti ili zatvoriti zrak.

sta je bolje za ribice? sad je otvoreno do kraja

Offline solaris

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Lokacija: Zagreb
« Odgovori #4 u: Rujan 05, 2010, 20:36:02 poslijepodne »
ukoliko se ne varam ribicama je svejedno dali filter izbacuje ostatke zraka ili ne. samo da filter mreska povrsinu i sve ribice sretne.

Offline Marko_Sp

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 67
« Odgovori #5 u: Rujan 05, 2010, 21:52:37 poslijepodne »
ribicama je bolje da imaju što više kisika, to vole i "dobre" bakterije, dakle s te strane je bolje da je otvoreno. ali tako se gubi CO2 koji je potreban bilju pa je nužan kompromis.

Offline crveni borac

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
« Odgovori #6 u: Rujan 05, 2010, 21:59:03 poslijepodne »
otvori zrak al ne do kraja jer če ti stvorit puno mreškanja i ribe če se umarat opiruči se mlazu zrak i vode koji izbacuje a i bilje če ti razbucat ako jemlz smjeren prema bilju

Offline ZliBrka

• Moderator
  • Punopravni član
« Odgovori #7 u: Rujan 05, 2010, 22:08:54 poslijepodne »
otvori zrak al ne do kraja jer če ti stvorit puno mreškanja i ribe če se umarat opiruči se mlazu zrak i vode koji izbacuje a i bilje če ti razbucat ako jemlz smjeren prema bilju

Nisam mislio da povuce kompletan izlaz vode i poveca protok (jer se tako regulse protok kod tog filtera), vec samo da na onoj cevcici na vrhu (ako ju je stavio, a pretpostavljam da je) regulise da li hoce vise ili manje zraka.

@ smallbutmighty

Kao sto ti je rekao  Marko_Sp ako imas biljaka bit ce ti dovoljno samo mreskanje povrsine (zatvoren zrak, filter blize povrsini) a ako ti je potrebno zbog ribica mozes ga i otvoriti.

Meni obicno samo mreska povrsinu, a kad su bile velike vrucine onda sam odvrnio i zrak.
"Dišemo slobodno jedino kad nas s drugima povezuje zajednički cilj koji nadilazi naše JA."  Zemlja Ljudi

Offline crveni borac

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
« Odgovori #8 u: Rujan 05, 2010, 22:13:12 poslijepodne »
rekao sam da smanji jačinu zraka jer je napisao da je otvoren do kraja mislim da je to malo prejako

Offline ZliBrka

• Moderator
  • Punopravni član
« Odgovori #9 u: Rujan 05, 2010, 22:25:30 poslijepodne »
rekao sam da smanji jačinu zraka jer je napisao da je otvoren do kraja mislim da je to malo prejako

Da, to OK da nema preveliki protok, ali to je kod ovog filtera odvojeno. Moze se posebno regulisati protok, a posebno da li da ubacuje jos i zrak ili ne. Cisto da momak zna.

Offline smallbutmighty

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #10 u: Rujan 05, 2010, 23:00:03 poslijepodne »
filter je pri vrhu tako da sam zatvorija dovod zraka.. u aq-u imam biljaka tako  da smatram da ce ribice imat dovoljno kisika.. a ove ribice se obozavaju vozit na izlazu vode..frcnu ko metak

Offline eantema

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 43
« Odgovori #11 u: Studeni 13, 2010, 15:45:35 poslijepodne »

Da, to OK da nema preveliki protok, ali to je kod ovog filtera odvojeno. Moze se posebno regulisati protok, a posebno da li da ubacuje jos i zrak ili ne. Cisto da momak zna.

Dali može jedno kratko pitanjce (zapravo potvrda dali sam dobro razumio)?

Kod ovog filtera imamo 2 regulatora:
1. regulator protoka zraka (balončića)
2. regulator protoka vode

E mene zanima ovaj drugi. Kako postići najveći protok vode? Dali je to podizanjem "put gore" ovog regulatora? Dakle da se poveća rupa kroz koju voda izlazi.... Predpostavljam da je bolje što je veći protok vode

Hvala!

Offline Brljator

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
« Odgovori #12 u: Studeni 13, 2010, 17:51:34 poslijepodne »
Bok ja sam imao 2008 ,sad imam 2010 ,kad podigneš regulator do gore povečavaš protok vode ,ali smanjuješ izbacivanje  balončića  bez obzira koliko odvrneš gore na cijevćici,probaj smanjit protok do kraja izlazit će ti 10 puta više balončića,podigni protok i smanjit če ti se puno izlazak  balončića,s tim da ti je regulator potopljen oko 1 -2 cm ak je više nema balončića,ja na 2010 mogu ga uronit i 5 cm pa bude izbacivo balončiće ali samo ako mu smanjim protok na minimum ,kad podignem protok nema više balončića i još 1 stvar morao sam svakih 3-4 tijedna skračivat crijevo jer se stvrdne i neradi kak treba mislim opet napominjem nema balončića  to sam uspio riješit kupnjom gumiranog crijeva približne debljine koje se nebude nikad stvrdlo kao plastično  ,,, stavio sam crijevo od   dovoda goriva za motorku stil košta ti 10 kn

Offline eantema

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 43
« Odgovori #13 u: Studeni 13, 2010, 18:41:52 poslijepodne »
Bok ja sam imao 2008 ,sad imam 2010 ,kad podigneš regulator do gore povečavaš protok vode ,ali smanjuješ izbacivanje  balončića  bez obzira koliko odvrneš gore na cijevćici,probaj smanjit protok do kraja izlazit će ti 10 puta više balončića,podigni protok i smanjit če ti se puno izlazak  balončića,s tim da ti je regulator potopljen oko 1 -2 cm ak je više nema balončića,ja na 2010 mogu ga uronit i 5 cm pa bude izbacivo balončiće ali samo ako mu smanjim protok na minimum ,kad podignem protok nema više balončića i još 1 stvar morao sam svakih 3-4 tijedna skračivat crijevo jer se stvrdne i neradi kak treba mislim opet napominjem nema balončića  to sam uspio riješit kupnjom gumiranog crijeva približne debljine koje se nebude nikad stvrdlo kao plastično  ,,, stavio sam crijevo od   dovoda goriva za motorku stil košta ti 10 kn

Super, hvala. I ja sam tako mislio, samo sam triba potvrdu.  :)