Svibanj 06, 2025, 06:10:27 prijepodneNajnoviji Član: Mgrgic6

Autor Tema: Iritirajuće dlačice  (Posjeta: 1341 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Madness

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
  • Spol: Ženski   Dob: 40
Iritirajuće dlačice
« u: Listopad 16, 2010, 23:42:55 poslijepodne »
Aj me utješite i recite koliko njaduže traje alergijska reakcija na iritirajuće dlačice grammostola rosea pauka...

Offline ivborosa

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 33
Odg: Iritirajuće dlačice
« Odgovori #1 u: Listopad 17, 2010, 03:01:53 prijepodne »
D par sati do par dan... Uglavnom bi trebalo proc nakon dana no može i osjetno duže...uglavnom definitivno ih treba izvadit a za to ti može posluzit malo jači selotep dakle par puta ga zaljepis i odljepis s ruke i trebo bi ih pokupit....

Meni je prošlo u par sati s naglaskom da sam ih dobio samo mali broj jer je to bilo upozorenje pauka da ga ostavim na miru.... U samoobrani ili napadu je sigurno puno puno gore....

Kaj te rozea okinula?
Akvaristika u srcu, teraristika u (cenzura) =) =)

Offline ozi

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
« Odgovori #2 u: Listopad 17, 2010, 11:20:13 prijepodne »
pauku treba prići da se on osjeća ok, mene moji nikad nisu ni zasuli dlakama ni napali..

Offline Madness

• Novi član
  • *
« Odgovori #3 u: Listopad 17, 2010, 11:52:51 prijepodne »
Moja jedina greška je dizajn home made terarija i to što imam mačku.
Napravila sam gornja klizna vrata od pleksiglasa a ona koza od mačke već mjesec dana vreba kraj terarija. Trebao je samo trenutak moje odsutnosti i dečko zaokupljen igricom. Kad sam stigla doma vidjela sam samo klizna vrata kako stoje na dnu terarija, pauka kako zamiče iza terarija i mačku kako prati svaki njen pokret. Prva reakcija bila je maknuti mačku i izvaditi poklopac, te pomoću kutijice vratiti pauka u terarij da izbjegnem direktan kontakt. Mozak nije radio dovoljno brzo da se sjetim uzet gumene rukavice.
Inače pauka ne držimo u rukama. Lijepa je i slatka ali je samo za gledanje. Najvažnije je što kako se ponaša i po vizualnom izgledu čini se da joj nije ništa osim što više nema dio svojih dlačica.
Mački sam odmah oprala cape i vodom dobro isprala dlaku na glavi i vratu. Dva dana je lizala njuškicu, povremeno kihnula i tresla glavom. Sad se vratila na svoju staru aktivnost budnog proučavanja terarija.
Ja sam prvi dan imala osjećaj trnaca na dlanovima, sad već treći dan imam nesnosni svrbež kojem se ne mogu uvijek oduprijeti. Tako da mi dlanovi s vremena na vrijeme izgledaju lijepo crveni sa hrpom sitnih točkastih izbočina. Nabavila sam si Synopen mast danas možda malo pomogne.

Offline toncek12

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Listopad 17, 2010, 12:05:24 poslijepodne »
par dana će trajat i proć će...ja stavim pod hladnu vodu pa me bar malo taj svrbež prođe...znam kakav je to osječaj :nerv: ma da sam ja već navikao :D

Offline Madness

• Novi član
  • *
« Odgovori #5 u: Listopad 17, 2010, 12:12:37 poslijepodne »
 :'(
Da primjetila sam da su hladne površine vrlo ugodne.
Ovaj mjesec završavam novi tererij sa izmjenama u dizajnu. Klizna vrata će biti od stakla i bit će smještena samo sa bočne strane terarija.

Offline KLOKI95

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 30
« Odgovori #6 u: Listopad 17, 2010, 12:16:43 poslijepodne »
Ja izgleda imam srece sa tim iritirajucim dlakama,par puta mi je tarantula bacala,ali ili nisam alergican ili mi je koza suvise tvrda da bi one imale neki efekat :)

Offline Madness

• Novi član
  • *
« Odgovori #7 u: Listopad 17, 2010, 12:23:55 poslijepodne »
A dobro. Ono njavažnije je da su mačka i pauk u redu. Sad je četvrti dan od nezgode pa valjde neću ni ja još dugo osjećati posljedice.

Offline toncek12

• Punopravni član
« Odgovori #8 u: Listopad 17, 2010, 12:58:33 poslijepodne »
Moj savijet ti je da napraviš fiksni poklopac sa gornje strane.. :up: ako mačka skoči gore na ter.neće moć u nutra jer se poklopac otvara prema gore ;)

Offline skorpac

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
  • Mean bastard
    • Insta
« Odgovori #9 u: Listopad 17, 2010, 16:04:09 poslijepodne »
... kad te zasipa, onda je prvo ispereš pod mlazom mlake vode, nakon toga zasuto mjesto isušiš papirnatim ubrusima, pa nakon toga na to mjesto zaljepiš neku široku ljepljivu traku i kao da se depiliraš :)... par puta ponoviš, te nakon toga ponovo pod mlaz vode..... to bi trebalo riješiti problem sa dlačicama. Plikovi, ovisi od od osobe do osobe... dan do tri četiri dana i sve se povuće. Nekima kraće nekima duže, ovisi o tome kako organizam djeluje na taj alargent.
https://www.instagram.com/skorpac/
Tu mi se možete javiti