Moja jedina greška je dizajn home made terarija i to što imam mačku.
Napravila sam gornja klizna vrata od pleksiglasa a ona koza od mačke već mjesec dana vreba kraj terarija. Trebao je samo trenutak moje odsutnosti i dečko zaokupljen igricom. Kad sam stigla doma vidjela sam samo klizna vrata kako stoje na dnu terarija, pauka kako zamiče iza terarija i mačku kako prati svaki njen pokret. Prva reakcija bila je maknuti mačku i izvaditi poklopac, te pomoću kutijice vratiti pauka u terarij da izbjegnem direktan kontakt. Mozak nije radio dovoljno brzo da se sjetim uzet gumene rukavice.
Inače pauka ne držimo u rukama. Lijepa je i slatka ali je samo za gledanje. Najvažnije je što kako se ponaša i po vizualnom izgledu čini se da joj nije ništa osim što više nema dio svojih dlačica.
Mački sam odmah oprala cape i vodom dobro isprala dlaku na glavi i vratu. Dva dana je lizala njuškicu, povremeno kihnula i tresla glavom. Sad se vratila na svoju staru aktivnost budnog proučavanja terarija.
Ja sam prvi dan imala osjećaj trnaca na dlanovima, sad već treći dan imam nesnosni svrbež kojem se ne mogu uvijek oduprijeti. Tako da mi dlanovi s vremena na vrijeme izgledaju lijepo crveni sa hrpom sitnih točkastih izbočina. Nabavila sam si Synopen mast danas možda malo pomogne.