Zbog nekih obaveza sam morao napraviti malu pauzu u slaganju akvarija pa se malo kasno javljam.
(Skoro) Sve je gotovo sto se tice tehnickih stvari, ostaje sada samo zabiljiti kak se spada i jos malo preurediti neke stvari.
Ovo je snimljeno na brzinu cisto da se vidi otprilike kak to izgleda, kad ulovim malo vise vremena, snimit cu sve malo detaljnije.
Na kraju se vidi kako mi filter posuda puna vode stoji kraj struje na polici. Taj aranžman sam nazvao "an accident waiting to happen"
Kada se akvarij zaciklirao stavio sam unutra svoj par cactuoidesa i par ancistrusa iz proslog akvarija.
Tako su bili nekih tjedan dana solo unutra pa reko nema smisla da budu sami u 170 litara i tako krenuo ja do
jedne trgovine kućnim ljubimcima po svoje jato axelrodi neonki.
Neonki nije bilo, ali je bilo krasnih skalara pa sam odlucio uzeti par, a neonke kada stignu.
Na svoj uzas kada sam stavio skalare u novi dom, zenka cacatuoidesa je pocela ici od jednog do drugog i
konstantno ih naganjati, maltretirati i gristi ko pit bull (iako su cca 5 puta veci od nje).
Skalari samo bjeze, nema sanse da koji barem malo uzvrati.
Vidim ja jadni skalari trpe svu agresiju moram pod hitno nabavit jos neke ribe.
Odoh tako ja do drugog ducana kucnim ljubimcima, isto nema neonki, ali ima krasnih altispinoza
pa sam odlucio uzeti par, a neonke kad stignu.
Reko jos jedan par ciklida ce mozda unjeti malo (ne)reda pa nece zenka naganjati samo skalare
nego ce se nekak svi međusobno naganjat.
Prodavac me zaspreho kao da zna koji je musko koji zensko, al mislim da nema nista vise pojma od mene.
I tako se par altispinoza nasao kod mene kad ono zenka cacatuoidesa pocne malo udarat po njima malo
po skalarima, a niko ni da pokusa malo uzvratit.
Zenka, mali pit bull, ima nekih 3 cm, al svi bježe od nje.
Mislim da su se ona i mužjak parili nedavno pa je sada izrazito agresivna, problem je sto nema
neki poseban teritorij koji brani nego se razbacala po cijelom akvariju.
Za sad sam je stavio u kotilicu jer ovo vise nije bilo normalno.
Skalarima je vec ostetila peraje i sam mi treba da svi skupa krepaju od stresa.
Kad je ona u kotilici sve je ok, mužjak možda malo tu i tam jurne na nekog al nikad nikog ne grize.
Cim je vani krece hajka, a i muzjak je onda agresivniji.
Morat cu stavit jos riba (nadam se da su stigle neonke) i jos dosta bilja
da bi se stvorio adekvatan prostor za skrivanje.
Sto se tice uređenja ovo je onako nabrzinu nabacano i jos ce se dosta mijenjati.
Ove mangrove bih izbacio i ubacio jos koji manji komad loze.
Ona ruzna zelena tegla za cvijece ce isto ici van.
To je sada sve samo nabacano unutra kako bi se stvorilo sto vise mjesta za skrivanje od zenke ubojice.
Od bilja je tu: echinodorus tenellus, echinodorus amazonicus, bacopa monieri, cabomba aquatica,
hydrocotyle leucocephala, vesicularia montagnei i rogolist (ici ce van)