Kolovoz 10, 2025, 20:12:12 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: o svemu  (Posjeta: 1637 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Betta!

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 25
  • Najveći obožavatelj Betta Splendensa
o svemu
« u: Rujan 18, 2010, 10:32:59 prijepodne »
Pa počnimo.
Zadnji put sam se javio dok sam u akvariju imao zlatnu ribicu i Bettu.
28.6.2010. je uginula i posljednja zlatna ribica pa je ostala samo Betta.Istog dana shvatio sam da u tom pet shopu gdje sam kupio akvari i ribe nemaju pojma o akvaristici jer su nam rekli da zlatne i betta idu u isti akvari od 25 l.javascript:void(0); i došao u drugi pet shop gdje sam kupio 3 plave neonke i 2 čiataća.Nakon 7 dana jedna neonka je uginula,Zašto?.Tjedan dana kasnije  uginuo je još jedan čistać(vjerojatno jer smo bili na putu,a prijateljica,dok nas nema ribe hrani jednom na dan.)Mjesec dana sve je bilo mirno,sve do sad,kad su mi se u akvariju stvorile smeđew mrlje po kamenju i staklu.Što to znači,i kako da zaustavim smeđe mrlje kioje se razmnožavaju?
Matija
R.I.P. moj Memi (Betta) :cry
Memi4ever

Offline SMRTNIK

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
Odg: o svemu
« Odgovori #1 u: Rujan 18, 2010, 21:44:14 poslijepodne »
kolko dugo se ciklira akvarij ja sam isto imao te smedje fleke al su nestale mozda ih dobivas jel previse hranis
cistac nebi trebao uginut od toga sta je dobivao 1 dnevno jest u principu tako vecina i hrani ribe 1 dnevno ja osobno 2-5 put dnevno hranim ribe

Offline prodz

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
« Odgovori #2 u: Rujan 18, 2010, 21:58:51 poslijepodne »
prvo: moras se dobro informirati i nauciti o onome sto zelis raditi. bio to akvarij ili bilo sto drugo.
drugo: veze se sa prvim, kada ides kupiti ribice moras o njima znati najbitnije podatke. koja temperatura im odgovara, kakva voda, sa kojim ribicama mogu, itd....
trece: nikakve podatke nisi rekao o akvariju. sto vise podataka das to bolje. (koliko se ciklira, koji filter, grijac, koliko litara, svijetlo, .....)

ali ponavljam ono prvo: dobro se informiraj prije nego pocnes sa akvaristikom. danas su bar podaci dostupni svima. ja sam proveo par tjedana samo citajuci akvarij net i skupljajuci podatke na internetu koji su potrebni za ovaj hobi.  u protivnom ces i dalje imati ovakva pitanja i ribice ce ti i dalje umirati

Offline Marko_Sp

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 67
« Odgovori #3 u: Rujan 18, 2010, 22:06:11 poslijepodne »
jednostavno rješenje bi bilo da nabaviš par otocinclus affinis-a. ali to su jako osjetljive ribice pa...bolje da ubaciš pužiće i redovno mijenjaš vodu.

ni u zadnjem postu nisi dao dovoljno informacija da bi ti se pomoglo. opiši kakav filter imaš, bilje, zamjena vode, čiščenje dna i filtera, uostalom imaš upitnik na vrhu tema o bolestima.
ribice često ugibaju od posljedica šoka i njim uzrokovanih bolesti ako su nepravilno prenešene u novi akvarij.

Offline mvrtar

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 40
« Odgovori #4 u: Rujan 20, 2010, 23:51:10 poslijepodne »
1. zlatna ribica je hladnovodna, 2. beta voli topliju vodu 26-28 C, hladnovodne ribe i toplovodne nikako mjesati i pod br.3 za neonke treba biti jako dobro zacikliran akvarij cca 2mj. i uspostavljen dušikov tok da bi opstale...ima jos tu masu toga ali tu na portalu imas sve opisano pa prouci malo, sve ce ti bit jasnije...