Srpanj 21, 2025, 08:20:47 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Afrički ciklidi - prvi akvarij ..... Molim pomoć!!  (Posjeta: 3636 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline BillyDKid

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
Odg: Afrički ciklidi - prvi akvarij ..... Molim pomoć!!
« Odgovori #25 u: Rujan 14, 2010, 19:01:37 poslijepodne »
ako sad staviš sitniji pijesak unutra, on će i propast kroz ovaj i ribe će ga prevrtat tak da če ti se pomiješat sa ovim kaj imaš...

najbolje ti je da sve izvadiš van, kupiš u bauhasu ili sličnim dućanima vreću sivog kvarcnog pijeska za 25 kn i bubneš to unutra..ako ti se da naravno, a pošto pokušavamo ribama predočit njihovo prirodno stanište to bi trebao napravit

daj mi molim te reci dal znaš gdje bi bilo za kupiti crnog sitnog pijeska, pokušavam ga naći ali mi baš ne uspijeva :(

Offline BillyDKid

• Novi član
  • *
« Odgovori #26 u: Rujan 14, 2010, 19:06:30 poslijepodne »
a jel bi se dalo sa Nikolom dogovorit da napravi jos koju nogu pa zaradi koju kunicu ako mu se da?

poslao sam ti poruku na privat pa pogledaj :)

Offline BillyDKid

• Novi član
  • *
« Odgovori #27 u: Rujan 14, 2010, 19:09:47 poslijepodne »
Dal bi možda bilo dobro kupit sitiniji pijesak iste boje i stavit ga preko šljunka? Recimo da u nekom zoo shopu kupim 5kg i probam ga ubacit unutra a da mi ne poleti po akvariju.   -?

Kolega ovaj šljunak što imaš izvadi van. Probaj uzeti crijevo za vodu (malo veći fi) i jednostavno ga usisati. Kasnije kvarcni pijesak polagano uneseš sa nekakvom šalicom (malo većo,) Lagano uranjaš šalicu do dna i onda ju polako istreseš :up:
Možeš i klasika; Izvadiš vodu u neke posude (ako je zaciklirana) i kad izmjeniš podlogu, Tj. šljunak sa pjeskom, vratiš vodu.
Nekaj napravi da im staviš adekvatnu podlogu :)

Budem ga zamjenio ali ne bi htio staviti bijeli ili sivi pijesak unutra jer mi je crni ljepši, a njega nigdje ne mogu naći... imaš možda neki prijedlog, dučan ili skladište građ. materijala, bilo što....
Hvala ti na savjetu sa mijenjanjem to će mi koristit   :up:

Offline BillyDKid

• Novi član
  • *
« Odgovori #28 u: Rujan 16, 2010, 15:00:17 poslijepodne »
Molim sve koji znaju gdje bi mogo kupiti sitni crni pijesak da mi jave na privat ili ovdje :)
Unaprijed hvala!!!

Offline SMRTNIK

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
« Odgovori #29 u: Rujan 16, 2010, 17:51:53 poslijepodne »
ja mislim da crni pijesak ni ne postoji nego samo drobljeno kamenje al neznam di ima za kupit
ja osobno imam kvarcni pijesak granulacije 1 mm i cisto dobro zgleda ali cu ubacit onaj sitni (ko prasina ) pijesak žute boje ko pustinjski lijepo izgleda
i vidim da si pitao za puzeve najbolje ti je stavit jabucare ili nerite jabucari ako ti se i budu razmnozavali jaja ostavljaju na poklopcu i velka su nemres fulat a nerite ti se ne razmnozavaju u slatkoj nego u bocatoj vodi tak da nebus imo problema a i lijepi su puzevi
ja imam nerite i ciste staklo ko lude
a kaj se tice riba ja imam u akvariju malawce akvarij je 270l a ovo imam i nikakvih problema nema bez obzira na prehranu sve jedu biljnu hranu tj na bazi alge
Aulonocara german red
Copadichromis borleyi (Kadango)
Melanochromis interruptus
Melanochromis lepidiadaptes
Pseudotropheus Kingsizei
Labeotropheus trewavasae Marmelade Cat
svih ima po 5-6 kom

Offline staglin

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
  • Non bene pro toto libertas venditur auro
« Odgovori #30 u: Rujan 16, 2010, 19:01:22 poslijepodne »
naravno da postoji crni pijesak...ima po svijetu prelijepih crnih plaza...kod nas?.... tesko neke sitnije granulacije...na e-bayu? ima...ali koliko se isplati narucivati neznam nisam ni pokusavao...4.5kg sa postarinom oko 120kn...
za drobljeni granit ili nesto slicno nisam naletio kod nas...ako naletis obavijesti :up:
"Bolje nešto od nečega nego ništa od ničega."