Mislim, i ja sam za tesiranje vode. pogotovo dusika i Nitrita. za ph mi i netreba tester jer je JBLova sonda stvarno jako precizna. Ali KH test je neophodan za mene
Jasno ti određuješ što ti je potrebno prema onome što želiš znati...
što se tiče kontrolera on ti daje u stvari tri vrijednosti pH,C°,kH e ja ga nisam testirao u slatkovodnom akvariju ali mi ima logike,ako nariktaš kH koji želiš tada kontroler propušta CO2 sve dok ne padne na vrijednost kH koji želiš,kH i pH bi trebali biti u srazmjeru,ali to nije isto ako nariktaš pH koji želiš jer se bojim da ako je voda bodata karbonatima,morat će otpustiti veliku količinu CO2 sve dok ih ne otopi,tu se troši CO2 rapidno,ali se bojim da zbog velike količine CO2 ne padne i prejako pH čak van balansa između kh i pH,zato sam dole navodio prednosti "meke" vode u odnosu tvrde u slučaju biljnog akvarija.
Ali ljudi ruku na srce nisam ga nikad koristio ali dan danas imam nekoliko biljnih akvarija "na čuvanju"

tu ima svega od biljaka,nema CO2 nema gnojenja,automatska i mj. promjena vode 10-20% jer je mjesečno na čuvanju

kada dođem ja ili kolega u posjetu jednom mjesečno da ga malo pogledam jer se brinem za njih(dragi su mi)

Pa ljudi moji pa ni jedan pet shop ne može imati toliko i tako kvalitetnog bilja koje mi moramo recimo svaka 2-3 mj. počupati van.
E sad di je caka...pipovača,ma naša voda (Zagreb) je mrak dobra ,ali je i svaki akvarij priča za sebe....