Imam Trachemys scriptu troosti,3 godine stara.Do sada nisam imao niti jedan problem,no zadnjih 2-3 dana primjetio sam nešto neobično!?
Ovako...
Na carapaxu ima 2-3 bijele mrljice,svijetlo bijele su boje i malo su mutne bijele boje.
Inače spava na kopnu.Ja ugasim svjetlo u sobi i nakon pola sata je on na kopnu i ljepo pajki.No u zadnjih 2-3 dana uđem nakon 2 sata u sobu i on još uvijek u vodi pliva!?
Kada se sunča najčešće i zaspi malo na kopnu,no samo kada zaspi oči su mu malo natečene(izbuljene),i kapki su skoro pa prozirni!?
Jako često se ljušti(ali samo koža!).On se oljušti cijeli,i nakon tjedan,dva opet se počne ljuštiti?! Mislio sam da ga previše hranim pa da sam mu ubrzo metabolizam,ali hranim ga svaki drugi dan.(Kad mu dajem meso i ribu dam mu 5 komada sa sipinom kosti)
Malo je manje aktivan,samo malo,to primjetim kada npr.donesem klopu u sobu,prije je sve šprico,bacako se itd,sad isto ali manje,vidim ja da nije baš to onaj "stari" moj prijatelj?!
Oklop mu je tvrd,normalno jede,imam filter(bio.-meh.),spot lampu,akvarij 54 litre,podloga šljunak(ne jede ga),kopno(naravno).
Hranim ga sa:suha hrana(gammarusi-rijetko,JBL tortil)pileći file,pileća prsa,pureće meso,pileća jetrica,junetina(rijetko),pileće srce,pastrva,ponekad morsku ribu,celer,mrkva,larve crvenog komarca,kopneni puževi,kukuruz,tikvice,sipina kost.
Ja mislim da je u pitanju metabolička bolest kostiju,no nisam siguran.