Kolovoz 15, 2025, 16:05:47 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Pozdrav: betta  (Posjeta: 946 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline luka 33

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 28
Pozdrav: betta
« u: Rujan 01, 2010, 23:40:16 poslijepodne »
evo dolazim i kod vas :D..imam akvarij 5 litara unutra je mahovina i šljunak trenutno mislio sam s vremenom dodati koji mini anubijas ili malo rogolista po vrhu...u taj aq sam mislio staviti bettu pa prije nego što kupim htio bih vas pitati nekoliko pitanja

1.Hoce li ribici biti ugodno u ovom akvariju?
2.Trebaju li mi filter i grijač? (imam lampu koja održava temp na 25 stalno)
3.Koje još biljkice dodam kako bi se betta bolje osjećala..
4.Mogu li koristiti obicnu hranu za sve ribice ili da kupujem neke posebne hrane za bette (mislim joj davati i živu hranu te grašak i tako neku biljnu hranu)

Offline viky_16

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 31
Odg: Pozdrav
« Odgovori #1 u: Rujan 02, 2010, 12:42:07 poslijepodne »
Aq je dovoljan za jednog bettana, ali treba ti grijač i filter(najbolje hang on za takav aq jer ne zauzima mjesta i ima lagani protok sto pogoduje bettanu)
Od biljaka možeš staviti sto god hočeš, to ovisi o tebi :)
Hranu bi biloi najbolje uzet baš za bette (odlična je od Tetre) ali obožavaju blodwormsw i sušene i zaleđene(samo davati kao poslasticu njih povremeno)   :up:
Ako morate birati između dva zla, odaberite ono koje još niste probali....

Offline skalar-pet

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
« Odgovori #2 u: Rujan 02, 2010, 20:22:48 poslijepodne »
evo dolazim i kod vas :D..imam akvarij 5 litara unutra je mahovina i šljunak trenutno mislio sam s vremenom dodati koji mini anubijas ili malo rogolista po vrhu...u taj aq sam mislio staviti bettu pa prije nego što kupim htio bih vas pitati nekoliko pitanja

4.Mogu li koristiti obicnu hranu za sve ribice ili da kupujem neke posebne hrane za bette (mislim joj davati i živu hranu te grašak i tako neku biljnu hranu)
1. DA
2. Grijac obavezno (kad lampu po noci ugasis ,sta onda) Filter preporuka kao sta je viki rekla hang on ,al moze i bez filtera.(vodu obavezno pripremiti)
3.po zelji
4. Betta je mesozder ,biljnu hranu ako pojede to je rijetkost. Suseni crvi blud wormsi il slicno mu je poslastica.Ziva hrana :up:

Offline luka 33

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 28
« Odgovori #3 u: Rujan 02, 2010, 21:22:30 poslijepodne »

1. DA
2. Grijac obavezno (kad lampu po noci ugasis ,sta onda) Filter preporuka kao sta je viki rekla hang on ,al moze i bez filtera.(vodu obavezno pripremiti)
3.po zelji
4. Betta je mesozder ,biljnu hranu ako pojede to je rijetkost. Suseni crvi blud wormsi il slicno mu je poslastica.Ziva hrana :up:

u sobi je konstantno 24-25

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
  • Betta Svijet
« Odgovori #4 u: Rujan 03, 2010, 14:40:57 poslijepodne »
Sve iznad 23 stupnjeva (vode, ne zraka) je ok. Bette podnose mnogo nize temperature nego mi obicno pretpostavljamo, ono sto je problem kod nizih temperatura je da im je i metbolizam sporiji sto znaci da ce najmanja promjena vode rezultirati bolescu. Ako voda ima filter i ako temperatura ne oscilira tokom dana vise od 1 stupanj, onda je to ok.

Racunaj da je temp. vode uvijek 2 stupnja niza od temp. zraka.
"People need friends. Bettas kick their faces"
Hello, my name is Ksenija and I'm channaholic...
...Pula...