Lipanj 08, 2025, 17:09:38 poslijepodneNajnoviji Član: mikxon

Autor Tema: Terariji za pitone  (Posjeta: 1975 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline The Kid

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Dob: 48
Terariji za pitone
« u: Kolovoz 21, 2010, 04:26:00 prijepodne »
Ovo i mene zanima , ali mislim da bi bilo pocetnicima najlakse da imaju sve na jednom mjestu , pa me zanima koje su minimalne dimenzije terarija u kojima mogu zivjeti zmije , koje su optimalne dimenzije u kojima bi se osjecale ok , max su nebitne jer sto vece to bolje tako da je to nebitno osim naravno ako grijesim i tu ... tako da ajde vi koji se time bavite vise i imate iskustva pomozite =)

ps. mene iskljucivo zanimaju dim za ove koje imam a to su pitoni (regiusi i zeleni), jer planiram raditi nesto novo ali slobodno postajte i za ostale ...
Why So Serious ?

Offline cicovspu

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
  • CiCo
Odg: Terariji za pitone
« Odgovori #1 u: Kolovoz 23, 2010, 08:22:00 prijepodne »
kolko su meni Dragon i Tomica objasnili ako piton naraste do npr 3 m onda bi optimalni terarij bio širine 2 m i dubine 1 m .... tj da zbroj bude dužina zmije
Zaprešić / Vukovar / Križevci
Trigon190
Cayman 60

Offline toncek12

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 33
« Odgovori #2 u: Kolovoz 23, 2010, 14:12:23 poslijepodne »
kolko su meni Dragon i Tomica objasnili ako piton naraste do npr 3 m onda bi optimalni terarij bio širine 2 m i dubine 1 m .... tj da zbroj bude dužina zmije

tako sam i ja čuo... -?

Offline ivborosa

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 33
« Odgovori #3 u: Kolovoz 23, 2010, 14:35:37 poslijepodne »
pa ta računica je dobra za zmije koje plaze po podu dakle terestilne, iako ih ljudi drze i u osjetno manjim prostorima pa nemaju problema....
e sad neznam kak bi se te jednostavno izracunalo za poluarborealne zmije tipa morelie ili za arborealne tipa zeleni pitoni...tamo je visina jednako vazna ko i sirina i duzina....

najjednostavnije da za svaku zmiju pitas posebno ili jednostavno upises u google i izbaci ce ti tocno koji je neki optimum...za regiusa ti ej nekih 80x70 super...ja svoju imam u 120x70 i ne zalis e jedino kaj mrvicu vise vremena izgubis dok slozis optimalno grijanje....
zelene pito ne nikad nisam imo tak da ti nis nebi htio rec u vezi toga
Akvaristika u srcu, teraristika u (cenzura) =) =)

Offline Striček Matija

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Kolovoz 24, 2010, 16:33:17 poslijepodne »
preporučam da pogledate pravilnik o držanju egzotičnih životinja. Tamo su navedene "dimenzije" terarija za gmazove. Pa je možda bolje složit odma kako treba.