Svibanj 15, 2025, 13:16:56 poslijepodneNajnoviji Član: Mgrgic6

Autor Tema: CAYMAN 50 PRO POČETAK  (Posjeta: 1710 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline nihorvat

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
CAYMAN 50 PRO POČETAK
« u: Kolovoz 23, 2010, 18:38:55 poslijepodne »
U Caymana 50 pro sam stavio dva mala drvca sta su bila u "velikom" aq dugo vremena
Dvije umjetne biljke zato što mi je to u kćerinoj sobi  kipić  neki koji mi je bija u prvom aq

I stavija san komad stine

Digitalni mi je na vikendici lakše bi ti bilo da vidite e sad napad pitanjima!

1,Koliko mi vremena triba da se akvarij ciklira pošto ću stavit neonke i guppije unutra?

2,Na koliko sad ljeti da grijač držim jer neznam di se isklj a jer ja u "velikom" ga izvadim ljeti?

3,Oće mi šta štetit ako uvalim još taj filter +?

4,Jeli mi pametno onaj dio poviše neonke obljepit sa tom reflektirajućom folijom?

NARAVNO I PAR SAVJETA DAJTE

« Zadnja izmjena: Kolovoz 24, 2010, 14:57:12 poslijepodne od GROF »
Split

Offline luxy

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 28
Odg: CAYMAN 50 PRO POČETAK
« Odgovori #1 u: Kolovoz 23, 2010, 18:51:51 poslijepodne »
umjetne biljke definitivno izbaci.imaš li hranjivu podlogu?ako ne sve ponovno radi dok nije kasno,jer će ti sa hranjivom podlogom bilje bolje i ljepše rasti dok će samo sa šljunkom većina propadati...
vidi je li ta stijena vapnenac,tj. kapni malo kvasine na njega pa vidi šušti li,ako je izbaci ga...
za cikliranje pričekaj jedno 4 tjedna tj. mjesec dana(za to vrijeme neka je filter uključen)...
prvo stavi gupije a sa neonkama pričekaj nakon što staviš gupije bar još 2-3 tjedna jer se one stavljaju tek u doooobro zacikliran i uravnotežen akvarij...
grijač ištekaj iz struje i riješeno,a zimi ti je idealno da ga držiš na 25...
što veća filtracija to bolje,ali ipak imaš gupije koji su malo spori plivači zbog raskošnih peraja,pa za tu dodatnu filtraciju čekaj da se javi netko iskusniji od mene...
jeste pametno je,jer će svjetlo biti jače što pogodi biljkama...

ako se ne varam cayman 50 ima volumen od 40 litara pa tu ne bi stavio više od 2 muška i 4 ženska gupija(jer će se brzo razmnožiti) te jedno 8 neonkica...
naravno stavi i par corydorasa(čistača)...

nadam se da sam ti pomogao,a ako sam nešto pogriješio neka se jave iskusniji... :up:
yesterday,all my troubles seemed so far away,now it looks as thought they are here to stay,oh i believe in yesterday...

Offline luxy

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 28
« Odgovori #2 u: Kolovoz 23, 2010, 18:54:32 poslijepodne »
evo još jedan savjet:pročitaj vodič za početnike  ;)
yesterday,all my troubles seemed so far away,now it looks as thought they are here to stay,oh i believe in yesterday...

Offline nihorvat

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
« Odgovori #3 u: Kolovoz 24, 2010, 14:53:40 poslijepodne »
fala na pomoći ima li ko u blizini st daa mi pokloni koju pozadinsku biljčicu slabo ih ovde ima za kupit
Split