Srpanj 24, 2025, 02:46:51 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Da i ja prestavim svoj Aq!  (Posjeta: 1847 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline deklok

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Osijek
Da i ja prestavim svoj Aq!
« u: Rujan 02, 2010, 01:49:27 prijepodne »
Pozdrav svima evo odlucih se da i ja predstavim svoj akvarij..

akvariji je 54 l ima filter, grijac, lampu..... star je 5 godina cekam da se preselim u novu kucu i da kupim neki kutni od 200-300 l (pa ce to bit moje remek djelo, neisplati mi se sad ulagat previse u ovaj) a onda cu ovaj stavit u sobu!

Svake kritike i pohvale su dobrodosle???

nemoj te se cudit sto ima malo riba jer mi je jedna zenka od guppa trudna a i planiram sa guppima stavit i neke neonke, tetre...

trenutno su u aq:
3 guppia
1 crna tetra
2 cistaca (samo ljencare)

Offline Tiii

• Trade Count: (+13)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • Shrimp noob
Odg: Da i ja prestavim svoj Aq!
« Odgovori #1 u: Rujan 02, 2010, 03:50:17 prijepodne »
Sorry,ali ako je ovo akvarij nakon 5 godina,onda trebas jako puno jos citati i raditi :D

Offline ceh

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
« Odgovori #2 u: Rujan 02, 2010, 07:41:33 prijepodne »
Sorry,ali ako je ovo akvarij nakon 5 godina,onda trebas jako puno jos citati i raditi :D

odkud to pa   ako se njemu ovako svidja   što sad  .. nemora svaki akvarij bit  pun bilja i aquaskep remek dijelo   moji isto svih  5  izgledaju ofucano  par biljćica i kamenje  al se meni svidja  i nemislim  mjenjat  bitno je da su ribe sretne  znaći dobra voda  stabilna  i da imaju uvjete  ko pećine,panjevi  ako im trebaju     ostalo je stvar ukusa  a svi znamo dase o tome netreba raspravljat 
ili je to bio ljepši naćin da kažes da ti se akvarij nesviđa
Please remember that the following comments are personal experiences and may or may not apply to your setup. Use them as guide to help better understand your fish,

Offline Kruno

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Rujan 02, 2010, 08:57:47 prijepodne »
..meni je ljep aq. :)
a šta su se ovi čistači na staklo zaljepili

Offline sarita

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 49
« Odgovori #4 u: Rujan 02, 2010, 09:54:28 prijepodne »
O ukusima se ne raspravlja. ;)
Nego...čini mi se da tu ima umjetnog bilja.Istog časa bi ga maknula.Živo bilje je korisno.Ribama bi bilo ugodnije sa živim biljem i zdravije.
I prirodnije izgleda,a i cilj nam je imati djelić prirode u svom domu zar ne?Ne mora toga biti puno.Ali samo da nije umjetno.

Offline solaris

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Lokacija: Zagreb
« Odgovori #5 u: Rujan 02, 2010, 10:56:40 prijepodne »
cistaci su prezakon. obozavam ih kada se tako prikelje :)

Offline Tomica

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
« Odgovori #6 u: Rujan 02, 2010, 11:01:42 prijepodne »
Nek me netko ispravi ako griješim, no čini mi se da su to ancistrusi, a ako se nevaram oni su noćne ribe, pa zato cijeli dan ljenčare....

Offline deklok

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Rujan 02, 2010, 11:14:08 prijepodne »
O ukusima se ne raspravlja. ;)
Nego...čini mi se da tu ima umjetnog bilja.Istog časa bi ga maknula.Živo bilje je korisno.Ribama bi bilo ugodnije sa živim biljem i zdravije.
I prirodnije izgleda,a i cilj nam je imati djelić prirode u svom domu zar ne?Ne mora toga biti puno.Ali samo da nije umjetno.

Taj koralj je samo privremeno rješenje dok ga nemaknem.. i u sredini cu stavit ili neki grm ili onaj limun kako se vec zove...

a sto se tice ovog odgovora od gore... pa cuj za dvije godine se prebacujem u drugu kucu i tamo cu kupit kutni akvarij i naravno bit ce potpuno drugaciji od ovoga i meni se interijer akvarija nesvidja ali kad znam da cu napravit bolje sta da sad sve novce dam za ovaj...!

Offline deklok

• Punopravni član
« Odgovori #8 u: Rujan 02, 2010, 11:17:02 prijepodne »

odkud to pa   ako se njemu ovako svidja   što sad  .. nemora svaki akvarij bit  pun bilja i aquaskep remek dijelo   moji isto svih  5  izgledaju ofucano  par biljćica i kamenje  al se meni svidja  i nemislim  mjenjat  bitno je da su ribe sretne  znaći dobra voda  stabilna  i da imaju uvjete  ko pećine,panjevi  ako im trebaju     ostalo je stvar ukusa  a svi znamo dase o tome netreba raspravljat 
ili je to bio ljepši naćin da kažes da ti se akvarij nesviđa

eba bas tako znam da mi ni jedna riba do sad nije crkla osim Skalara... i od tad ih ni ne kupujem... a npr. crnu tetru vec imam 3.5 godine i vidim da je zdrava cim je imam toliko dugo!

Offline sarita

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 49
« Odgovori #9 u: Rujan 02, 2010, 11:17:56 prijepodne »
Ne razumijem ovaj dio
... pa cuj za dvije godine se prebacujem u drugu kucu i tamo cu kupit kutni akvarij i naravno bit ce potpuno drugaciji od ovoga i meni se interijer akvarija nesvidja ali kad znam da cu napravit bolje sta da sad sve novce dam za ovaj...!
2 godine nije malo da uživaš u akvariju.Nije to neki novac.Par biljkica? -?
Na kraju krajeva,sam si slažeš akvarij.Zašto slažeš nešto što ti se ne sviđa?

Offline Tiii

• Trade Count: (+13)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • Shrimp noob
« Odgovori #10 u: Rujan 02, 2010, 12:05:18 poslijepodne »
Nista lose nisam mislio kad sam piso post,tad jos nisi stavio koliko imas godina
Jos si mlad i jos ces puno stvari sigurno promijeniti,i na kraju teziti nekom prirodnijem izgledu
Također se slazem da biljke nisu skupe,ne pravis biljni da bi potrosio puno novaca,malo mahovine i rogolista se nabavi za sicu,a puno pomognu u odrzavanju kvalitete vode

A sto se tice ukusa,i toga,to sve stoji da radimo kako nama lijepse i drago,ali ja sam uvijek i za to,da posto smo ribe zatvorili u staklene posude da bi ih promatrali,pa onda mislim da je u redu i da mislimo malo na njih,i stvorimo njima bolje uvijete za zivot

Offline deklok

• Punopravni član
« Odgovori #11 u: Rujan 02, 2010, 12:22:37 poslijepodne »
Nista lose nisam mislio kad sam piso post,tad jos nisi stavio koliko imas godina
Jos si mlad i jos ces puno stvari sigurno promijeniti,i na kraju teziti nekom prirodnijem izgledu
Također se slazem da biljke nisu skupe,ne pravis biljni da bi potrosio puno novaca,malo mahovine i rogolista se nabavi za sicu,a puno pomognu u odrzavanju kvalitete vode

A sto se tice ukusa,i toga,to sve stoji da radimo kako nama lijepse i drago,ali ja sam uvijek i za to,da posto smo ribe zatvorili u staklene posude da bi ih promatrali,pa onda mislim da je u redu i da mislimo malo na njih,i stvorimo njima bolje uvijete za zivot

pa da upravu si opcenito ti ja prije nisam stavljao biljke tocnije kupio sam jednu i zlatna riba ih je sve pojela nazalost no od kad nemam zlatnu ribicu odlucio sam se da malo promjenim i stavio sam biljke ali ni na kraj pameti a vec imam 5 godina akvariji sam zaboravio ali iskreno nisam ni znao da treba ic gnojivo nadam se da ce mi ove biljke uspjet jer sam stavio ono tekuce gnojivo za rast biljaka? dsljedece godine cu promjenit malo akvariji mozda kupim i novi pa ce bit drugacije kao sto je i kod svvakog akvarija jer bi bilo bezveze da im kupšim i jos im narusim vodu a ciscen je prije 4 dana!

evo napravio sam mali recover akvaria...
ja mislim da je sada OK! samo cekam da jos malo nabuja lisce... Dali je sada u redu uzivo izgleda jos bolje moram samo kupit jos malo ovih plutajucih i bice super barem meni sta vi kazete?
« Zadnja izmjena: Rujan 02, 2010, 19:14:43 poslijepodne od deklok »