Srpanj 27, 2025, 15:36:19 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: mrijesni akvarij  (Posjeta: 1436 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Gutrum

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 50
mrijesni akvarij
« u: Kolovoz 30, 2010, 19:29:38 poslijepodne »
pozzzz

poprilično sam siguran da mi ženka flavusa nosi mlade, e sad mene zanima šta joj treba spremiti...nekakav mini akvarij (negdje sam vidio da je 20 lit dovoljno)...grijač, spužva filter...dali moram nekakvo svjetlo staviti...dajte mi kakav savjet ovo mi je prvi put... :-[ :-[

našao sam da 15 dan treba odvojiti ženku...
kad izbaci mlade, dali je odmah vračam u stari tank ili je neko vrijeme pustim sa mladima...

prehrana mladih...usitnjena recimo....sera flora dali bi to bilo Ok ??

ako sam nešto zaboravio podsjetite me :-)

tx

Offline Ikota

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Zagreb, Sv. Duh 0959152157
Odg: mrijesni akvarij
« Odgovori #1 u: Kolovoz 30, 2010, 19:47:46 poslijepodne »
Kupi mrijestilištei prebaci ženku u mrijestilište , nakon 15-najstak dana (vidjet češ malce u ustima) Ne trebaš nikakav aq. bar ne odmah.
Malci mogu biti u toj mrijestilištu 2 mjeseca bez problema.
Čim izbaci sve mlade (znaš da ih je sve izbacila tak da staviš malo hrane ,par zrnaca u kotilicu i ak ženka uzme i jede hranu izbacila je sve malce) vratiš ju u aq.
Prehrana mladih je ista ko i odraslih, samo što ju moraš usitnit. Granule smrviš između dvije žlice ili u papiru presavinutom popola i onda sa čašom prelaziš preko papira tako da ti hrana ostane između listova. Listiće namrviš među prstima.

Ako se odlučiš za aq. onda trebaš i grijač i mali filter. Vodu za taj akvarij uzmeš iz velikog, i kad postigneš istu temp prebaciš malce ili ženku, već za kaj se odlučiš. Meni osobno je bilo najbolje sa plastičnim mrijestilištem,  ;)
Sretno sa mrijestom :up:
« Zadnja izmjena: Kolovoz 30, 2010, 19:53:31 poslijepodne od Ikota »
Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-)

Offline Gutrum

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #2 u: Kolovoz 30, 2010, 20:33:54 poslijepodne »
tx, ovako sam nešto imao kao klinac za živorotke, a sad se toga nisam sjetio  :nerd: :nerd: ovih dana ču malo procunjati po pet shopovima da nadjem nekakvo rodilište, to bi mi super sjelo, jer bi u roku od ta dva mjeseca morao[/b osposobiti veliki tank, pa bi onda malce pustio u ovome, a velike u veliki  :klap:

još jednom zahvaljujem, i još jedno pitanje, kad ču moći vidjeti mlade u ustima,

pozzzz

Offline glavoč

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
  • Hrvatska udruga ciklidofila Malawi
« Odgovori #3 u: Kolovoz 30, 2010, 21:50:34 poslijepodne »
Mozda ih i ne vidis ,dok ih zenka ne izbaci ili ti s cackalicom ;) al posto  je to njen prvi mrijest moguce da od njega ne bude nista  :(

Offline igor8

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 39
  • Malawi mbuna
« Odgovori #4 u: Kolovoz 31, 2010, 00:34:03 prijepodne »
mriještilište=kotilica???
riba stane u ovu kotilicu plastićnu? izgleda mi na slici fakat malo..to ide sve u sklopu aq?

Offline Ikota

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Kolovoz 31, 2010, 01:48:03 prijepodne »
riba stane u ovu kotilicu plastićnu? izgleda mi na slici fakat malo..to ide sve u sklopu aq?

Da , kotilica se pusti da pluta po površini i riba u njoj pliva. Nije mala ;) za rinu do 10 cm je OK
Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-)

Offline Gutrum

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #6 u: Rujan 14, 2010, 07:14:24 prijepodne »

Da , kotilica se pusti da pluta po površini i riba u njoj pliva. Nije mala ;) za rinu do 10 cm je OK

i onda kad se malci napokon izlegu, izgmižu kroz rupice sa strane  :'( :'(, ali sreća je da sam bio doma kad se to dešavalo pa sam na brzinu ženku prebacio u jednu posudu gdje je izbacila ostalih 8 kom :-) (koliko sam vidio samo je jedan završio kao večera ;-)

imam mlade...i šta sad  :D :D noseća mi je još jedna ženka...najbolje da sredim jedan mali tank za malce...huh danas če se google užariti :-)

Offline Ikota

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Rujan 14, 2010, 09:26:28 prijepodne »
Tako ti bude... još jedan tank, pa još jedan da mi se malci ne poubijaju jer je razlika mjesec dana od mrijesta do mrijesta (što je za taj uzrast puno) itd. itd.
Ja sam u jednom trenutku bio na 8 mrijesnih :D

Offline Gutrum

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #8 u: Rujan 14, 2010, 10:07:47 prijepodne »
Tako ti bude... još jedan tank, pa još jedan da mi se malci ne poubijaju jer je razlika mjesec dana od mrijesta do mrijesta (što je za taj uzrast puno) itd. itd.
Ja sam u jednom trenutku bio na 8 mrijesnih :D

da...toga  se ja i bojim da če mi se desiti,  sklon sam tome :-(...za sad su ipak u onoj plastičnoj kotilici, na koju sam navukao ženinu najlonku :-)

imam u ptičarnici mjesta za par mrijesnih akvarija...koliko bi bila neka normalna veličina za jedan mrijesni ??

Offline Ikota

• Punopravni član
« Odgovori #9 u: Rujan 14, 2010, 13:14:53 poslijepodne »
Zavisi kolko ih digo misliš držat u njemu, ali za ribu do 3 cm bi bilo dosta nekih 60-tak lit. (20-tak kom)