Srpanj 19, 2025, 16:01:48 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: podloga  (Posjeta: 1472 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline nikica1978

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 46
podloga
« u: Kolovoz 10, 2010, 15:36:59 poslijepodne »
pozdrav , zanima me imam aq 100x50x40 koji mislim složit , pa sada koliko bi trebao staviti na dno supstrata a koliko minimalno pijeska i koje granulacije u biti zanima me koliko otprilike kila jednog i kila drugog

Offline maliapostol

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
Odg: podloga
« Odgovori #1 u: Kolovoz 10, 2010, 17:31:30 poslijepodne »
Koje ribe mislis imati unutra,kolko biljaka ?
Ja u 200 litara u pocetnom postavu imam 6 kila vulkanita i oko 7 kila sljunka 1-3mm
Sada imam dosta puno kamenja i veliki panj sa  5 kila sljunka ali mi fali jos oko 2 kile sljunka ali jedan cijeli cosak je pun pijeska oko 3 kile
S obzirom da imamo iste dimenzije a vidis koje su razlike a oba moja postava na ovaj nacin nebus previse precizan
Sve ovisi o tome kaj mislis imati unutra
Odrasto sam al na kratko bit cu dijete zivot cijeli...C.J.

Offline nikica1978

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #2 u: Kolovoz 10, 2010, 23:30:22 poslijepodne »
Koje ribe mislis imati unutra,kolko biljaka ?
Ja u 200 litara u pocetnom postavu imam 6 kila vulkanita i oko 7 kila sljunka 1-3mm
Sada imam dosta puno kamenja i veliki panj sa  5 kila sljunka ali mi fali jos oko 2 kile sljunka ali jedan cijeli cosak je pun pijeska oko 3 kile e je zanimalo
S obzirom da imamo iste dimenzije a vidis koje su razlike a oba moja postava na ovaj nacin nebus previse precizan
Sve ovisi o tome kaj mislis imati unutra
ma imam već u 100l skalare botie neonke i čistače a od biljaka imam anubius i ostalo razno bilje ali u ovom akvariju nemam supstrata nego je sve direktno u pijesku pa to sve skupa mislim prebacit u 200l pa me zanimalo recimo ako bi stavio jedno 3 cm supstrata ijedno 7cm pijeska znači da je sve ravno koliko bi to otprilike bilo kila a onda bi lako uzeo jaš pijeska pa napravio nekakva brdašca i slično

Offline Mins

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Lokacija: Zagreb
  • I mala riba je - riba.
« Odgovori #3 u: Kolovoz 10, 2010, 23:50:47 poslijepodne »
Nadam se da pijesak nije presitan...mislim da je s prednje strane prosjek 5-8 cm visine, a stražnje 10-12. Zavisi koja odloga...vulkanit je lakši  prozračniji pa teba manje kilaže...ja stavljam jedno 3,4 kg vulkanita, preko gotov supstrat za rast sa gnojivom (kanticu od sere ili JBL-a)  te na kraju pijesak/šljunak. Najbolje je vizualizirati u dućanu kad pogledaš vreće. Samo da imaš dosta hranjive podloga za bilje, a ovaj gornji dio nehranjivog šljunka/pijeska uvijek možeš uzeti viška (nije pretjerano skup) i njega ionak na kraju stavljaš.
Brdašca su izazov ako imaš jaki filter  :D...meni i uz kamenje kao potporanj kliiiziiiiiiii :D  A i ribeki vole zakopavanja i premještanja sadržaja...
Pet ribljih sloboda: site i kvalitetno hranjene, u ugodnom okruženju, bez ozljeda, boli i bolesti, sa slobodom prirodnog ponašanja i izostankom stresa i strahova.

Offline nikica1978

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #4 u: Kolovoz 11, 2010, 00:34:41 prijepodne »
Nadam se da pijesak nije presitan...mislim da je s prednje strane prosjek 5-8 cm visine, a stražnje 10-12. Zavisi koja odloga...vulkanit je lakši  prozračniji pa teba manje kilaže...ja stavljam jedno 3,4 kg vulkanita, preko gotov supstrat za rast sa gnojivom (kanticu od sere ili JBL-a)  te na kraju pijesak/šljunak. Najbolje je vizualizirati u dućanu kad pogledaš vreće. Samo da imaš dosta hranjive podloga za bilje, a ovaj gornji dio nehranjivog šljunka/pijeska uvijek možeš uzeti viška (nije pretjerano skup) i njega ionak na kraju stavljaš.
Brdašca su izazov ako imaš jaki filter  :D...meni i uz kamenje kao potporanj kliiiziiiiiiii :D  A i ribeki vole zakopavanja i premještanja sadržaja...
hvala na detaljnom savjetu :klap:

Offline Mladen73

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 51
« Odgovori #5 u: Kolovoz 11, 2010, 14:02:25 poslijepodne »
Ako ti pomogne ...
U nedjelju sam u Cayman 110pro (110x45 cm) sasuo...
Supstrat JBL     -  3 x 2.8 kg (Tako je pakiran)
Vulkanit Tetra    - 1 x 5 kg
Šljunak 1-3 mm  - 5 x 5 kg

Dobio sam podlogu 2 - 3 cm i 4 - 6 cm šljunka.

Neznam da li je previše (ja sam prezadovoljan) ali s ovim parametrima mislim da si možeš vizualizirati.

cijena:  :dead:

Pozdrav

Offline nikica1978

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #6 u: Kolovoz 11, 2010, 23:20:27 poslijepodne »
Ako ti pomogne ...
U nedjelju sam u Cayman 110pro (110x45 cm) sasuo...
Supstrat JBL     -  3 x 2.8 kg (Tako je pakiran)
Vulkanit Tetra    - 1 x 5 kg
Šljunak 1-3 mm  - 5 x 5 kg

Dobio sam podlogu 2 - 3 cm i 4 - 6 cm šljunka.

Neznam da li je previše (ja sam prezadovoljan) ali s ovim parametrima mislim da si možeš vizualizirati.

cijena:  :dead:

Pozdrav
ma super sad znam otprilike hvala