Kolovoz 25, 2025, 13:57:13 poslijepodneNajnoviji Član: MMela

Autor Tema: agresivna betta ženka  (Posjeta: 1813 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Tamisclv

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
agresivna betta ženka
« u: Kolovoz 14, 2010, 14:48:58 poslijepodne »
U akvariju od 70l imam betta crown tail mužjaka i dvje obične betta ženke a jedna od njih pokazuje veliku agresivnost i nerijetko u timskom napadu nasrću na drugu ženku. Što mi je učinit? Bili pomoglo ako kupim još dvije ženke? Pokušo sam izdvojiti mužjaka ali agresivnost ne prestaje ako izvadim slabiju ženku bojim se da će mužjak lakše napdati jedinu preostalu betta ženku. Dali je sklad moguć u ovoj kombinaciji?
Zanimam me dali se mogu nabaviti i Crown Tail betta ženke u Zagrebu?

Offline tikky2

• Punopravni član
Odg: agresivna betta ženka
« Odgovori #1 u: Kolovoz 14, 2010, 15:04:06 poslijepodne »
bette se ne drže skupa! to  jest ne drže se skupa mužjaci sa ženkama ili samo mužjaci, a ženke se mogu držat skupa.. bette se drže skupa samo dok se mrijeste, naravno prije toga moraju proć sve porcese...

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
  • Betta Svijet
« Odgovori #2 u: Kolovoz 14, 2010, 15:18:28 poslijepodne »
Kako i tikky kaze, bette se ne drze zajedno a osobito ne sa muzjakom. Po opisu pretpostavljam da su trenutno muzjak i jedna zenka par i tjeraju druzu zenku jer im smeta i visak je. Ako se makne jedna zenka, moguce je da ce se postojeci par poceti mlatiti. Najbolje je bez mnogo kompliciranja odvojiti muzjake od zenki .Zenke mogu medjusobno zivjeti relativno skladno u vecim grupama, ali bez muzjaka koji uvijek izaziva tucu. Cak  i neke agresivnije zenke nemogu biti u zajednicama.

Vise informacija na: www.bettasvijet.com

CT zenki nema za kupiti u shopovima jer se ne uvoze, ali imamo nesto zenki u udruzi (znam za 2 mrijesta) pa baci oko na nas forum: http://bettasvijet.com/smf/    ili pitaj dolje u nasem podforumu: https://www.akvarij.net/forum/index.php?board=106.0 , iako ovdje nisu svi clanovi...
"People need friends. Bettas kick their faces"
Hello, my name is Ksenija and I'm channaholic...
...Pula...

Offline Tamisclv

• Novi član
  • *
« Odgovori #3 u: Kolovoz 14, 2010, 15:55:55 poslijepodne »
A joj! Ako sam dobro shvatio čini se da sam žrtva dezinformacije prodavača u pet shopu i što sad? Nisam imao namjeru mrijestiti bette zato i jeste u podlozi sitni šljunak, biljaka nema takođe puno osim jednog prekrasnog višegodišnjeg anubias barteri (jedinog preživjelog mnogobrojne selidbe) tek jedna poklonjena (u istom dućanu ) plutajuća biljka namotana oko termometra i prolično brzo raste. Prodavač mi je rekao da 4 ženke idu na jednog mužjaka i ne više od toga te da mogu biti skupa (ja sam kupio  tek 2 - planiro još 2 uzeti kasnije ali sad...) i u početku je bilo uredu no sada tamno plava ženka i tamnoplavi mužjak su očiti par svjetlo plava ženka je sakrivena u plutajućem bilju i čim izađe kod hranjena nastaje pravi "lom" Mrijest je nemoguć i stoga jer je vodena struja prilično jaka u akvariju no čim isljučim pumpu kod hranjena pojavljuju se mjehurići.Problem je što u podstanarstvu baš i nije fora imati više akvarija a ovaj Juwel od 70l je jedini. Baš i nemam ideju gdje izdvojiti mužjaka a da budu svi sritni? Ako sam shvatio dobro 25l akvarij za mužjaka je min komfora i za sritan suživot svih tribaju mi 2 akvarija? ( a joj ubće me žena)
Fala Vam na pomoći
P.S. probaću nešto smisliti da niko ne pati

Offline luka 33

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 28
« Odgovori #4 u: Kolovoz 14, 2010, 16:27:38 poslijepodne »
Bette ti mogu slobodnu u akvarije od 10 litara i ako su same bit ce im super...

Offline skalar-pet

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
« Odgovori #5 u: Kolovoz 14, 2010, 17:10:56 poslijepodne »
Bette ti mogu slobodnu u akvarije od 10 litara i ako su same bit ce im super...

Tako je za jednu bettu 10 litara je super carstvo. Ja muzijake drzim u znatno manje. U svakom slucaju muski bettan se gubi u velikom akvariju . Trose puno snage na plivanje pogotovo ako imaju velike peraje ,s druge strane u malom akvariju treniraju sepurenjem na ogledalo . Meni je to puno zanimljivije.

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
  • Betta Svijet
« Odgovori #6 u: Kolovoz 14, 2010, 20:37:19 poslijepodne »
Potpisujem skalara! 10 l zbilja nije previse i moze se relativno lako odrzavati i bez filtracije ako se cesto mjenja voda (svakih 3-5 dana oko 50-70 %), bitno je samo da je ta voda iste kvalitete/temperature kao i ova vec u akvariju!

Onda slobodno nabavi jos zenki i drzi samo zenke zajedno. Samo treba paziti da su slicne velicine i fizicke spreme (u shopu birati samo one koje su vec u jatu, nikako same). Kod zenki vrijedi sto vise- to bolje. Iako, uvijek su moguce tuce, no to se da prevenirati, rijetko su toliko ozbiljne da treba neku ribu odvojiti.
"People need friends. Bettas kick their faces"
Hello, my name is Ksenija and I'm channaholic...
...Pula...

Offline luka 33

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 28
« Odgovori #7 u: Kolovoz 14, 2010, 21:20:41 poslijepodne »
Potpisujem skalara! 10 l zbilja nije previse i moze se relativno lako odrzavati i bez filtracije ako se cesto mjenja voda (svakih 3-5 dana oko 50-70 %), bitno je samo da je ta voda iste kvalitete/temperature kao i ova vec u akvariju!

Onda slobodno nabavi jos zenki i drzi samo zenke zajedno. Samo treba paziti da su slicne velicine i fizicke spreme (u shopu birati samo one koje su vec u jatu, nikako same). Kod zenki vrijedi sto vise- to bolje. Iako, uvijek su moguce tuce, no to se da prevenirati, rijetko su toliko ozbiljne da treba neku ribu odvojiti.

potpisujem Gwy :D ;)