Srpanj 18, 2025, 13:19:23 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: poklopac od plexyglassa  (Posjeta: 2105 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline hento

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
poklopac od plexyglassa
« u: Kolovoz 03, 2010, 18:21:49 poslijepodne »
Evo ak slučajno nekoga zanima kak to izgleda i kak su to moje majstorske ruke izvele tu je par slikica... Plexy je 4 mm debljine.
Prvo sam ga probal zaljepit samo silikonom ali nije baš nekaj revolucionarno držalo pa sam na svim djelovima pojačal sa metalnim L profilima.
Cijela konstrukcija stoji na LEGO© kockicama koje su dodatno učvršćene malim šarafičima.
Grla za žarulje su keramička, tam gdi se spaja struja je zasilikonirano tak da vlaga ne ulazi. Samoljepljiva tapeta glumi reflektor.
Jučer su dodane rupice za ulaz vanjskog filtera i na usisu je spužvica iz atmana pf-200 narezuckana koja bi trebala sprečavat koze da rade samoubojstvo iz zasjede.

Slike su šit jer slikano z mobitelom, ak nekoga zanimaju kakvi detalji oko izrade slobodno pita, ak treba poslikam s fotićem.

E da, i otvor je ogroman jer svako malo nekaj prčkam po nutra. Naravno, ovo sve je još u beta fazi...

Cijena kompletne izrade - 150,00* kuna

*pive i čiki korišteni u izradi nisu uračunati u cijenu
Never underestimate the power of the Dark Side

--- Koprivnica ---

Offline pravda

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
Odg: poklopac od plexyglassa
« Odgovori #1 u: Kolovoz 03, 2010, 19:08:13 poslijepodne »
Dobro je,nego koji je to materijal korišten kao reflektor?Dao si mi ideju da sklepam za svoj mali akv poklopac(ne ja,ženin šogor  :D :D :D )

Offline hento

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Kolovoz 04, 2010, 07:42:15 prijepodne »
Dobro je,nego koji je to materijal korišten kao reflektor?Dao si mi ideju da sklepam za svoj mali akv poklopac(ne ja,ženin šogor  :D :D :D )

samoljepljiva aluminijska tapeta, imaš ih obično za kupit tam di žene kupuju zavjese

--- Koprivnica ---

Offline Godfish

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
« Odgovori #3 u: Kolovoz 04, 2010, 08:35:58 prijepodne »
Ne piga se zbog topline i vlage?
Pitam jer sam imao na kozičnjaku mali poklopac od prozirnog pleksija pa se izvitoperio prema rubovima...
- :a042:

Offline hento

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Kolovoz 04, 2010, 09:34:27 prijepodne »
vjerojatno bi se pigal da mu konstrukcija dopušta, ovak jednostavno nema kak niti kam  ;)

--- Koprivnica ---

Offline homers

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 49
« Odgovori #5 u: Kolovoz 09, 2010, 22:38:53 poslijepodne »
Evo ak slučajno nekoga zanima kak to izgleda i kak su to moje majstorske ruke izvele tu je par slikica... Plexy je 4 mm debljine.
Prvo sam ga probal zaljepit samo silikonom ali nije baš nekaj revolucionarno držalo pa sam na svim djelovima pojačal sa metalnim L profilima.
Cijela konstrukcija stoji na LEGO© kockicama koje su dodatno učvršćene malim šarafičima.
Grla za žarulje su keramička, tam gdi se spaja struja je zasilikonirano tak da vlaga ne ulazi. Samoljepljiva tapeta glumi reflektor.
Jučer su dodane rupice za ulaz vanjskog filtera i na usisu je spužvica iz atmana pf-200 narezuckana koja bi trebala sprečavat koze da rade samoubojstvo iz zasjede.

Slike su šit jer slikano z mobitelom, ak nekoga zanimaju kakvi detalji oko izrade slobodno pita, ak treba poslikam s fotićem.

E da, i otvor je ogroman jer svako malo nekaj prčkam po nutra. Naravno, ovo sve je još u beta fazi...

Cijena kompletne izrade - 150,00* kuna

*pive i čiki korišteni u izradi nisu uračunati u cijenu
Meni ovo izgleda super a ako imaš još slika pošalji mi na mail pa da i ja to probam i koje štedne žarulje koristiš

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
  • Betta Svijet
« Odgovori #6 u: Kolovoz 09, 2010, 22:47:13 poslijepodne »
Imala sam 2 poklopca od crnog plexija... bilo je uzasno! Na vecem je bila cijela konstrukcija i bilo je prakticki armirano ali sve jedno se izvitoperilo s vremenom...

Izgleda super! Zbilja se nadam da se nece ponoviti moja prica...
"People need friends. Bettas kick their faces"
Hello, my name is Ksenija and I'm channaholic...
...Pula...

Offline prodz

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
« Odgovori #7 u: Kolovoz 09, 2010, 23:41:30 poslijepodne »
meni se izvitoperilo pa sam sve stranice pojacao aluminijskim L profilima i za sada se sve super drzi.

imamo skoro isti poklopac samo sto sam ja umjesto sarki koristio krep taku. i jos uvijek drzi mada je skroz vlazna. bas je super ta krep traka.
i da, cijeli poklopac sam preljepio crnom samoljepljivom folijom, dva puta, da svijetlo ne bljesti ispod poklopca.

DIY stvari su bas superiska!!! haha

Offline hento

• Punopravni član
« Odgovori #8 u: Kolovoz 13, 2010, 13:48:33 poslijepodne »
meni se izvitoperilo pa sam sve stranice pojacao aluminijskim L profilima i za sada se sve super drzi.

imamo skoro isti poklopac samo sto sam ja umjesto sarki koristio krep taku. i jos uvijek drzi mada je skroz vlazna. bas je super ta krep traka.
i da, cijeli poklopac sam preljepio crnom samoljepljivom folijom, dva puta, da svijetlo ne bljesti ispod poklopca.

DIY stvari su bas superiska!!! haha

i ja bi ga s crnim obljepil ali pošto su spojevi premazani bijelim silikonom a ne crnim onda mi ovak puno bolje izgleda. mada bi još trebal rubove finiširat s lajsnama i preljepit ga odozgora da gubitak svjetla bude minimalan... ima još toga za prčkat.

Meni ovo izgleda super a ako imaš još slika pošalji mi na mail pa da i ja to probam i koje štedne žarulje koristiš

žarulje su TEŽ daylight 20w 6700K, čini mi se da su po svojoj jačini vrlo blizu T5-ica  :P
svjetla mi ne fali uopće, a i ak bu ikad sfalilo uvjek morem gore našarafit Phillipsov tornado od 23w al bojim se da bit to bil overkill.
fotke bum napravil malo bolje sam dok najdem malo više vremena, sad sam na godišnjem pa ne stignem od posla  :nerv:

--- Koprivnica ---