Kolovoz 20, 2025, 11:55:16 prijepodneNajnoviji Član: MMela

Autor Tema: problemi s rakom samcem i pužićima  (Posjeta: 1112 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline maslachak

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 49
problemi s rakom samcem i pužićima
« u: Srpanj 22, 2010, 11:30:41 prijepodne »
problem prvi: moj mili rak samac fjodor je izgleda prerastao kućicu u kojoj sam ga dobila od saše pa siroče lunja po akvariju u potrazi za većom. veće od te njegove na žalost nemam al imam par manjih i sad se jadan seljaka iz jedne u drugu (a jedna je obrasla zoanthusima i mošte si mislit kakav je prizor račina koja hoda okolo nakićena zoama  :D ) ali sve su mu očito tijesne jer nikak da se smiri.
u zadnjih četiri-pet dana je SVE prazne kućice pošlihtao uz prednje staklo a njega nema NITI U JEDNOJ!  :o
ali znam da je živ jer kućice stalno mijenjaju položaj a osim fjodora nema ništa u akvariju šta bi moglo pomicat ajteme okolo.
može li on uopće preživjeti ako mu pozadina nije ušuškana u neku kućicu?
mogu li mu ubacit neku slatkovodnu (od jabučara recimo, takvih imam)?
ako ne, ima li netko koju praznu morsku viška za udijeliti? pliz?  :-[
uglavnom, šta da radim?
(hm.. sad mi je tek palo na pamet.. možda je to naprosto normalno ponašanje raka samca? premještanje iz kućice u kućicu? hm?  -? )

drugi problem: imam najezdu nekakve narančasto-smeđe sićušne plosnate gamadi za koje pretpostavljam da su budući puževi jer imam cirka pet-šest-osam nekakvih pužića koji su manje-više nonstop u kojekakvim klinčevima po dvoje-troje a bogme znaju i prave grupnjake organizirat pa stalno nalazim jaja polijepljena okolo.
postoji li nekakva morska botia il tak neki đava koji bi to htio požnjopat? ili nekakav mišomor za puževe? ili votevr? fakat mi idu na živce.  :dead:

Offline GROF

• Urednik morske redakcije
  • Administrator
  • Trade Count: (+9)
  • Punopravni član
  • Dob: 49 Lokacija: Split
    • Grof - akvarij
Odg: problemi s rakom samcem i pužićima
« Odgovori #1 u: Srpanj 22, 2010, 11:42:43 prijepodne »
Ta plosnata gamad su flatwormsi (Convolutriloba retrogemma) ... postoje neke ribe i puževi koji ih jedu,  moguće ih je riješiti i uz pomoć kemijeski preparata (flatworms exit) ... ipak za početak, pokušaj ih ručno usisavati što više i tako ih izbacivati iz akvarija.

Offline maslachak

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Srpanj 22, 2010, 12:01:58 poslijepodne »
 :o  :o 

a majketi, ja bila uvjerena da su to mladi puževi!  :-[  :D

e a otkud mi to odjednom?  :dead:

Offline Vice

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 28
  • Vicko
« Odgovori #3 u: Srpanj 22, 2010, 12:12:50 poslijepodne »
Koliki ti je taj račić ?
Mogu ti ja izronit par praznih kučica ako hočeš.
Samo reci koliki je...
"I ask people why they have deer heads on their walls. They always say because it's such a beautiful animal. There you go. I think my mother is attractive, but I have photographs of her." ~Ellen DeGeneres

Offline maslachak

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Srpanj 22, 2010, 15:32:27 poslijepodne »
eh, micek, prije ću ja stići do dubrovnika (ti si iz dubrovnika ak se ne varam?) nego kućice do zagreba  ;) - idem dolje ovih dana  :) pa sam se prije toga mislila pobrinuti za mog beskućnika..
al hvala ti na ponudi!  :zagrljaj:  (jel tebi treba šta dofurat iz zagreba možda?)