Lipanj 30, 2025, 00:49:27 prijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: Tarantula Brachypelma Smithi  (Posjeta: 2764 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline josip150

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
    • Chat
Tarantula Brachypelma Smithi
« u: Svibanj 05, 2010, 18:07:20 poslijepodne »
Vec duze vrijeme gledam po forumu razlicite teme o tereristici i jako su mi se dopale tarantule.
Sad prije nego sto odlucim da kupim sebi jednu moram se malo upoznati s odgovornosti koja me ceka.

Vidio sam da je B.Smithi dobra za pocetnike pa sam se odlucio za nju.
Evo nekoliko pitanja vezanih za ovu prekrasnu zivotinju.

1. Kolike su cijene u Pet shopovima ne previse malih T (iako ih ondije nisam mislio nabavljati jer su dosta skuplji a cuo sam da ih drze u dosta losim uvijetima) a kolika ima je realna cijena?
2. Moze li mi netko obijasniti ili dati post u kojem je obijasnjeno s cim ih hraniti i kako tu hranu sam uzgajati?
3.Koliki im treba terarij i koja oprema treba uz to?
4.Kako se razmnozavaju i koliko trebaju biti stari prije toga?

Hvala na odgovorima mozda sam malo napoan ali nemojte zamijeriti pocetnik sam

Offline ivborosa

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 33
Odg: Tarantula Brachypelma Smithi
« Odgovori #1 u: Svibanj 05, 2010, 18:10:23 poslijepodne »
imas dosta tema s tvojim odgovorima ovdje na forumu....samo ih par pootvaraj i na sva pitanja ces dobit odgovore....cijena jako zavisi o velicini

o uzgoju hrane imas na www.akvarij.net pa pod teraristika i hrana ljepih clanaka o uzgoju
Akvaristika u srcu, teraristika u (cenzura) =) =)

Offline josip150

• Novi član
  • *
    • Chat
« Odgovori #2 u: Svibanj 05, 2010, 19:36:02 poslijepodne »
imas dosta tema s tvojim odgovorima ovdje na forumu....samo ih par pootvaraj i na sva pitanja ces dobit odgovore....cijena jako zavisi o velicini

o uzgoju hrane imas na www.akvarij.net pa pod teraristika i hrana ljepih clanaka o uzgoju

bas sam malo gledao i cini mi se da bi naj bolje bilo uzgajati cvrcke i fobase ili eventualno brasnare

Offline KLOKI95

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 30
« Odgovori #3 u: Svibanj 05, 2010, 20:55:52 poslijepodne »
Terarijum za smitija 40x30x30 je dovoljan,ne treba ti nikakva oprema druga,samo terarijum,podloga neka (zemlja,treset..Ja ti preporucujem kokosov treset ).Ne znam cene u Hrvatskoj jer sam iz Srbije,ali ovde ima kod uzgajivaca raznih od 15e mali od 1-2 cm ;)

Offline josip150

• Novi član
  • *
    • Chat
« Odgovori #4 u: Svibanj 08, 2010, 17:06:03 poslijepodne »
Malo sam razmisljao i B. Smithi mi se ne cini kao vrsta koja bi meni odgovarala. Pa ako moze je cu navesti nekoliko osobina ,a vi predlozite tarantulu koja odgovara tome.
Moze biti malo akresivnija,lijepih boja,koja dosta jede (neda mi se uzimati T koju cu hraniti jednom tjedno ili cak manje jer neznam sto cu sa cijelom kolonijom brasnara i cvrcaka kad se pođu mnoziti). Z Tarantulu sam odlucio izdvojiti 200-250kn,antreba miti previse mala.

Offline KLOKI95

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 30
« Odgovori #5 u: Svibanj 08, 2010, 22:29:17 poslijepodne »
B.smithi je ok za pocetnika..Nije agresivna nesto preterano,lepe boje,solidno jede...Ni jednu tarantulu ti nemozes hraniti svaki dan,to nije dobro po nju..Trebas sto vise imitirati tempo kao u prirodi,npr ja mojoj tarantuli dajem 2 dana za redom  pa onda nedelju dana nista pa onda opet jednog cvrcka pa za 2-3 dana latelarisa i sve tako...Ako bas ne znas kud ces sa hranom ti je stavi u kesu i baci u kontejner ili sto je jos bolje pokloni nekom kome treba ;)

Offline josip150

• Novi član
  • *
    • Chat
« Odgovori #6 u: Svibanj 09, 2010, 09:10:38 prijepodne »
Problem je sto sma mislio da T jedu vise pa sam poceo uzgajati koloniju cvrcaka i brasnara jer sam iz BiH pa hranu nemam gdije kupovati nego moram sam uzgajati.

Zante li moze li se bez problema prenijeti tarantula preko granice?

Offline Andrijana

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Lokacija: Zagreb Dugave
« Odgovori #7 u: Svibanj 09, 2010, 10:35:29 prijepodne »
Problem je sto sma mislio da T jedu vise pa sam poceo uzgajati koloniju cvrcaka i brasnara jer sam iz BiH pa hranu nemam gdije kupovati nego moram sam uzgajati.

Zante li moze li se bez problema prenijeti tarantula preko granice?
Gle, pauka u kutijici možeš staviti u torbu i moliti boga da ti ga ne nađu (ko i sve drugo što se prenosi, a nebi trebalo... :) :)  :))
Pogledaj malo internet oglasnike u BiH, prije 2,3 mjeseca sam nešto tražila i vidjela da nekoliko olgasa gdje prodaju nekoliko vrsti paukića i to pristojnim cijenama

Offline josip150

• Novi član
  • *
    • Chat
« Odgovori #8 u: Svibanj 09, 2010, 13:29:18 poslijepodne »
Nasao sam dvije vrste tarantula pa me zanima je li cijena prevelika

Lasidora paraphibana  3cm (raspon nogu)  135kn
Grammostola rosea    2cm (raspon nogu)   115kn

Inace nisam mislio uzimati ove vrste nego Lasiodora parahybana ili Eupalaestrus campestratus za nekih 200 - 250kn. Kolike velicine mogu dobiti tarantule za ove novce.

Offline toncek12

• Punopravni član
« Odgovori #9 u: Svibanj 09, 2010, 19:14:10 poslijepodne »
Nasao sam dvije vrste tarantula pa me zanima je li cijena prevelika

Lasidora paraphibana  3cm (raspon nogu)  135kn
Grammostola rosea    2cm (raspon nogu)   115kn

Inace nisam mislio uzimati ove vrste nego Lasiodora parahybana ili Eupalaestrus campestratus za nekih 200 - 250kn. Kolike velicine mogu dobiti tarantule za ove novce.

:D :D Lasidora paraphibana to ti je netko krivo napisao...očito je mislio na Lasiodoru parahybanu...u cijene se nebi štel mješati :)
« Zadnja izmjena: Svibanj 09, 2010, 19:20:11 poslijepodne od toncek12 »

Offline josip150

• Novi član
  • *
    • Chat
« Odgovori #10 u: Svibanj 10, 2010, 14:14:40 poslijepodne »
sto se tice cijena vidio sam da su ovdije 2x vece nego kod vas pa cu jos malo razmisliti i kupiti jednu ili mozda cak dvije tarantule (jednu vecu jednu manju) u HR pa sta bude

Offline kikiclown

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Milky Way
« Odgovori #11 u: Lipanj 25, 2010, 13:55:12 poslijepodne »
Imam ti ja campestratusa velicina 6-7cm.
sto se tice hrane, uvijek ima netko tko doma ima hrpu gladnih paukova. npr ja.

Offline vzlosa

• Punopravni član
« Odgovori #12 u: Lipanj 25, 2010, 22:34:06 poslijepodne »
Malo sam razmisljao i B. Smithi mi se ne cini kao vrsta koja bi meni odgovarala. Pa ako moze je cu navesti nekoliko osobina ,a vi predlozite tarantulu koja odgovara tome.
Moze biti malo akresivnija,lijepih boja,koja dosta jede (neda mi se uzimati T koju cu hraniti jednom tjedno ili cak manje jer neznam sto cu sa cijelom kolonijom brasnara i cvrcaka kad se pođu mnoziti). Z Tarantulu sam odlucio izdvojiti 200-250kn,antreba miti previse mala.
...ovako: agresivnije tarantule imaju jaci otrov a posto si pocetnik s time s nemoj petljat; usto terestrialne tarantule su najbolje za pocetak a rosea je jedna od najmirnijih...tarantule su ti zivotinje koje se sam gledaju, sto manje furanja po rukama, iako samo jedna od 1000 rosea zna ugrist...a to ti ni nist  :D :D