Srpanj 27, 2025, 15:14:33 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Inkubacija jaja jemenskog kameleona  (Posjeta: 1215 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Karas

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
  • Udruga "FENIKS" Borovo
    • Udruga "FENIKS" Borovo
Inkubacija jaja jemenskog kameleona
« u: Lipanj 14, 2010, 10:59:26 prijepodne »
Onaj moj mali mužjak jemenca je odrastao i došlo je do parenja sa ženkom koja je od njega starija 1god. Nadam se da su jaja oplođenja. Sada sam u terariju našao jedno jaje,nisam vidio da je kopala,nego sam samo jedno svježe izbačeno jaje našao na dnu terarija. Garat će sada krenuti izbacivati još. Idem joj staviti posudu sa pijeskom da može položiti ostatak.
E sada,što se tiče inkubacije, trebao bih složiti neki inkubator. Ima li netko fotku da vidim kako trebam napraviti?
Da li može onaj analogni termostat ili mora biti digitalni? Znam da neoplođena jaja pobuđave, da li se to desi ubrzo nakon polaganja ili treba čekat mjesec-dva-tri? Još nešto,šta da radim s ovim jajetom?
Karas Reef - morski akvarij

Offline Rossi

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
    • Parking senzori, alarmi, daljinsko centralno!!
Odg: Inkubacija jaja jemenskog kameleona
« Odgovori #1 u: Lipanj 14, 2010, 19:31:04 poslijepodne »
kaj se tice inkubatora, sad ti ga je kasno radit, ima tu ljudi na forumu kaj ga imaju pa probaj uzicat il dat jaja na cuvanje, al nacekat ces se, to ti je jasno da se nekaj izlegne, ak se izlegne. a kaj se tice ovog izlegnutog, nema ti druge neg u vermikulit i probaj nekak simulirat inkubator pa bus vidio, ak je neoplodeno nebu dugo proslo da skuzis kad strune.
R-46