Srpanj 06, 2025, 13:52:09 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Opet zelena točkasta  (Posjeta: 1509 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Nuclear

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
Opet zelena točkasta
« u: Svibanj 30, 2010, 19:56:59 poslijepodne »
Imam problem sa zelenom točkastom. Nasadila se na sve stare listove i uništila mi Staurogyne sp. i sad mi napada i kriptu. Hygrophilu corymbiosu strictu počupam stare listove, i s njom nema problema jer brzo raste. S Eleosharis parvulom isto nemam problema. Al žao mi je zelene kripte. Uglavnom, šta da radim. CO2 mi je OK, pred kraj tjedna malo stane, al onda mijenjam smjesu, a ona i nema toliko veze sa CO2. Da dodajem još fosfata. Trenutno dodajem KH2PO4 po 0.5ppm svaki dan, KNO3 2ppm svaki dan i profito tjednu dozu. Da dignem još fosfate?

Čudno mi je kak mi se ta vrsta alge nije uopće pojavljivala na početku, nego tek nakon cca 2 mjeseca.

možda da smanjim foto period za sat vremena?

Trenutno su lampe (2x45W s reflektorima/180L) upaljene 10h s pauzom od 2 sata (5+5)
« Zadnja izmjena: Svibanj 30, 2010, 20:19:28 poslijepodne od lllnuclearlll »

Offline cigo

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
Odg: Opet zelena točkasta
« Odgovori #1 u: Svibanj 30, 2010, 22:40:11 poslijepodne »
Jel imaš DC? ako da, kak se kreće boja? Neznam koliko je gusto zasađen akvarij, ali probaj se igrati s makroelementima i poduplati dozu, pa vidjet dal će biti kakvih promjena. Mislim konkretno na fosfate.

Offline Nuclear

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Svibanj 30, 2010, 22:54:00 poslijepodne »
Ma imam DC. žut je u početku, onda bude zelen i čim počne vući na tamnozeleno promijenim smjesu. To je većinom nakon 6-7 dana...

A budem fosfate još pojačao onda. Upravo sam naručio još praha, imam još malo otopine... Sad ću si praviti da mi 1ml odmah dodaje 0.5ppm PO4, do sad sam radio 0.1ppm ali očito fali. Gledao sam i po stranim forumima i nekima je pomoglo dodavanje više fosfata, a nekima nije.

A budem kripte u hlad preselio ako ne uspijem ništa.

Akvarij je srednje zasađen, mora se još razrasti dosta. A boca je u planu čim se s financijama nađem na TI  :D

Offline ibanezfrelon

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
    • ART IMAGE
« Odgovori #3 u: Svibanj 30, 2010, 22:58:17 poslijepodne »
Zelena točkasta= premalo fosfata i / ili premalo c02
Evo šta je meni Tom Barr napisao za točkastu.. http://www.barrreport.com/showthread.php/7298-GSA-at-PO4-8-4ppm

Offline Nuclear

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Svibanj 30, 2010, 23:10:49 poslijepodne »

A onda me vjerojatno i CO2 zeza u cijeloj priči jer oscirila kak se smjesa troši. A snaći ću se nekak dok ne stigne boca, nije baš tak strašno.

Hvala na pomoći

Offline Pampa1

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 65
  • wywh
« Odgovori #5 u: Svibanj 31, 2010, 09:14:15 prijepodne »
jer oscirila kak se smjesa troši

ma to i je glavni nedostatak diy co2, ja sam si složio 2 boce smjese za co2 u akvarij od bruto 54 lit s time da ih naizmjence mijenjam, ali sve je to miljama daleko od prave boce s ventilima kad si jednom složiš kako treba i non-stop ide jednako, baš oscilacija u co2 je veliki krivac za puno problema u akvarijima
..:: Zagreb, Dubrava ::..
Do not argue with an idiot. He will drag you down to his level and beat you with experience.

Offline cigo

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
« Odgovori #6 u: Svibanj 31, 2010, 10:29:36 prijepodne »
Ma bolje i takav co2 nego da ga uopće nema. Pravi rezultati će doći tek kada bude co2 konstantan.

Offline Pampa1

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 65
  • wywh
« Odgovori #7 u: Svibanj 31, 2010, 12:23:25 poslijepodne »
Ma bolje i takav co2 nego da ga uopće nema.

:up:
..:: Zagreb, Dubrava ::..
Do not argue with an idiot. He will drag you down to his level and beat you with experience.

Offline Tuljan

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
« Odgovori #8 u: Svibanj 31, 2010, 15:40:34 poslijepodne »
Kakva ti je podloga?
Primjetio sam da su mi se  u akvarijima s zemljom, dobrim CO2 i svjetlom često pojavljivale zelene točkaste dok nisam povečao fosfate četriputa od Tomove preporuke.
ZAGREB-SESV. KRALJEVEC/HRVATSKA

Offline Nuclear

• Punopravni član
« Odgovori #9 u: Svibanj 31, 2010, 16:01:43 poslijepodne »
Kakva ti je podloga?
Primjetio sam da su mi se  u akvarijima s zemljom, dobrim CO2 i svjetlom često pojavljivale zelene točkaste dok nisam povečao fosfate četriputa od Tomove preporuke.

Pošto mi je to prvi akvarij nisam zemlju koristio jer me bilo strah, a i premećem svako malo biljke. Podloga je tetrin substrat pomješan s vulkanitom i preko toga šljunak granulacije 1-5mm