Srpanj 21, 2025, 18:46:26 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Mutna voda! Hitno!  (Posjeta: 876 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Vice

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 28
  • Vicko
Mutna voda! Hitno!
« u: Lipanj 13, 2010, 19:39:30 poslijepodne »
Pozdrav!
Evo jučer sma stavio u funkciju 20litreni akvarij-( https://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=46428.0).
Danas sam stavio bio tikvicu za kozice, stajala je možda 30tak minuta. ali voda je i prije stavljanja tikvice bila malo mutna i sada se sve više i više muti. Očistio sam ponovo filter, ali ponovo ništa, stavio sma još jedan filter (190l/h) ali ponovo ništa!
Što da radimm?! E,da, ovaj glavni filter je tetra 200l/h !
HELP! :(
"I ask people why they have deer heads on their walls. They always say because it's such a beautiful animal. There you go. I think my mother is attractive, but I have photographs of her." ~Ellen DeGeneres

Offline Nuclear

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
Odg: Mutna voda! Hitno!
« Odgovori #1 u: Lipanj 13, 2010, 19:45:47 poslijepodne »
Pa nije ti zacikliran akvarij

Offline Ikota

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Zagreb, Sv. Duh 0959152157
« Odgovori #2 u: Lipanj 13, 2010, 19:47:49 poslijepodne »
Pozdrav!
Ako si tek jučer napunio aq. sa vodom , normalno je da na početku 2-3 dana voda bude malo mutna (onak mliječna) Treba proći bar 15-najstak dana da se voda ustabili (stvore razne bakterije),.
Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-)

Offline ChILd_ReBoRn

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
    • http://www.akvaristika.tk
« Odgovori #3 u: Lipanj 13, 2010, 20:21:14 poslijepodne »
uzas.. iz dana u dan ista pitanja... ebate ko da nije milijun puta odgovoreno na to...

ajd jos sam sutra pitaj zasto su ti pokrepale kozice...
biljka biljci siše supstrat
(Koprivnica)

Offline Vice

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 28
  • Vicko
« Odgovori #4 u: Lipanj 13, 2010, 20:25:04 poslijepodne »
Ajme pa daa!  :cekic po bulji: :doh:
Hvala puno!

Pozdrav!
Ako si tek jučer napunio aq. sa vodom , normalno je da na početku 2-3 dana voda bude malo mutna (onak mliječna)

Da,baš je voda mlječna.

uzas.. iz dana u dan ista pitanja... ebate ko da nije milijun puta odgovoreno na to...

ajd jos sam sutra pitaj zasto su ti pokrepale kozice...

Gle,ja sma sačuvao staru vodu iz 40litrenog akvarij i samo sam je izvadio,promjenio pjesak,i ponovo vratio tu istu vodu! + dodao sam i bakterije i aqua safe ;)
"I ask people why they have deer heads on their walls. They always say because it's such a beautiful animal. There you go. I think my mother is attractive, but I have photographs of her." ~Ellen DeGeneres

Offline Puffy

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 30
  • univ. bacc. biol.
« Odgovori #5 u: Lipanj 13, 2010, 21:34:03 poslijepodne »
Gle,ja sma sačuvao staru vodu iz 40litrenog akvarij i samo sam je izvadio,promjenio pjesak,i ponovo vratio tu istu vodu! + dodao sam i bakterije i aqua safe ;)

Najmanje pozitivnih bakterija ima u samoj vodi, one naseljavaju vrlo porozna područja. Dakle, ili keramiku u filteru ili sam šljunak / pijesak u akvariju.
Problem je vjerojatno u tome što si mijenjao sav šljunak, i ako si više puta čistio gore navedeni filter, uz dodatak još jednog necikliranog samo da spasi situaciju - došlo je do ponovnog cikliranja.
:down:
FILIP (Valpovo)

Offline ChILd_ReBoRn

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
    • http://www.akvaristika.tk
« Odgovori #6 u: Lipanj 13, 2010, 21:54:26 poslijepodne »

Najmanje pozitivnih bakterija ima u samoj vodi, one naseljavaju vrlo porozna područja. Dakle, ili keramiku u filteru ili sam šljunak / pijesak u akvariju.
Problem je vjerojatno u tome što si mijenjao sav šljunak, i ako si više puta čistio gore navedeni filter, uz dodatak još jednog necikliranog samo da spasi situaciju - došlo je do ponovnog cikliranja.
:down:

:klap: :up:
biljka biljci siše supstrat
(Koprivnica)