Lipanj 28, 2025, 01:06:10 prijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: Lampropelma Violaceopes  (Posjeta: 1118 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline hellvia

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Lampropelma Violaceopes
« u: Svibanj 07, 2010, 12:12:48 poslijepodne »
Da li je taj pauk pametni za prvog pauka?? Te je li jaako teško brinuti za njega??  :(
Koje su negativne, a koje pozitivne strane kupnje baš tog pauka??

Hvala..  :)

Offline Ante777

• Punopravni član
  • **
Odg: Lampropelma Violaceopes
« Odgovori #1 u: Svibanj 07, 2010, 12:22:06 poslijepodne »
Ne bi hpreporucio tu vrstu za prvog pauka...
Dosta su brzi i agresivni...
Za pocetak se preporucaju vrste iz rodova Brachypelma, Grammostola, , Avicularia..
Evo npr. , Avicularia Purpurea ti je isto ljubicasta,a znatno bolja za pocetnika od ove.. :up:
Pozdrav :P

Offline KLOKI95

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 30
« Odgovori #2 u: Svibanj 07, 2010, 12:26:49 poslijepodne »
Tesko da ces naci da kupis ovu tarantulu,nisu za pocetnike jer su nervozne,brze...Da je lepa,jeste,prelepa je..Ali bolje uzmi neku drugu,ima dosta lepih tarantula koje nisu ni skupe ni zahtevne za odrzavanje...
Evo ti neke vrste koje ti ja preporucujem: Chromatopelma cyaneopubescens --- jako lepa vrsta :)A.versicolor takodje lepa vrsta onda Brachypelma smithi zatim b.boehmei..Ima jos dosta lepih tarantula,raspitaj se,nacices sigurno neku

Offline hellvia

• Novi član
  • *
« Odgovori #3 u: Svibanj 07, 2010, 12:45:59 poslijepodne »
ma baš sam zapela za te plave.. :(
a koliko su opasne te dlačice koje izbacuju i dal to izbacuju svaki put kad ih hoćeš nahraniti??
nije mi to baš jasno..  -?

Offline IggyOS

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
« Odgovori #4 u: Svibanj 07, 2010, 13:05:48 poslijepodne »
Pauk i nije tako pretjerano skup, s obzirom koliko je atraktivan. Ja ga imam i nije ni pretjerano agresivan. Čak su mi Brachypelme agresivnije. Ovaj je dosta plašljiv i večinom je u svom skrovištu. Ako se i odlućiš za tog pauko, dobro se informiraj o uvjetima držanja, terarijski zahtjevi i ostalo. I kao što smo već sto put govorili što se agresivnosti tiće, sa svim paucima treba postupati jednako, tj. sa oprezom i poštovanjem. Bilo da je najagresivniji ili pitomi ostavi ga u terariju, nemoj ga maziti po rukama, nemoj ga zadirkivati, dirati ili šta ja znam...Go for it..
I Love Animals... They’re Delicious

Offline KLOKI95

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 30
« Odgovori #5 u: Svibanj 07, 2010, 13:26:15 poslijepodne »
ma baš sam zapela za te plave.. :(
a koliko su opasne te dlačice koje izbacuju i dal to izbacuju svaki put kad ih hoćeš nahraniti??
nije mi to baš jasno..  -?
Zavisi od vrste do vrste,neke vrste uopste ne bacaju dlacice,dok neke stalno bacaju..To rade kada ih uznemiravas..Dlacice same po sebi nisu opasne sem ako ti ne udju u oko ili ako udahnes,ali se to retko desava..Uglavnom kada ih tarantula odbaci i u slucaju da ti padnu na ruku javlja se alergija,jak svrab koji traje dan,dva..Meni moja tarantula baca ponekad dlacice ali ja nikad nisam osetio svrab..Samo je potrebno oprati ruke posle toga ;)