Srpanj 30, 2025, 23:27:52 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Multić problem:-/  (Posjeta: 987 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Grale

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
Multić problem:-/
« u: Svibanj 21, 2010, 13:56:13 poslijepodne »
U 12 mjesecu sam startal svoj akvarij s multićima (https://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=39167.45) u kojem je bilo u početku 10 multića različitih veličina i 4 mala brichardija. U međuvremenu su 2 manja multića nestala i bilo je 3 bebača koje su najvjerojatnije brichardiji pojeli. Pleme je jednog većeg mužjaka odbacilo i sterali su ga iza filtera pa sam ga dao dalje. Brichardiji su porasli i počeli maltretirat multiće te sam i njih neki dan dalje poklonio. Čim sam maknul brichardije i malo presložil akvarij ovih 6 je jednog manjeg multića steralo iza filtra i ne puštaju ga van, tak da on jadan po cjele dane čući na vrhu filtera. Ja sam mu složil 1/3 akvarija gdi ostali ne zalaze za njega da se može sakriti, al on to ne kuži -?. Dok se ugasi svjetlo u akvariju i dok ostali odu u kučice onda on sam siđe na dno akvarija i vjerojatno traži ostatke hrane.
Da nabavim od nekog još par multića pa se možda skompa s njima ili ga budu opet ovi prihvatili? Akvarij je 60l.

Offline Faber

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
  • Lega iz Dubrovnika 8)
Odg: Multić problem:-/
« Odgovori #1 u: Svibanj 21, 2010, 17:02:53 poslijepodne »
Isti problem sam imao kad mi je alfa muzijak riknio..preuzeo je mladji muzijak i u koloniji vise nije bilo ni jedne male ribice,jedan muzijak je bio otjeran na filter(nestao mi)i jedan mladunac(takodjer je nestao ili ga ne prepoznajem)ali sto je najzanimljivije i jedna mlada zenka je otjerana i zivila kod grijaca..dosta dugo dok nisam slao multice u Zg pa sam i nju poslao(koliko znam,u novom akvariju je prihvacena i super joj je sad).
Cudna mi je ta pojava kod njih,koliko god ih pratim jos nisam odgonetnio u cemu je problem.iako imam hrpu skoljaka da imaju svi mjesta,a i kad preslozim nesto,samo nastane pomutnja u do tad stabilnoj koloniji,a protjerani mi se ne snadju...tak da to vise ne radim.
N.multifasciatus
 Cayman60
Tanganyika  Watt Wolln Wir Trinken? so ein durst

Offline Grale

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
« Odgovori #2 u: Svibanj 21, 2010, 18:50:21 poslijepodne »
Više ga nigdje ne vidim :'(.

Offline neverovatno

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Lokacija: Vojvodina - Petrovaradin
« Odgovori #3 u: Svibanj 22, 2010, 07:51:24 prijepodne »
ako ga nevidis nigde znaci da su ga zakopali u nekoj skoljci to budi siguran jer se i meni desiloda mi nestane multic , a oni voele da svoje suparnike zakopaju u skoljku

Offline Faber

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
  • Lega iz Dubrovnika 8)
« Odgovori #4 u: Svibanj 23, 2010, 00:00:28 prijepodne »
Ma,ne mora bit bas to bar to mislim,nekoliko puta sam ja slucajno nekog zakopao pa odjednom izadje nabrijan i pocne cistit kucicu lol,ma smijesni su :)
N.multifasciatus
 Cayman60
Tanganyika  Watt Wolln Wir Trinken? so ein durst