Kolovoz 11, 2025, 23:27:18 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: pomoć sa opremom  (Posjeta: 815 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Gini

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
pomoć sa opremom
« u: Svibanj 06, 2010, 11:35:02 prijepodne »
Pozdrav!
Nenadano smo dobili doma zlatnu ribicu u extra malom akvarijići. Kupila sam akvarij dimenzije 45x23x30cm,(neznam koliko je to litara), filter micro jet 40nešto i šljunak.
Dali mi treba pumpa za zrak ili je dosta taj filter(tako mi kaže prodavačica). Kako se taj filter stavlja- skroz u vodu ili nešto mora biti vani, dali on stvara brčkanje pa netreba pumpa za kisik. Molim vas pomozite jer nebi htjela zaj.... životinjicu.   

Offline Gini

• Novi član
  • *
Odg: pomoć sa opremom
« Odgovori #1 u: Svibanj 06, 2010, 11:36:35 prijepodne »
oprostite kriva adresa

Offline cicovspu

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
  • CiCo
« Odgovori #2 u: Svibanj 06, 2010, 11:44:10 prijepodne »
prebaciti će već netko...

akvarij koji si nabavila je na knap 30l.... ali kad staviš šljunak, filter i ne puniš do kraja to će biti efektivno 25l ili manje.... pošto za zlatnu po kom treba 30-50l za početak će ti biti ok ali bi trebala nabaviti veći s vremenom....

pumpa za zrak je poželjna kod zlatica :up:
Zaprešić / Vukovar / Križevci
Trigon190
Cayman 60

Offline Gini

• Novi član
  • *
« Odgovori #3 u: Svibanj 06, 2010, 11:47:31 prijepodne »
zahvaljujem

Offline ZliBrka

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #4 u: Svibanj 06, 2010, 11:56:32 prijepodne »
Pozdrav!

Akv ti je oko 30l i za pocetak ce joj biti OK, samo ne trebas natrpati previse sljunka i ostalih stvari u njega, jer onda dodatno oduzimas prostor ribici. Bitno je da ti filter mreska povrsinu zbog razmene plinova (zbog zraka). Ako mozes, da ti se akv sto prije i bolje zaciklira, trebala bi u vodu dodati "dobre" bakterije (npr. Tetra SafeStart) i neko sredstvo za pripremu vode npr. FFM i posle 2 nedelje ubaciti ribicu. Ako si vec prebacila svejedno mozes dodati ova sredstva.
Procitaj ovaj clanak, pa ce ti dosta toga biti jasnije:

http://www.akvarij.net/index.php?option=com_content&view=article&id=565:zlatna-ribica-carrasius-auratus-zanemarena-ljepotica&catid=20:anci&Itemid=63

kao i Prirucnik za pocetnike sa naslovnice.
"Dišemo slobodno jedino kad nas s drugima povezuje zajednički cilj koji nadilazi naše JA."  Zemlja Ljudi

Offline Gini

• Novi član
  • *
« Odgovori #5 u: Svibanj 06, 2010, 12:26:00 poslijepodne »
Ma cijeli dan jučer čitam otvaram sve moguće forume i donekle sam upila sve potrebno. Samo me muči taj filter da ga ne zaje... Na kutijici su neke sličice di on stoji i unutre i vani pa prska vodu van vode i u vodi, može se napravit nekakva fontanica itd,itd,itd. Ne mislim filozofirat samo da to funkcionira kako treba i bok. Filter je talijanski Micro jet 40/nešto

Offline ZliBrka

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #6 u: Svibanj 06, 2010, 12:31:32 poslijepodne »
Nemam iskustva sa tim filterom, ali probaj ga podesiti da ti mreska povrsinu. Npr. ja imam eheim 2006 u manjem akv i njih je po uputstvu preporucljivo staviti 1 cm ispod povrsine vode pa da najbolje rade i automatski mreskaju povrsinu.
« Zadnja izmjena: Svibanj 06, 2010, 12:34:48 poslijepodne od ZliBrka »
"Dišemo slobodno jedino kad nas s drugima povezuje zajednički cilj koji nadilazi naše JA."  Zemlja Ljudi