Srpanj 23, 2025, 16:46:31 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Za uzgajivače skalara  (Posjeta: 1295 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Jasmina

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
Za uzgajivače skalara
« u: Svibanj 08, 2005, 12:08:00 poslijepodne »

Pa ne znam bi li išlo pod ribe jer se radi o mrijestu; il' pod bolesti, jer ugibaju; ili pod par. vode jer je možda u tome greška. Pa sam odabrala najposjećeniji kutak za svoje pitanje.

Kupih prije 3 tjedna tek vjenčani bračni par s prvim mriejstom. Pare se svakih 8 dana! Prvi sam put odvojila pločicu u akvarij s pola meke, a pola roditeljske vode + ono protiv plijesni i aeracija pod nnjima, malci dobili repiće, nakon 4 dana popadali i pretvorili se sljedeći dan u 3 oveće hrpe plijesni.

Drugi put prebacih pločicu u potpuno frišku meku vodu, sve ostalo isto. Malci popadali 6. - 7. dan, šlampavo plivali, "hodali" po podu.... a jutros su svi pocrkali.

Temp. 26-27°C, stupac vode 27 cm, meka RO voda... nije bilo hranjenja, još nisu ni proplivali pravo.

A neugodno mi je opet zvati ljubaznog forumaša koji mi ih je prodao, već sam ga zvala nakon prvog pomora)

Hitna pomoć, opet su se izmrjestili
Okomito plivanje je pola puta do plivanja naopako
Moto

Offline lula

• Punopravni član
Za uzgajivače skalara
« Odgovori #1 u: Svibanj 09, 2005, 07:40:00 prijepodne »

moraš ih drugi dam počet hraniti ali sa infusorijom ili sa artemijom.

http://www.ciklidi.com/akvarij/hrana/hrana_infusoria.shtml
Varaždin / Hrvatska

Offline Jasmina

• Punopravni član
Za uzgajivače skalara
« Odgovori #2 u: Svibanj 09, 2005, 10:55:00 prijepodne »

Imam aretmiju. Napisala sam da su još po pločici pocrkali, pa to je još ikra s repićima, kakvo hranjenje. Pa sam napisala i to da su drugi put pocrkali kad se tek neki pokušavali šlampavo plivati.

ZanAči, hranjenje drugi dan je više no apsurdno!!! aKO si mislio na drugi dan plivanja, navedeno je da još nisu ni proplivali. Pustite sad svi hranu, problem je drugdje.
Okomito plivanje je pola puta do plivanja naopako
Moto