Srpanj 28, 2025, 00:57:32 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: brza informacija  (Posjeta: 2284 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline cichlid

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
brza informacija
« u: Travanj 20, 2005, 21:22:00 poslijepodne »
otvori sam ovu temu bez veze ,treba mi odgovor ,koja je ade+resa one farme u austriji,i imaju internet stranicu da se vidi što nude ,,neka mi to neko napiše ako zna ,,

Offline Antimon

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
    • www.minigo.info
brza informacija
« Odgovori #1 u: Travanj 20, 2005, 21:26:00 poslijepodne »

Offline Bojko

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
brza informacija
« Odgovori #2 u: Travanj 20, 2005, 21:43:00 poslijepodne »

Pa Cichlid,vidim,da si se napalio na američke ciklide,zato bih ti ja savetovao,da kontaktiraš Jurupari-ja,jer ,u to sam ja uveren,dat tebi odlične informacije po pitanju nabavke,dekoracije,uslova i držanja tih svojstvenih ciklida.

Ciklid snaga!

Offline cichlid

• Punopravni član
brza informacija
« Odgovori #3 u: Travanj 20, 2005, 21:58:00 poslijepodne »
ostat ču vjeran malawi ciklidima ali nekako mi ide na živce ona malawi bloat,i odkad znam za nju stalno mi se mota po glavi,, zašto neznam ..možda je to znak da mjenjam ciklide --ali sam praznovjeran..puca me po živcima,,,amerikanci nemaju tako nešto slićno --mislim bar--ali šta god budem držao ,malawi su malawi i to je to ,ima ljepih amerikanaca ali neznam puno stvari o njima,,.

Offline cichlid

• Punopravni član
brza informacija
« Odgovori #4 u: Travanj 20, 2005, 22:04:00 poslijepodne »
mada protiv onih amerikanaca šta sam stavio slike nebi imao ništa protiv ,,mogu reći da su me oduševile

Offline Bojko

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
brza informacija
« Odgovori #5 u: Travanj 20, 2005, 22:09:00 poslijepodne »

Ali pogledaj samo neko divno uredjenje za centralne amerikance,kakva li neka divna dekoracija:

Offline Jurupari

• Hrvatska udruga ciklidofila
  • Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
  • Marko Lenac
brza informacija
« Odgovori #6 u: Travanj 20, 2005, 22:11:00 poslijepodne »
ne brini se za bloat. koje vrste držiš? za savjete o malawiu mogu ti dati mail od jednog našeg člana, taj će ti svašta reći.

Offline cichlid

• Punopravni član
brza informacija
« Odgovori #7 u: Travanj 20, 2005, 22:54:00 poslijepodne »

Offline cichlid

• Punopravni član
brza informacija
« Odgovori #8 u: Travanj 20, 2005, 23:08:00 poslijepodne »

venustus,moorii,ahli ,,,ma neke se stvari znaju piso je bojko o tome ali kako se sprijećava ta bolestina ili ljeći,,mada na baktapuru piše da lječi a sad ga ti znaj ja sam u strahu za ostale ribe ,uspavao jednog mooriia ,užasno me to pogađa naraste ,odhranim ga ,pazim ,neznam kaj sve ne i onda bum možda to nije kod mene malawi bloat ,a nebi se kocko ,zato sam pomislio na amerikance oni nemaju problema sa tom bolesti ili kaj je več--piz...d.... joj ma.....a.vele nesmiju jest jaku proteinsku hranu ,a koja je to hrana,i sa ćime mi opće hranimo naše ciklide...najvi me pogađa to kaj ,kupim ih jedva ih vidiš u tanku,gledaš kako rastu i onda se jedan sjet prežderat i zaj..ebe si trak,i onda zddravo...mislim na tu malavi ...blo--kako več se zove-- amerikanci nemaju problema sa tom stvari,,.ali nisu malavi ,ajde sad vi jednom okorjelom ciklidasu koji pun kufer drži malavi ciklide ,recite predi na amere ..teško je to ..ove koda znam u dušu,naćin života..nisam pametan imao sam devet mooriia sad imam tri svi su otišli na istu foru ,hvala bogu mda su drugi dobro...

Offline Bojko

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
brza informacija
« Odgovori #9 u: Travanj 20, 2005, 23:16:00 poslijepodne »

Pa eto cichlid sta uzrokuje bloat.

• neadekvatna hrana visoko proteinska

• adekvatna hrana u enormnim količinama

• loš kvalitet vode

• stres i zbog nejga posledica pada imunskog sistema i posledično uzrok malawi bloat

• najbolji lek jeste proizvod Waterlife-OCTOZIN
  • [/list]

Eto ukrakto a bolest se izbjegava ravno kontra gore navedenih uzorčnika.

A Cichlid ja znam kako ti je,jer i mene stalno priupitaju:Ajde bre Bojko kad češ na Tanganyiku,pa se u mom srcu vodi dvojba,a na kraju uvek pobedjuju Malawi ciklidi,ipak ne mogu ostaviti ono za šta sam godinama živio,radio i učio...no ipak i ta doba,doba Tanganyika ciklida se polako ali neminovno bliži,no opet to nije došlo preko noči.

Offline cichlid

• Punopravni član
brza informacija
« Odgovori #10 u: Travanj 21, 2005, 08:18:00 prijepodne »
ćim si mi napisao ljek ,išo am malo tražit informacije o njemu ,vele da bloat riješava 90 posto što je veliki postotak , amerikanci ga rade ,i nemogu ti reći koliko sam sretan zbog tog ljeka ...živjela amerika....cjena mi nije opće važna,moram ga nabavit po svaku cjenu... a sad di,, ima ga u austriji..vele ,da sae ti koji rade tupaletu ljekova --ameri -- puno ponose sa tim ljekom i da su po tome poznati...

Offline cichlid

• Punopravni član
brza informacija
« Odgovori #11 u: Travanj 21, 2005, 08:20:00 prijepodne »
ako to klapa ,,znam da nikad neću mjenjati malawi ciklide sa bilo ćim drugim...možda neki tank sa strane ,,alioovaj veliki od tisuću litara ,je rezerviran za malawi ciklide--

Offline cichlid

• Punopravni član
brza informacija
« Odgovori #12 u: Travanj 21, 2005, 08:23:00 prijepodne »

OCTOZIN - flagellated protozoacide.
OCTOZIN is a treatment for internal parasites such as those which cause Sleeping Sickness, Hole - In - The - Head, Seawater Angelfish and Clownfish Disease, Malawi Bloat Disease and also early stages of Dropsy. OCTOZIN may also be used to treat Whitespot in seawater aquaria where CUPRAZIN cannot be used. OCTOZIN is harmless to invertebrates and algae when used as directed. You will require three separate days of treatment to complete the course.

Offline Antimon

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
    • www.minigo.info
brza informacija
« Odgovori #13 u: Travanj 21, 2005, 09:28:00 prijepodne »

Ja nisam nikad imao niti jedan slučaj Malawi bloata, hranim ihdvaput dnevno (vrlo male količine) i to isključivo biljnom hranom (svaki dan druga vrsta hrane),... Od kada sam izbacio auratuse iz akvarija, vlada blaženi mir. Davno je meni Bojko govorio da ih se rješim i bio je u pravu. Evo i koju hranu koristim, uz poneko dodavanje graška i šta mi se pokazalo vrlo efikasno iz biljnog akvarija im prebacim vodenu leću (lemna minor), to smažu za čas,...

Ovu zadnju od JBL sa krillom (nije baš za vegteterijance) sam koristio dak sam imao auratuse jer oni ne mogu oboliti od bloata, sada je koristim za prehranu hemichromisa, herotilapia, apistogramma i ramireza,... Edited by: Antimon