Srpanj 21, 2025, 05:24:49 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Mrijest coridoras palteusa pomoć  (Posjeta: 1517 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Why Me Mr.X

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Mrijest coridoras palteusa pomoć
« u: Veljača 15, 2010, 16:28:24 poslijepodne »
Ovako sad sam prijemetio da dva muzijaka naganjaju  jednu zenku i da zenka ispusta nekakva jajasca..... po akvariju......  e sad ja neznam sta da radim...... akvarije gusto zasadjen i u akvariju se nalazi par skalara.i albino ancitrus....kakva je vjerojatnost da dio ikre prezivi usprkos ovim činjenicama... jer nemam  rezervnog akvarija i jos sam relativno novi u svemu tome....i sta ako vidim da malecki plivaju po akvariju... hoce im bit dosta tabletirana hrana za somove..... -?

Molim ljudi pomagajte....

Hvala

Offline vjeko38

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
    • panda.fullbusiness.hr
Odg: Mrijest coridoras palteusa pomoć
« Odgovori #1 u: Veljača 15, 2010, 17:24:27 poslijepodne »
Ako je akvarij gusto zasađen , postoji šansa da se koji malac spasi.. i da malenima će biti dosta tabletirana hrana za somiće. zavisno od količine ikre koju je bacila mama paleatus , mogao bi preživjeti određeni broj (10-ak) . A to zavisi i koliko je akvarij veliik.
ZADAR
Kad molim, ne molim za ishod, već da budem dorastao borbi u koju se upuštam..

Offline Why Me Mr.X

• Novi član
  • *
« Odgovori #2 u: Veljača 15, 2010, 18:05:52 poslijepodne »
Sad bas gledam National Geographic uzivo  :), sve traje kakvih 3 sata,jako lijep ritual bas u slovu T,  i ispustili su ikru po cijelom akvariju od stakla, do korijenja biljaka pa do listova.. Skalari su uglavnom sa stakla sve pocistili sto me malo cini tuznim :'(, ali postoji sansa za dio ikre (koji se nalazi na korijenju i listovima anubiasa) da prezivi jer skalari to dog dijela nemogu.... :).

P.S: koliko im treba da se izlegnu?

Offline tikky2

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Veljača 15, 2010, 18:33:44 poslijepodne »
Sad bas gledam National Geographic uzivo  :), sve traje kakvih 3 sata,jako lijep ritual bas u slovu T,  i ispustili su ikru po cijelom akvariju od stakla, do korijenja biljaka pa do listova.. Skalari su uglavnom sa stakla sve pocistili sto me malo cini tuznim :'(, ali postoji sansa za dio ikre (koji se nalazi na korijenju i listovima anubiasa) da prezivi jer skalari to dog dijela nemogu.... :).

P.S: koliko im treba da se izlegnu?
potrebno je da se izlegnu 3-5 dana..

pokupi ikru i ubaci ju u kotilicu, jer će veliki korydorasi pojest male kad se izlegnu, mali budu veličine 1 mm...

Offline Miro NZ

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47

Offline todor.dbk

• Punopravni član
  • There she is ...
« Odgovori #5 u: Veljača 15, 2010, 22:07:45 poslijepodne »
meni se oni cesto mrijeste, obicno kad izmjenim dio vode (malo je hladnija i meksa, pa oni misle da je pala kisa, to im je okidac  ;) ) i to obicno po staklu i ispod listova ..
e sad, ja sam prvih par puta skupljo listove pa bi ih ostavio u izbusenoj polovici plasticne boce u istom tanku i tu ih pomalo hranio dok ne narastu malo .. poslije mi je dosadilo  pa vise nisam skupljo ikru; sjecam se da sam samo dvaput uspio vidjet po jednog malisana prezivjelog; ma bit ti je u tome, da ako ih i nitko ne pojede u zabiljenom akvariju, da ce vrlo vjerojatno umrijet od gladi .. eto, ako ih zelis zadrzat, napravi kakvu bocicu - ili nesto od sitne sitne mrezice, pa da pluta u tanku .. pozz

Offline BATO

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: ZAGREB DUBRAVA
  • YUVEL 450 VISION
« Odgovori #6 u: Ožujak 28, 2010, 19:24:28 poslijepodne »
Jel mrijest dobro prošao .
Ima li šta ?