Srpanj 26, 2025, 10:12:16 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Nannostomus Beckfordi  (Posjeta: 1093 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline v4nity

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 40
    • v4nity
Nannostomus Beckfordi
« u: Ožujak 26, 2010, 17:06:24 poslijepodne »
Zanima me ima li tko kakvih iskustava s ovim ribicama. Navodno su najjednostavnija vrsta olovcica za drzanje u pogledu kemije vode i zahtjeva za prostorom. Imam manji akvarij (30l) za koji jos nisam odlucio koje bi ribice isle unutra, a eto ove su mi zapele za oko, a koliko sam vidio, ima ih i za kupiti kod nas. Zanima me koliko komada bi se moglo smjestiti u akvarij ove velicine. Jatne su ribice, pa vole biti u vecem broju koliko sam procitao, ali navodno nisu pretjerano aktivne, odnosno zahtjevne za kolicinom prostora za plivanje.

Offline ninci

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
Odg: Nannostomus Beckfordi
« Odgovori #1 u: Ožujak 29, 2010, 10:28:00 prijepodne »
Ja imam Nannostomus marginatus i jako sam zadovoljna njima, imam ih 4 u 120 l, (bilo ih je 5 ali je jedna odmah cicikrepnula) a ove ostale već žive dvije godine bez poblema u manje više biljnom akvariju u kojem jednom mjesečno postružem alge sa stakla, očistim filter i promjenim 20% vode i sve su super i živahne non-stop jedino se zadržavaju samo pri površini vode (površinske ribe).
Pustike, Turopolje

Offline zeki972

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
Odg: Nannostomus Beckfordi
« Odgovori #2 u: Ožujak 29, 2010, 17:14:23 poslijepodne »
potpuno se slažem s ninci..ja ih imam jato od 15tak komada Nannostomus marginatus u  160l aq i prezadovoljan sam njima..mislim da one spadaju u najmanje iz te porodice..sorry ako griješim..nisu zahtjevne po pitanju hrane, jedu  hranu što im se da, od suhe pa do  žive ili smrznute, što se tiče izmjena vode, ja im mijenjam 15-20% tjedno i to  pipovaču  uz ffm i zadržavaju se u gornjoj trećini aq..
kad počnu udvaranja onda tek   boje dolaze do punog izražaja... :)