Srpanj 29, 2025, 17:49:11 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Tropheus-i  (Posjeta: 12210 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Irusnjak

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
Tropheus-i
« Odgovori #75 u: Travanj 13, 2005, 15:24:00 poslijepodne »
Akvarij je zbilja prekrasno uređen, imaš gdje otvorenu temu? Ako nemaš obavezno otvori da vidimo taj predivni Tanganyika svijet  

Offline Daddy G

• Punopravni član
Tropheus-i
« Odgovori #76 u: Travanj 13, 2005, 15:29:00 poslijepodne »

Ako vas zbunjuje ono žuto na drugoj slici, to se nazire albino ancistrus.

Ono na staklu je od mjehurića koje dolaze iz pumpe te crtice na staklu od zadnje generalke. Naime čistio sam s žicom te zgulio staklo. Ne vidi se iz daljine, ovaj kut iz kojeg je fotkano je loš. Uživo i nije tako strašno.
Jarun/Zagreb/Hrvatska
I was looking back to see if you were looking back at me to see me looking back at you

Offline Daddy G

• Punopravni član
Tropheus-i
« Odgovori #77 u: Travanj 13, 2005, 15:35:00 poslijepodne »

Mislim da je akvarij još uvijek u galeriji, ali niko niš ne piše pa je tema potonula u zaborav. No, ako je za tebe Envy,napravit ćemo novu prezentaciju.

Nisam baš sretan s izgledom akvarija, naime imam problema s nekim smeđim algama još od instalacije marine glo lampe i akvarij je pun smeća,(čitaj govana). Osim toga, izuzev anubiasa biljke paš i nisu u savršenom stanju. Uzrok nije u ribama već najvjerojatnije to što se hranjiva podloga potrošila.

No da ne davim temu,vratimo se na tropheuse.

Edited by: Daddy G
Jarun/Zagreb/Hrvatska
I was looking back to see if you were looking back at me to see me looking back at you

Offline Irusnjak

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
Tropheus-i
« Odgovori #78 u: Travanj 13, 2005, 15:57:00 poslijepodne »
Puno je dreka jer ih dobro hraniš i vidim da lijepo napreduju, a vjerojatno i filterčić ne radi svoju zadaću kako treba  

Offline Daddy G

• Punopravni član
Tropheus-i
« Odgovori #79 u: Travanj 13, 2005, 16:07:00 poslijepodne »

Znaš što mislim da je bio problem s tim smećem. Naime imam Fluval 3+, a u uputama je loše objašnjeno koliko uložaka ide unutra(2 ili 3), tek sam na zadnjem mjenjanju stavio 3 i sad mi se čini da sve funkcionira puno bolje.

Što kažete da se tropheusi naruče preko interneta direkt iz Tanganyika jezera? Vidio sam da je to moguče samo neznam da li to vrijedi i za Hrvatsku.

Možda da se skupimo svi zainteresirani i napravimo narudžbu.Edited by: Daddy G
Jarun/Zagreb/Hrvatska

Offline bopacak

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 36
Tropheus-i
« Odgovori #80 u: Travanj 13, 2005, 18:06:00 poslijepodne »

Citat: Envy
Boris, od kuda ti te informacije!? Mislim, kad budu došli i gdje!?

pa informaciju sam dobio na broj telefona vilija i beluga, u viliju su rekli da im dolaze moorii-jipočetkom 5., a u belugu krajem 4. mjseca.... cjena kod vilija je 130-150kn (ikola i još neke vrste za koje nije ziher)0visno o vrsti a u belugu 150-190kn (ikola, (i po opisu kak mi je ženska opisala, jer nije znala točno koja je vrsta), zaključio sam;bemba ili nešto slično), a duboisiji su bili po 70 i nešto kuna u viliju (što je po meni super povoljno)....

Offline bopacak

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 36
Tropheus-i
« Odgovori #81 u: Travanj 13, 2005, 18:09:00 poslijepodne »
dady G, zbunjuje me tvoj akvarij, naime ti imaš duboisije i brichardije, skupa, e sad tropheusi su po mom saznjanju biljojedi i algojedi, te hrana na bazi biljaka sa niskim udjelom masti proteina i bjelančevina), dok su brichardiji mikropredatori...E sad, kak si im ti uspio sredit hranjenje? S kim ih hraniš?

Offline Daddy G

• Punopravni član
Tropheus-i
« Odgovori #82 u: Travanj 13, 2005, 20:17:00 poslijepodne »
Da, u vezi hranjenja sam već otvarao teme. Nije toliki problem za brichardie koji su svejedi koliko za leleupe koji slove za striktne mesojede iako i oni mažu biljnu hranu. Od kad su duboisi tu, odlučio sam se na pretežno TetraPro Vegetable i Sera Spirulina tablete. S vremena na vrijeme stavim TetraMin Pro tako da s nekom drugom hranom namamim duboisie u drugi kut akvarija.Malo je zeznuto s hranjenjem, ali nisam jedini koji ima ovakvu kombinaciju. Za sad je sve u najboljem redu i nadam se da će tako ostati.
Jarun/Zagreb/Hrvatska

Offline perinjo

• Punopravni član
Tropheus-i
« Odgovori #83 u: Travanj 13, 2005, 23:04:00 poslijepodne »
2Daddy G: nice, nice indeed

btw. malo smo polirali akvarij s fleksericom he he
ribe (Trifići naravno) su ti prekrasni...blago tebi...
...I´m learning all about my life by looking through her eyes...

Offline perinjo

• Punopravni član
Tropheus-i
« Odgovori #84 u: Travanj 13, 2005, 23:09:00 poslijepodne »

Što kažete da se tropheusi naruče preko interneta direkt iz Tanganyika jezera? Vidio sam da je to moguče samo neznam da li to vrijedi i za Hrvatsku.

Možda da se skupimo svi zainteresirani i napravimo narudžbu.[/QUOTE]
2Daddy G:
sve što ti inače vrijedi na netu, za Hrvatsku ne vrijedi, tak da nemaš brige...a ovo o narudžbi, samo reci odmah dajem lovu, jer bez Tropheusa više ne mogu...

Offline perinjo

• Punopravni član
Tropheus-i
« Odgovori #85 u: Travanj 13, 2005, 23:12:00 poslijepodne »
da da da, malo sam zaje.. s ovim citiranjem, sorry...nije namjerno... izgleda da je ipak malko kasno nakon cca 15h na poslu odgovarat na temu Tropheusa he he

a ništa, idem spavat onda...

al kaj, kad su tak divni...