Kolovoz 02, 2025, 15:55:20 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: tetra ex 1200 pušta  (Posjeta: 665 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline martinica

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
tetra ex 1200 pušta
« u: Travanj 02, 2010, 13:45:55 poslijepodne »
Pomozite.
filter radio 1godinu,5mj je mirovo i sad curi ko lud(na spoju glave i tjela filtera).
Postove prethodne sam pročito-kuho sam gumu,mazo sa melemom,stavljo teflon i curi li ga curi.
Ne znam sta da radim,jel ima neka vodoinstalerska mast kojom bi namazo o-ring.(da ne steti ribama)
Svaka pomoč dobro došla
Ps.Pišem sa Brača,nemamo ovdje baš opreme
Pozdrav

Offline maliapostol

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
Odg: tetra ex 1200 pušta
« Odgovori #1 u: Travanj 02, 2010, 14:14:07 poslijepodne »
ja ti na svojoj tetri gumu i rubove na koje sjeda namazem sa svinjskim lojem i nema ni kapi ali ......to je kod mene a nazalost na forumu ima jako puno onih kojima stalno curi i ne pomaze im ni mast
Odrasto sam al na kratko bit cu dijete zivot cijeli...C.J.

Offline zeljkoc

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Travanj 02, 2010, 14:30:31 poslijepodne »
Taj filter ima puno mjesta na kojima može puštati, osobito u kapi. Ako je samo ta guma na spoju kape i tijela onda imaš sreće. Nemaš kaj kuhati, nabavi novu gumu i riješio si problem.
Mada sumnjam da je ona. U kapi i onim gibljivim lulicama imaš sve zajedno još negdje 9 gumica, tako da polako, nađi si neki kazan u kojem će ti stajati filter i polako fino selekcijom dođi do uzročnika curenja.

Neki dan svratim kod jednog poznanika, a kad ono nova tetra ex 2400 u ogromnom škafu. Kaže, ne može riješiti problem curenja.
Sve više viđam da je kanta u kojoj stoji Tetra filter, obavezna oprema uz filter. Trebali bi ih isporučivati odmah prilikom kupnje!  :D
I ja imam jednog u kanti!

Poz!

Offline martinica

• Novi član
  • *
« Odgovori #3 u: Travanj 02, 2010, 17:23:02 poslijepodne »
hvala vam na pomoći.
Ma pušto je on prije na spojevima sa cijev filter i filter cijev-to sam rješio a sad ovo.
pod obavezno moraju stavljat kantu za skupljat vodu ispod filtera. :roll:
najgori filter koji sam do sad imo-košto me 3m2 parketa+postolje-ormarić+1t-živaca. :'(

Offline Dare DM

• Novi član
  • *
« Odgovori #4 u: Travanj 02, 2010, 18:03:26 poslijepodne »
Baš šteta, evo ja imam ex 1200  tri godine i jš ništa na njemu nisam mijenjao, a filtrira 300 litarski akvarij!