Srpanj 29, 2025, 14:47:29 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: izrada akvarija  (Posjeta: 2493 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline matija1995

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
izrada akvarija
« u: Ožujak 09, 2010, 21:12:04 poslijepodne »
ljepi pozdrav. izradio bi svoj prvi akvarij pa me nesto zanima. radio bi ga sam a nebi kupio novoga jer ne raspolazem bas s puno love.sad me zanima :dali su ovo dobre dimenzije mojeg buduceg akvarija d75 š45 v40 -? kak vam se to cini i 6 mm staklo.
            kakav bi si trebao kupiti silikon obican ili ?
            jel treba poklopac ili ne (ako treba onda me zanima kakvo treba svijetlo . dali 1 ili 2 neonke za dan. akvarij bi mi bio u sobi pa dali treba kakvo drugo svijetlo (neonka ) za po novci.)
           kakve ribice da imam dali toplovodne ili hladnovodne ribice. s kojima je manje posla  :D .
           sto bi sve trebao kupiti za akvarij osim stakla vode i ribica  :D :D :D
puno hvala onima koji ce mi odgovoriti

Offline GROF

• Urednik morske redakcije
  • Administrator
  • Trade Count: (+9)
  • Punopravni član
  • Dob: 49 Lokacija: Split
    • Grof - akvarij
Odg: izrada akvarija
« Odgovori #1 u: Ožujak 09, 2010, 21:18:29 poslijepodne »
Na portalu imaš vodič za početnike...tamo možeš pronaći većinu svojih odgovora.

http://www.akvarij.net/index.php?option=com_wrapper&view=wrapper&Itemid=498

Offline Martin77

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Lokacija: Slovenska Bistrica
« Odgovori #2 u: Ožujak 09, 2010, 21:20:30 poslijepodne »
Prepuno pitanja, zato jest vodič za početnike, pa puno užitka u ovom divnom hobiju.

Offline smileyzg

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #3 u: Ožujak 09, 2010, 21:23:40 poslijepodne »
Dobrodošao... za početak sa početne stranice lijepo skini Vodič za početnike, pročitaj, prouči i odluči...
koliko vidim, još nisi odlučio ni osnovno što bi htio (toplovodno, hladnovodno, bilje,...) samo si zamislio da bi akvarij... odluči što bi htio, prouči i onda polako u realizaciju... polako i sa strpljenjem... uspjeh je zagarantiran ;)

"It's your road, and yours alone! Others may walk it with you, but no one can walk it for you..."

Offline matija1995

• Novi član
  • *
« Odgovori #4 u: Ožujak 09, 2010, 22:05:24 poslijepodne »
puno hvala na korisnim odgovorima . evo skidam si prirucnik za pocetnike  :) . pitam za ribice s kojima je manje posla tj. ne da se manje brinem neg da koje mi ribice preporucujete kao pocetniku (ako se slažete ja bi uzeo toplovodne ribice , izgledaju mi efektivnije u akvariju  :D )  . i jel ce biti dobar akvarij ili su dimenzije koma . kritike primam slobodno.
« Zadnja izmjena: Ožujak 09, 2010, 22:33:22 poslijepodne od matija1995 »

Offline smileyzg

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Ožujak 09, 2010, 22:44:24 poslijepodne »
kad sam ja počinjao, a počinjao sam kao totalni neznalica (osim ono malo kaj sam pročital) uzeo sam si živorotke (Platy u mom slučaju)... i nije mi bilo ni najmanje žal... malo bilja, par ribica i polako učiš...

"It's your road, and yours alone! Others may walk it with you, but no one can walk it for you..."

Offline matija1995

• Novi član
  • *
« Odgovori #6 u: Ožujak 10, 2010, 08:58:50 prijepodne »
e vidis nit to ni  bas ideja za hitit. samo me zanima dali cew biti dobar akvarija d70 š45 v40 -ali 6 mm staklo . ovi koji imaju akvarije rekli su da ce 6 mm bit dosta .smileyzg puno hvala na savjetima

Offline smileyzg

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Ožujak 10, 2010, 09:32:23 prijepodne »
Lijepa dimenzija... 120+litara... Nice... po AquaTools-u kaže da je dosta (uz fator 4)... ali siguran sam da će se netko iskusniji javiti (možda koje pojačanje, ili slično), samo ako ćeš koristiti ove izračune, prilagodi donju stranicu (stari način ljepljenja)

Offline matija1995

• Novi član
  • *
« Odgovori #8 u: Ožujak 10, 2010, 19:13:27 poslijepodne »
jel mozda znas kojeg dobrog staklara u okolici zagreba tj. ja sam iz brdovca pa mozda zapresic zabok i taj dio -al da je malo jeftiniji :D :D :D. velis sigurno ce se neko iskusniji javit . ko se bu javil kad sam tak ddosadan  :)

Offline Vele bit

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
  • Tamo gore gdje...proljeće uvijek kasni
« Odgovori #9 u: Ožujak 10, 2010, 22:32:49 poslijepodne »
jel mozda znas kojeg dobrog staklara u okolici zagreba tj. ja sam iz brdovca pa mozda zapresic zabok i taj dio -al da je malo jeftiniji :D :D :D. velis sigurno ce se neko iskusniji javit . ko se bu javil kad sam tak ddosadan  :)
Pozdrav i dobrodošao!
Ako več ne posjeduješ staklo nego ga moraš kupiti i ako ti treba staklar,možda je bolje da se obratiš Aqua terri,pošalješ im mail i upitaš za dimenzije koje te zanimaju koliko bi došla izrada akvarija,ako ne izrađuju baš iste izradit će ti slične dimenzije koje več imaju u katalogu. Imaju iskustva i povoljne cijene. Eto uzmi i to kao opciju,zatim prati male oglase da se nać kompletni akvarij po dosta povoljnim cijenama. Sretno!

Offline matija1995

• Novi član
  • *
« Odgovori #10 u: Ožujak 11, 2010, 10:42:10 prijepodne »
ok evo bas sam sada poslo i pito a i ceka se nedam se odgovor 8)

Offline matija1995

• Novi član
  • *
« Odgovori #11 u: Ožujak 11, 2010, 20:06:59 poslijepodne »
evo odgovor stigo 70*40*40- 300 kuna i sad sam jos pito za 80*40*40 to cekam odgovor. a sad me dragi ljudi zanima sto mi jos osim biljaka treba za akvarija .

Offline Vele bit

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
  • Tamo gore gdje...proljeće uvijek kasni
« Odgovori #12 u: Ožujak 12, 2010, 08:29:09 prijepodne »
evo odgovor stigo 70*40*40- 300 kuna i sad sam jos pito za 80*40*40 to cekam odgovor. a sad me dragi ljudi zanima sto mi jos osim biljaka treba za akvarija .
Skini si s naslovne stranice portala vodić za početnike,tamo češ naći odgovore za početnička pitanja na jednom mjestu i bit će ti lakše dalje planirati a i nama odgovarati jer češ skužit osnove.
Edit:Ah vidim da su ti ga več preporučili e sad ga pročitaj. ;)

Offline matija1995

• Novi član
  • *
« Odgovori #13 u: Ožujak 12, 2010, 09:06:35 prijepodne »
procito ga vec dva puta samo mene zanimaju cijene kolko bi me jos doslo ostatak nadam se da me kuzite  :D :D. evo dosla cijena i za drugi akvarij 80*40*40/6mm 309 kuna - taj uzimam garant :zagrljaj:

Offline ana*žac

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Dob: 46 Lokacija: Zg
« Odgovori #14 u: Ožujak 12, 2010, 09:13:28 prijepodne »
procito ga vec dva puta samo mene zanimaju cijene kolko bi me jos doslo ostatak nadam se da me kuzite  :D :D. evo dosla cijena i za drugi akvarij 80*40*40/6mm 309 kuna - taj uzimam garant :zagrljaj:
Zašto ne potražiš neki akvarij u oglasniku na forumu, jer tu se zna naći jaaaako povoljnih akvarija i to sa svom opremom.
Don't drive faster than your Guardian Angel can fly!!!

Offline smileyzg

• Punopravni član
« Odgovori #15 u: Ožujak 12, 2010, 09:14:29 prijepodne »
eto, sad za opremu možeš isto pitat kod njih - imaju povoljne i kvalitetne grijače, filteri su OK,... uglavnom, pozitivna iskustva...

Offline Tiii

• Trade Count: (+13)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • Shrimp noob
« Odgovori #16 u: Ožujak 12, 2010, 09:20:25 prijepodne »
Koliko ja znam u aqua terri imaju akciju na neke akvarije koje vec imaju izrađene,pa pogledaj neke dimenzije pa ih pitaj za njih
https://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=41302.0

Offline matija1995

• Novi član
  • *
« Odgovori #17 u: Ožujak 12, 2010, 21:32:35 poslijepodne »
jebemu malo citam dole u postovima sve kaj mene tanima to je rasprodano :( . jos mi treba jedna stotka i kupujem 80*40*40/6mm. a za ovo kaj mi je predlozila ana* necu rec znam da se ima i kvalitetnih akvarija koji se prodajeju ali sam ja zapeo zaa novo novcato za za filtere i te sitnice cu prvo pogledat po oglasniku pa onfda u aqua teer videt koje su coiejne . sam me zanima dali se treba imat pokklopac orginalni il si ja mogu napravit onakvoga ko na forumu koji je prikazivan.

Offline matija1995

• Novi član
  • *
« Odgovori #18 u: Ožujak 13, 2010, 20:50:40 poslijepodne »
ajde ljudi prosil bi odgovor na pitanje - dali trebam oginalni poklopac ili ga mogu napraviti doma

Offline ana*žac

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Dob: 46 Lokacija: Zg
« Odgovori #19 u: Ožujak 14, 2010, 09:13:48 prijepodne »
ajde ljudi prosil bi odgovor na pitanje - dali trebam oginalni poklopac ili ga mogu napraviti doma
Naravno da možeš puno toga sam napraviti,ali...
prošetaj malo po forumu imaš rubriku uradi sam i tamo ima odličnih ideja i radova
ja bi ti opet savjetovala imaj strpljenja i pričekaj da se na forumu pojavi nešto što bi ti odgovaralo.
možda već danas netko stavi oglas da prodaje aq.za par kuna doslovno,i to sa svime kaj ti treba za aq.
Lijepo je kad nešto napraviš sam i to uspije ali puno puta se ljudi razočaraju jer im diy varijanta
ne daje rezultate kakve su očekivali ili uopće ne radi...i zbog toga odustanu od ovog prekrasnog hobija.....
Don't drive faster than your Guardian Angel can fly!!!

Offline sonijakodimi

• Novi član
  • *
  • Spol: Muški  
« Odgovori #20 u: Ožujak 15, 2010, 16:47:07 poslijepodne »
Pozdrav. Ja sam kupio silikon  SOUDAL    SILIRUB AQ .
Piše da je pogodno za izradu akvarija za  max dimenzije  200x 60x60 ili ti 720 litara kupio sam ga u Bjelovaru u KEMO-BOJA  ,A ONO NAJZANIMLJIVIJE CIJENA SAMO 27 kuniča , a sam krečem u izradu  akvarija  82x36x36  staklo 8 mm , i jednog 74x34x34 staklo 6 mm.
ZA ovaj tanji budem stavio trakicu gore za pojačanje  da nejde triba van .