Srpanj 09, 2025, 14:23:26 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: podloga za akvarij bette  (Posjeta: 1393 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline LIND

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
podloga za akvarij bette
« u: Veljača 28, 2010, 20:19:44 poslijepodne »
Koja podloga je bolja za betta splendens,za zajednicki a ne mresni akvarijum:sljunak ili pesak? :nerd: Ili bolje kamencici malo vece velicine?
 :nerv: Tu bih dodala mangrovski panj i neku mahovinu ali to za biljke jos nije sigurno... :rolleyes:
Da li nesto stavljati za podlogu u mresni akvarijum ili je najbolje staklo. :roll:Do sad sam drzala staklo. :question:

Offline tikky2

• Punopravni član
Odg: podloga za akvarij bette
« Odgovori #1 u: Veljača 28, 2010, 20:21:08 poslijepodne »
šljunak granulacije 1-3 mm, ako oćeš nezahtijevo bilje, a ako oćeš zahtjevno onda moraš i zemljanu podlogu..

za mahovinu ne treba zemljana podloga!!!

Offline LIND

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #2 u: Veljača 28, 2010, 20:23:17 poslijepodne »
Hocu samo jednostavno za biljke ali bih volela mahovinu,samo ne znam za tu javansku koliko raste  jer mi ne treba puno za akvarij od 20 -ak litara?

Offline tikky2

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Veljača 28, 2010, 20:41:08 poslijepodne »
ma ne treba ti puno mahivne ona raste ko luda, bitno je da obložiš tanki sloj oko drveta/ panja i ona će se brzo raširit po njemu!

evo jedna tema o java mossu- javanskoj mahovini

https://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=810.0

Offline LIND

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #4 u: Veljača 28, 2010, 21:22:21 poslijepodne »
Moze li se rasiriti nekako po podlozi,posaditi ili samo po drvetu,mada mi oba odgovaraju slucaja.I da li stvara alge puno na staklu,posto mi je to malo problem,ne znam kad ih je dosta a kad previse da bi ih cistila sa stakla?Takodje me interesuje da li je za filtraciju vode bolij pesak(od kamencica),imam dobar unutrasnji filter al sad je bez podloge pa kovitlac pravi s dna i sve prljavo dize uvis,mada i dobro cisti.(onaj s cevcicom i ugljenom) I dal se sme staviti zajedno s takvim filterom koji ima ugljen ,na podlogu Sera biopur.Kako to deluje na sastav vode.Jel bolje tamnije za podlogu  zbog riba ,taj sljunak posto u malim dimenzijama 1-3 mm samo sam nasla beli.I da li staviti pozadinu tapet ili ne zbog toga sto je akvarijum mali da bi nekako dobio dubinu i bio vise trodimenzionalan?Kako se pricvrscuje drvo koje je podignuto vertikalno ,za podlogu?