Srpanj 21, 2025, 16:39:05 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Betta  (Posjeta: 1222 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline JohnDoe

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
Betta
« u: Travanj 04, 2005, 13:31:00 poslijepodne »

Razmišljam o kupnji ribica betta, međutim poznanik koji je prije imao akvarij mine preporučuje bettu jer, kaže da ukoliko nemam u akvariju neku dominantniju ribu(čitaj: neku ribu koja će ganjati bettu; npr. scalar), da će mi mužjak bette ganjati i sladiti se ostalim ribicama (neonkama, guppy-ima,...). Imate li i vi ostali takva iskustva?

Inače na internetu čitam o bettama i uglavnom piše da su miroljubivi prema svima osim prema ostalim mužjacima bette, zbog čega smije biti samo jedan mužjak u akvariju.

Offline dteskera

• Punopravni član
Betta
« Odgovori #1 u: Travanj 04, 2005, 13:44:00 poslijepodne »
bette(posebno mužjaci) - znaju očerupati ribice sa lijepim velikim repovima tipa guppy
Jelas, Slavonski Brod

Offline bopacak

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 36
Betta
« Odgovori #2 u: Travanj 04, 2005, 14:08:00 poslijepodne »

U akvarij je preporučljivo staviti prvo ostale ribe, pa tek onda betu.... al fakat problema ni u jednom slučaju nebi smjelo biti.... nemoj samo tetre s betom jer su tetre lude i čupaju betama peraje....

Offline Fauna

• Punopravni član
    • http://www.beke.co.nz/index.php
Betta
« Odgovori #3 u: Travanj 04, 2005, 14:22:00 poslijepodne »
Citat: JohnDoe

Inače na internetu čitam o bettama i uglavnom piše da su miroljubivi prema svima osim prema ostalim mužjacima bette, zbog čega smije biti samo jedan mužjak u akvariju.

Upravo tako, kako si procitao. Izuzetci postoje , pa ce se desiti da muzjak borca kod nagona za parenje,juri ostale ribe. Ali to ne znaci da on moze da naudi tim ribama ako je akvarijum normalno naseljen ribama (da nije prebukiran), on je jako los plivaci skoro svaka riba na vreme moze da se skloni od napadaborca.

Offline Dally

• Punopravni član
    • bit ce jednog dana...
Betta
« Odgovori #4 u: Travanj 04, 2005, 16:11:00 poslijepodne »

Ja imam/imao sam borca s guppyjima i neonkama. Neonke nije dirao( jednoj je odgrizao rep pa je kasnije uginula, al druge vise nije dirao) al guppyje je sve po redu ocerupao. pogotovo je bio alergican na crvene, jer je i on crven pa su mu valjda predstavljali vecu konkurenciju..

Uglavnom, dobio je iseljenicku vizu, pa se sad nalazi u malom akvariju gdje ce i ostati do kraja svog zivota.

Cudna je to riba i nikad neznas kakvu ces dobit, moja sestricna isto ima borca sa svim mogucim guppyjima, neonkama itd. i nikog ne dira...

Probaj, good luck!
\"What I have to say is far more important then how long my eyelashes are\"
~Alanis Morissette~

Offline koka

• Punopravni član
Betta
« Odgovori #5 u: Travanj 05, 2005, 00:22:00 prijepodne »
ja imam jednog muškog i dvije ženke u zajedničkom akvariju (gupiji,neonke ,švertove)i jedini problem je kaj se muški svađa s ancitrusom jel se voli zavući u čup namjenjen ancitrusima .čak mužijak dobiva više batina od gupija neko gupiji od njega

B\\gajnice

Offline Krcko

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
Betta
« Odgovori #6 u: Travanj 05, 2005, 00:33:00 prijepodne »
Bete su obično agresivne prema svojoj vrsti, ali može se desiti kada odraslu ribu ubacite u akvarij da više iz straha a ne agresivnosti počne čupkati druge ribe. Bete su teritorijalne ribe pa si ona želi izboriti svoj teritorij tjerajući druge. Najbezbolnije riješenje je da prilikom kupnje uzmete mladog mužijaka koji još nema tako duge peraje i fine boje. Mlade ribe još nemaju tako razvijen teritorijalni instinkt kao odrasle, te će ih biti puno lakše integrirati u akvarij a da pritom ne stradaju druge ribe
Ludim smatraju onoga čije se ludost ne poklapa sa ludošću većine!

Offline Force

• Punopravni član
  • Dob: 42
Betta
« Odgovori #7 u: Travanj 05, 2005, 17:22:00 poslijepodne »

Citat: bopacak

U akvarij je preporučljivo staviti prvo ostale ribe, pa tek onda betu.... al fakat problema ni u jednom slučaju nebi smjelo biti.... nemoj samo tetre s betom jer su tetre lude i čupaju betama peraje....

Koje to tetre?
Ja sam imao borca sa onim crvenonosim tetrama i nitko nikog nije niti pogledao.

Offline Jasmina

• Punopravni član
Betta
« Odgovori #8 u: Travanj 05, 2005, 22:43:00 poslijepodne »
A ja sam promijenila nekoliko beta i sve su bile krasne i miropljubive, žive s neonkama, gupijima, tj. pravom koktelu svih mogućih ribica.
Okomito plivanje je pola puta do plivanja naopako
Moto