Srpanj 27, 2025, 16:21:06 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Baloon molly  (Posjeta: 1244 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline mixic

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
  • Spol: Ženski   Dob: 41
Baloon molly
« u: Veljača 14, 2010, 21:35:32 poslijepodne »
Odnedavno imam dvije baloon molly ribice - mužjaka i ženku. Molim sve one koji nešto znaju o toj vrsti molly riba da napišu - pogotovo one koji ih imaju. Primijetila sam da mogu dosta pojesti i da su dosta "proždrvljive". Također sam primijetila da je mužjak pomalo zločest prema ženki kada ih hranim, pa "udara" po njoj - al samo kada je hrana u pitanju, inače se drže skupa. Ne znam koliko hrane da im dajem, kad bi non-stop jele i nikada im dosta. ?

Offline HRVOJE

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
Odg: Baloon molly
« Odgovori #1 u: Veljača 15, 2010, 08:43:51 prijepodne »
...vrijedi sve isto kao i za "normalne" molly-e

Offline DARIO 28

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
« Odgovori #2 u: Veljača 15, 2010, 09:36:52 prijepodne »
Malo su osjetljivije na promjenu temperature u akvariju(od običnih molly),sve drugo isto!

Offline mixic

• Novi član
  • *
  • Spol: Ženski   Dob: 41
« Odgovori #3 u: Veljača 15, 2010, 21:50:56 poslijepodne »
Ne znam puno ni o običnim molly ribicama  :-[  Imam ih tek nekoliko tjedana, a početnik sam u akvaristici. Pročitala sam da imaju kraći životni vijek, pa koliko je to otprilike? Davala sam im dosad hranu oko 3 puta na dan. Stavim im par listića, pa kad pojedu opet, i tako više puta. Ali ne znam granicu - teško ih je zasititi, bar ove moje

Grijač još nemam, al ga namjeravam nabaviti. Akvarij je 20 cm od radijatora, pa im zasad tako odražavm temperaturu vode

Offline HRVOJE

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
« Odgovori #4 u: Veljača 16, 2010, 08:06:54 prijepodne »
..temperatura je bitnija od ishrane,molike vole malo topliju vodu (26 C),i naravno konstantnu,nikave oscilacije nisu poželjne...za potrebe ukrasnog akvarija dovoljno je hraniti jednom ujutro i jednom navečer koliko mogu pojesti u nekoliko minuta....bolje polugladna riba nego sita :up: