Kolovoz 03, 2025, 21:08:42 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Problem s DIY CO2  (Posjeta: 1180 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Graso

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
Problem s DIY CO2
« u: Veljača 02, 2010, 15:34:32 poslijepodne »
Ovako, napravio sam diy co2 pred jedno 6 mjeseci, sve je radilo kao urica, do zadnja dva punjenja.... mjehurića nema. Prvo sam mislio da pušta na spojevima, sve lijepo zasilikonirao, stavio novo punjenje.... ćorak. Ok, mislio sam da asm nešto zablesirao, uzmem obje boce, očistim ih, stavim u kantu vode, puhnem u cijev da vidim gdje pušta.... NIGDJE!

Napravim novu smjesu jučer, dođem danas doma, ništa.

Ajmo objasniti što se zbiva. Kada stavim novu smjesu, zrak krene (vidim kako polagano ide u cijevi koja vodi do raspršivača). Na pola puta stane. I to je to. ako promrdam bocu, krene naprijed, ako ju malo stisnem 5-6 sec mjehurići izlaze iz raspršivaća, stanu i voda polako krene nazad do pola cijevi. Tako je bilo sa svim smjesama i prije i nakon silikoniranja. Gdje je zapelo?

Offline Neve

• Punopravni član
Odg: Problem s DIY CO2
« Odgovori #1 u: Veljača 02, 2010, 17:41:43 poslijepodne »
Koliko god da si provjeravao, na žalost negdje pušta. Kad ti dođe CO2 do pola cjevčice stvorio se optimalan tlak da CO2 zbriše na pogrešnu stranu.
Pula
hrvatskakolonija.blog.hr

Offline Graso

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #2 u: Veljača 06, 2010, 19:02:31 poslijepodne »
Zasilikonirao sve nanovo, stavio u pogon.... opet isto.... ne razumijem, u čemu je problem? Jeli moguće da se navoj čepa istrošio? Zapravo nije, pustio bi kad sam stavio boce pod vodu....

Potpuno mi nejasno!!!

Offline Faber

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
  • Lega iz Dubrovnika 8)
« Odgovori #3 u: Veljača 06, 2010, 21:44:38 poslijepodne »
a reakcija je nromalna? ja sam enki dan se zezao dva dana dok nisams kužio da mi je kvasac star  :down:
N.multifasciatus
 Cayman60
Tanganyika  Watt Wolln Wir Trinken? so ein durst

Offline Graso

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #4 u: Veljača 07, 2010, 01:34:53 prijepodne »
Hmmm.... moram priznat da sam i ja na to pomislio. Mjehurići sramežljivo idu tek kad promućkam bocu. Ali kvasac je izgledao svjež. Kupit ću novi pa opet smješati.

Offline Graso

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #5 u: Veljača 12, 2010, 18:14:43 poslijepodne »
Evo čisto za ljude s sličnim problemima, otkrio sam što je bilo: puštalo je na čepu.
Nije bilo proplema s silikonom, već s navojem čepa i boce. Nisam odmah primijetio jer nije puštalo kad bi puhnuo u cijev, već kad bi malo oslabio pritisak počeli bi izlaziti mjehurići. Vjerovatno je jak pritisak brtvio, a kad bi malo oslabio popustilo bi i pritisak bi naglo pao.

Offline Nea007

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
    • Aquariss.net
« Odgovori #6 u: Veljača 14, 2010, 19:59:26 poslijepodne »
i ja sam nedavno imala isti problem al je pustalo na spoju crijeva i čepa, pa sam sve nanovo slozila, stavila jedan sloj ljepila, pustila da se osusi par sati, pa stavila jos jedan sloj ljepila, i pustila preko noci da se suši.
sutradan stavila u pogon i evo radi i dan danas.  :up: