Kolovoz 07, 2025, 13:09:13 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Barbusi i gambuzije  (Posjeta: 1206 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Smilas

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
Barbusi i gambuzije
« u: Siječanj 22, 2010, 01:37:43 prijepodne »
Hej ljudi, trebam savjet, staviti ili ne gambuzije i barbuse zajedno...  Vec imam gambuzije, njih 20 (hvala  TiTech), sretne su i zivahne i sve sto citam o barbusovoj agresiji prema hrani i perajama Cory-a sam vec dozivio sa gambuzijama (cijela stvar je prestala kad sam nabavio jato od devet Cory-a, pa su gambuzije malo stale na loptu), a bilo je i maltretiranja cory-a prvih par dana, ali kad se upoznaju  zive vrlo skladno, sad zanima me koliko bi pametno bilo sad uvesti jos jednu temperamentnu i zivahnu vrstu... Što vi mislite?

p.s. u akvariju su jos i dva ancya, ali njih nitko ne dira.. valjda znaju da ce narast i biti tri puta veci od svega pa se ulizuju :D

Jos jedna stvar, akvarij je 50 litarski ali je takvih dimenzija da stvarno ima mjesta, no ako cu uzimat barbuse definitivno radim  nekolicini gambuzija novi dom.. je rmislim da bi tad vec bila gužva unutra.. ili mozda o nije potrebno? Btw. Slike akvarija dolaze vec ovaj vikend ako Bog da!

Offline AndrejX

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
  • Disklejmer: ne prodajem papricice niti sjemenke
    • http://www.viralx.com
Odg: Barbusi i gambuzije
« Odgovori #1 u: Siječanj 22, 2010, 02:44:35 prijepodne »
Hej ljudi, trebam savjet, staviti ili ne gambuzije i barbuse zajedno...  Vec imam gambuzije, njih 20 (hvala  TiTech), sretne su i zivahne i sve sto citam o barbusovoj agresiji prema hrani i perajama Cory-a sam vec dozivio sa gambuzijama (cijela stvar je prestala kad sam nabavio jato od devet Cory-a, pa su gambuzije malo stale na loptu), a bilo je i maltretiranja cory-a prvih par dana, ali kad se upoznaju  zive vrlo skladno, sad zanima me koliko bi pametno bilo sad uvesti jos jednu temperamentnu i zivahnu vrstu... Što vi mislite?

p.s. u akvariju su jos i dva ancya, ali njih nitko ne dira.. valjda znaju da ce narast i biti tri puta veci od svega pa se ulizuju :D

Jos jedna stvar, akvarij je 50 litarski ali je takvih dimenzija da stvarno ima mjesta, no ako cu uzimat barbuse definitivno radim  nekolicini gambuzija novi dom.. je rmislim da bi tad vec bila gužva unutra.. ili mozda o nije potrebno? Btw. Slike akvarija dolaze vec ovaj vikend ako Bog da!

Barbusi kad su u vecim grupama ne diarju apsolutno nikoga, ali u ovako malom akvariju ce vrlo brzo doci do teritorijalnih razmirica plus sto je bez obzira na dimenzije to premala litraza vec i za sadasnje ribe.

Offline Smilas

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Siječanj 22, 2010, 09:29:00 prijepodne »
Da, hvala! To sam i predpostavio, znaci moram ih nabaviti jato... hmm onda ce cini se to trebati cekati. A sto se velicine akvarija i broja riba tice, svjestan sam toga i radim uskoro drugi akvarij za pola gambuzija dok ih druga polovica ide u jezerce cim se pojavi proljece!

Offline Smilas

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Veljača 06, 2010, 19:46:07 poslijepodne »
Evo, da en otvaram novu temu;

Naime, gambuzije su vec dobile novi smjestaj, pa sad u akvariju gdje ima svega 47 L vode imam: 8 corya i 2 ancya. E sad htio bih unutra barbuse (green) i racunam da bi najbolj  broj biolo njih 7, no zanima me  dal mislite da je to previše riba unutra i dal bi se smanjivanjem broja corya i ancya dobilo dosta mjesta za jos 4 Microrasbora galaxy-a (vjerojatno bih mjesto recimo 4 corya stavio 4 galaxy-a)?

Kako vam se cine ti planovi?

Offline AndrejX

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
  • Disklejmer: ne prodajem papricice niti sjemenke
    • http://www.viralx.com
« Odgovori #4 u: Veljača 06, 2010, 21:06:29 poslijepodne »
Evo, da en otvaram novu temu;

Naime, gambuzije su vec dobile novi smjestaj, pa sad u akvariju gdje ima svega 47 L vode imam: 8 corya i 2 ancya. E sad htio bih unutra barbuse (green) i racunam da bi najbolj  broj biolo njih 7, no zanima me  dal mislite da je to previše riba unutra i dal bi se smanjivanjem broja corya i ancya dobilo dosta mjesta za jos 4 Microrasbora galaxy-a (vjerojatno bih mjesto recimo 4 corya stavio 4 galaxy-a)?

Kako vam se cine ti planovi?

Izbaci opcenito barbuse iz te formule jer ce raditi gadan nered i napadati druge ribe zbog premalo mjesta.

Offline Smilas

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Veljača 07, 2010, 04:04:46 prijepodne »
Hmmm.. zapravo bi njih najvise zelio zadrzat pa razmisljam o tome da skoro sve drugo frknem van iz tog  5o litarca i stavim skoro samo barbuse...  trebalo bi im biit dosta mjesta jer  imam poprilicno dugacak i uzak akvarij tako da se mogu posteno zaletiti :D